torstai 29. tammikuuta 2009

Malmössä palkat jäihin

Malmö Redhawks on ilmoittanut tänään, että rahat eivät riitä palkkoihin. Virallinen lehdistötiedote asiasta on tässä.

Pelaajille on annettu lupa etsiä uusi seura. Tällä toimella seura yrittää välttää konkurssin. Palkkaa ei enää makseta ja pelaamaan saa jäädä. Osa pelaajista on jo pakannut kamansa.

Seura palkkasi vielä eilen uuden pelaajan, joka oli jo mukana eilisellä pelireissulla, mutta ei ollut kokoonpanossa. Tänään ilmoitetaan, että rahat eivät riitä kenenkään palkkoihin. Todellista lätkämäistä suunnitelmallisuutta.

Seura on ilmeisesti jo aikaisemmin jättänyt pelaajien henkilökohtaisia eläkevakuutuksia maksamatta.

Carl Söderberg är klart omtumlad. Han ser ändå en strimma av hopp. Malmöhjärtat bultar fortfarande.

– Är vi bara tio som kan vara kvar resten av säsongen och fylla ut med juniorer, då har vi fortfarande chansen att gå till play off. Men jag har full förståelse för att inte alla kan vara kvar av ekonomiska skäl, säger han.

– Å andra sidan har vi inte heller fått våra löner som vi ska tidigare under säsongen.

Handlar det om utbetalningar till pensionsförsäkringar?

– Ja.

Siirtoikkuna on auki ainoastaan tammikuun loppuun asti, siis pari päivää, joten valtaosa pelaajista jää ihan tyhjän päälle, menettäen toimeentulonsa.

Vasta vaihdettu valmentaja Göran Karlström:

– Men jag har också familj, en fru och två barn, jag sa upp mig från mitt gamla jobb för att ta över tränarjobbet här.
Malmö yrittää tällä toimella pelastaa juniorit. Seura toiminee virallisesti MIF -nimisenä ry:nä, jonka konkurssi ilmeisesti vaarantaisi myös seuran kaiken junioritoiminnan.

Percy ei aio pelastaa seuraa.

Jag finns inte alls med i bilden nu. Mina 107 miljoner försvinner rätt ut i luften om det blir konkurs, men då får de göra det.

Vaikka herra Nilsson tässä kohtaa sanoo, että hän ei auta, taustalla saattaa olla jotain muuta kuhinaa, kuten Aftonbladetkin epäilee.

Redhawks jäänee ulos Kvalserienistä. Joukkue johti eilen kahden erän jälkeen sarjajumboa 0 - 2, mutta hävisi viimeisen erän 4- 0! Jos seura menee nurin, uudelleen aloitetaan kolmosdivarista.

Kotisivut ovat olleet alhaalla muutaman päivän. Eivät taida vähään aikaan nousta.

Tämä on tietysti iso uutinen Ruotsissa, jossa Malmö Redhawks nauttii aikamoista julkisuutta. Otetaan pieni lehdistökatsaus:

Expressen: Ainakin kolme pelaajaa vaihtaa seuraa / Mats Näslund /

Aftonbladet: Fanit

Blogi

Iltasanomat / YLE

Palataan asiaan vielä ehkä perjantaina...

Mielenkiintoista kuulla, millaisen vastaanoton seura saa perjantaiseen kotiotteluun. Svenska Spel veti jo kohteen pois vedonlyönnistä. Ruotsissa suhtaudutaan lajiin hieman fanaattisemmin, mitä Suomessa, joten kaikki on huomenna mahdollista.[ Aiheeseen liittyen: Kurkistus Malmöseen / Malmö - Oskarshamn 8 - 0]

BTW Onhan se hyvä, että SM-liigakin reagoi taantumaan ja tulevaan, mutta tämä on aika mielenkiintoista:

Rajalan mukaan seurojen olisi hyväksyttävä leikkauksia lippujen hintoihin ja pelaajapalkkioihin.
Siis liiga käskyttäisi talouskurimuksessa painivan seuran laskemaan lipun hintaa, siis tiputtamaan liikevaihtoaan. Miksi ihmeessä?

37 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vain avoin sarja pystyy tuhoamaan terveitä seuroja. Malmöllä upouusi halli ja näkymät loistavat paitsi, että putoamisen jälkeen tarvittiin paljon rahaa nousuun. Ei onnistunut.

Leksandilla on myös uusi halli, mutta putoamisen jälkeen nyt alkaa olla viimeiset hetket nousuun tai edessä sama kohtalo.

Södertälje matkalla alas tai konkkaan...

