perjantai 17. lokakuuta 2008

Kunnon kesätreeni, osa 6 - I am a Ranger

NHL-kausikin on jo alkanut ensimmäisellä valmentajavaihdoksella. On siis aika palata kesätreeneihin. SM-liigaa on ehditty jo pelaamaan jo kohta kaksikymmentä kierrosta ja hiljalleen alkaa näkymään, mikä joukkue on onnistunut kesätreeneissä ja joukkueen kokoamisessa.

Erilaisista harjoittelumetodeista on käyty keskustelua täällä ja muualla. Myös joukkueiden kokoamisesta keskustellaan eri palstoilla lähes päivittäin. Tuossa keskustelussa on hienoa se, että kukaan ei ole koskaan väärässä, vaikka tulokset puhuvatkin puolestaan. Kukaan ei tiedä, miten olisi mennyt, jos oltaisiin tehty toisin.

Syksyn turkulainen lätkäkomeetta on ollut Lauri Korpikoski. Jos ette juurikaan tunnistaneet nimeä aikaisemmin, nyt se on kirjattu monen lehden sivulle. Nykynimeltään Korpedo treenasi taas kesän Turussa. Kävin pari kertaa viikossa tekemässä samaa treeniä, siis Kunnon kesätreeniä, Rautsin ryhmän kanssa. Korpikosken asenteesta näki, että hän on tosissaan.

"Minun käskettiin kesän aikana parantaa tiettyjä osa-alueita; lisätä voimaa ja hapenottokykyä." Koko kesän treenaaminen tähtäsi siihen, että Korppari olisi mahdollisimman hyvä testeissä. Kun olet testeissä hyvä ja näytät, että olet tehnyt kesällä töitä pelipaikan eteen, se palkitaan.

NHL-joukkueen koutsit hakevat pelaajilta tiettyjä ominaisuuksia. He haluavat, että pelaajat kehittävät näitä ominaisuuksia kesän aikana. Jos teet niin kuin he haluavat, olet koko ajan lähempänä ykköskenttää.

Vaikka IS-Veikkaajan analyysissä kerrottin Korpikoskella olevan "matkaa runsaasti kuljettavana varsinkin fyysisellä puolella", Korpikoski oli melkein kaikissa fysiikkatesteissä parhaiden joukossa koko 70 pelaajan leirivahvuudesta. Tuo tieto ei ehkä ollut tavoittanut Veikkaajan kesätoimittajaa.

"Voimaa meidän leirillä mitattiin yksinkertaisesti punnerruksilla ja leuan vedolla. Molemmat piti tehdä rauhalliseen tahtiin." Lauri punnersi ryhmän eniten, 62 punnerrusta ja leukoja hän veti 22. Näiden yhteenlaskettu tulos oli paras koko ryhmästä. Ei mikään ihan huono tulos kaverilta, jolla on "runsaasti matkaa kuljettavana fyysisellä puolella".

Kimmoisuutta mitattiin vauhdittomalla pituudella ja paikaltaan hypyllä ylös. Molemmissa Lauri oli selkeästi keskiarvon yläpuolella.

Hapenottokyky mitattiin harjoitusleirillä pitkällä pyörätestillä, jossa vastusta lisättiin 50 wattia, joka minuutti. Pyörätesteissä Laurilla oli toiseksi paras tulos, 64,2, joka on kiekkoilijalle aika huima tulos.

Nyt hän on ollut avauskokoonpanossa ensimmäisissä otteluissa ja yksi fanien ihailun kohteista.

Tietääkseni Lauri Korpikosken ensimmäinen tavoite tälle kaudelle on jo täyttynyt - Avauksessa liigan alkaessa. Seuraava tavoite lienee pysyä pelaavassa kokoonpanossa koko kauden. Sen jälkeen voikin valloittaa koko Madison Square Gardenin, kaikessa hiljaisuudessaan.[Aiheeseen liittyen: Kunnon kesätreeni, osa 5 / Täytyykö treenaamisen olla ikävää / Venyttely / Core kuntoon ]

BTW "Millvina Dean oli kaksikuukautinen vauva, kun hänet pelastettiin Titanicista yhdessä äitinsä ja kaksivuotiaan veljensä kanssa. Perheen isä hukkui. Dean on nyt Titanicin viimeinen elossa oleva eloonjäänyt ihminen." HS tänään.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eipä se ole millään muotoa taattua että pelaaja joka repii kuivan maan testeistä hyvät tulokset, pärjää fyysisesti myös jäällä. Kulmaväännöt nyt esimerkiksi vaativat kuitenkin hieman erilaista voimaa kuin mitä rauhalliseen tahtiin tehtävä punnerrussarja mittaa. Fyysisyydellä kun voidaan esimerkiksi tarkoittaa pientä kokoa (huom. minulla ei ole mitään hajua ko. pelaajan mitoista), mikä taas on etu monia testejä ajatellen.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Korpedon mittoja voi vertailla tässä.

Ei siellä kulmassakaan väännetä ilman perusvoimaa...

Anonyymi kirjoitti...

I am INDY - I am a Ranger - Seura olemme me. Mihin tuo viimeinen on hävinnyt?

Anonyymi kirjoitti...

Voi pee..hierotaan nyt porukalla vielä suolaa haavoihin.. .
Madison Square Garden, siinäpä aika kiva paikka sisältä ja ulkoa.
Nyt kyllä harmittaa AIKA paljon kun ei tullu käytyä sitä pukukoppikiekkaa :(
Tämän vahingon aion korjata seuraavalla kerralla kun meen New Yorkkiin.

"Tänään" MSG:sa olis ollu peli NY Rangers vs.Toronto...varmaan huono peli...ja Nov 8 siellä esiintyy AC/DC...varmaan ihan huono sekin..

BTW: Ostin ittelleni NHL kaupasta sellasen leuhkan paidan, jossa on kaikkien NHL joukkueiden logot :) täytyypä muistaa "esitellä" se joskus :)

Kunto Kortilla kirjoitti...

En tiedä, mihin kampanja on kadonnut. Hyvä ajatus hautautunee muiden hyvine ajatusten hautausmaalle.

I am a Ranger - tosiaan yhtä hieno ja yksinkertainen kuin I am INDY.

Eikö ole vähän niin, että kaikki kovat hessut ovat joskus pelanneet Rangersissa ja/tai Hifkissä?

AC/DC Madisonilla - siinä olisi potkua!

Kunto Kortilla kirjoitti...

Tällaisia tempauksia lisää!

Toivotaan, että toimii!

Anonyymi kirjoitti...

Tuokin on otteluisännän ansiota. TPS:n markkinoinnin pitäisi pystyä ideoimaan tällaiset jutut ja myymään ne yhteistyökumppaneille, tai vähintään otteluisännille. Seuraavassa pelissä saa Duracellin sponsoroiman rummun ja seuraavassa Smash-torven ja seuraavassa Ajopyörän kilinkellon ja seuraavassa Valion lehmänkellon ja niin edelleen. Ei tarvita kuin aavistus mielikuvitusta ja rutkasti tahtoa.

Jari Nikkola kirjoitti...

Kariniemi voisi sponssata 1000 jäistä broileria katsomoon. Vai oliko se kirjolohi, joka lensi Kupittaalla jäälle aikoinaan?

Mutta leikki leikkinä. Varamiespalvelulta hyvä idea. Tulee edes ääntä halliin, hiljaiseksihan tuo meno on kaikinpuolin mennyt.

Tyhjä halli ja kirkkohiljaisuus ei ainakaan markkinoi hommaa eteenpäin.

Anonyymi kirjoitti...

Ollaan taas oltu vissiin eri peleissä, kun mun mielestäni tunnelma oli, jos ei nyt loistava, niin hyvä. Sanoihan otteluraporttikin: "Virta kehui myös kotiyleisöä, joka eli ottelussa mukana ja antoi tärkeän tuen joukkueelle."

Jari Nikkola kirjoitti...

Matsin lopussa A-katsomo saattaa yltyä helisyttämään korujaan, muuten on hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Tosin hyvä tietenkin, että edes lopussa joku innostuu.

Anonyymi kirjoitti...

Korpedon vaikuttavinta fyysistä testiä ei Nykissä edes tehty. Kotisalilla 6 x 120 kiloa polvista raakana rinnalle on kesätoimittajalle jo liian kova lukema.
Kuten myös 99.9% NHL-pelaajista. Ensimmäinen kaima on oikeassa, että tulokset eivät aina siirry yksi yhteen kaukaloon, mutta jotain siitä siirtyy kuitenkin.
Korpedo on vahva kaksinkamppailuissa, joten hänen kohdallaan ei tarvitse moisia murehtia.
Voimasta vielä sen verran, että se auttaa myös nopeuteen ja jopa kestävyyteen, joten teemulainemaisesti voit vain luistella vastustajilta karkuun;) Ei tarvitse paljon kamppailla. Teemuhan on jääkiekon kovimman fysiikan omaava. Kovemman kuin Korpedo.

Anonyymi kirjoitti...

Big Daddy ja poikaset omistavat pienen siivun Perniön Lihasta. BD voisi lahjoittaa 1000 ensimmäiselle katsojalle pötkön (grilli)maksamakkaraa, kuten tarina kertoo hänen kavereilleen saunailtaan tuoneen...

Kunto Kortilla kirjoitti...

Tiistaina voidaan päästä jo yli 5.000 katsojan, joka olisi jo hieno juttu. Varamiespalvelun pitäisi varmaan varata toiset 1.000 räikkää lisää.

Interin ensi sunnuntain peli tullee loppuunmyydyksi, jos huominen tuo pisteitä. Harvoin tulee tosissaan jännitettyä suomalaista jalkapalloa, mutta nyt kutisee...