Suomessa sama vasta edessä, mutta pelastuksena se, että Sport, KooKoo jne. kaatuvat varmaan jo ennen kuin liigatiimit.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ei kai tuo avoimen sarjan syy ole? Eihän sen pitäisi terveitä seuroja tuhota.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä urheilujohtaja näyttää olevan lähes poikkeuksetta huono liiketoiminnan johtaja.

Seuran johto kun on täynnä entisiä kiekkoilijoita ja valmentajia niin homma ei toimi. Hyvä seurajohtaja osaisikin koota joukkueen jossa kaikki ei ole kavereita jääkiekkoajoilta vaan jonkun osa-alueen ammattilaisia. Myyjiä, talousihmisiä, rahoitus alan ammattilaisia, projektipäälliköitä, vakuutuslaitoksen laskijoita jne..

Jokainen joka joutuu toimimaan liikeelämässä ymmärtää, että riski ilman riskivaraa johtaa konkurssiin jossain vaiheessa. Riskiä voi ottaa vain niin paljon kuin on mahdollista ottaa takkiin ilman että toiminta loppuun.

Suomessakin kun katsoo liigaseuroja niin ei voi kuin hämmästellä niiden talouden pitoa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä terve seura voi tuhoutua sarjasta putoamiseen.

TV-sopimus Elitserienissä tuo kassaan 18 miljoonaa kruunua, sarjatasoa alempana 200.000 kruunua. Sponsoreissa summat putoaa yleensä 50% luokassa ja yleisötuloissa samassa luokassa.

Mikäli joukkue haluaa nousta takaisin ylemmälle tasolle, niin menot ovat edelleen Elitserien tasolla. Kun tulot romahtaa ja menot säilyy lähes samalla tasolla tai jopa joskus nousevat (Malmö, Leksand), niin kaavio on hyvin selvä.

Leksandin johto sanoi viime keväänä, että vuoden kestävät vielä, mutta sitten on konkurssi lähellä. Nyt on menossa tämä vuosi ja karsinnoissa selviää Leksandin kohtalo.

Suomessa tuskin sarjasta kukaan putoaa, mutta jos putoaa niin se on muutamassa vuodessa ohi, mikäli tavoitteena on takaisin nouseminen. Se on tietysti eri asia, jos tyytyy puuhasteluun Mestiksessä.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Heitän yhä pallon takaisin.

Onko seura oikeasti terve, jos se ei kestä putoamista ja nousua takaisin?

Kuten Anonyymi tuossa aikaisemmin sanoi, yritys voi ottaa vain sen suuruisen riskin, kuin se pystyy hanskaamaan.

Jos otetaan suurempi riski, pitää olla valmis vaihtamaan vaipat.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Leksandin vastakohdaksi voisi ehkä ottaa Röglen, vai mitä?

Anonyymi kirjoitti...

Ei terve seura voi tuhoutua yhteen kauteen. Ei ole olemassa mitään luonnonlakia että rahat pitäisi loppua aina kun tulopuoli hieman tökkii. Nytkin menossa olevassa lamassa useammalta yritykseltä on tippunut 70% tilauksista ja ne kestää sen sopeuttamalla toimintansa.

Seurat elää vain ja pelkästään tulevaisuuden kuvitelluilla tuloilla. Niiden riskinsieto kyky on täysi 0. Siksi on pakko tehdä suljettuja seuroja ja erilaisia järjestelyjä kun seurajohtajat eivät osaa johtaa muuta kuin urheilupuolta. Suljettu sarjakaan ei auta näitä seurajohtajia keräämään riskivaraa, jolla mentäisiin edes yksi vaikea kausi eteenpäin.

Kun seura sitten pärjää ja saa rahaa niin mitä se tekee. Sijoittaa kaikki tulonsa ja vähän vielä lainarahaakin urheilupuoleen uskoen että seuraavalla kaudella pärjätään yhtä hyvin. Tottahan me ollaan parhaita kun oltiin edellisvuonnakin...

- Ano -

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ano vei jalat suustani.

Onko yksikään seura koskaan ilmoittanut varautuvansa pahimpaan?

Onko yksikään seura ilmoittanut kuluvan kauden alussa, että me varaudumme tällä kaudella edessä häämöttävään taantumaan?

Aina se sonta tulee sinne housuihin pyytämättä ja yllättäen.

Anonyymi kirjoitti...

Mikäli joukkue haluaa nousta takaisin ylemmälle tasolle, niin menot ovat edelleen Elitserien tasolla. Kun tulot romahtaa ja menot säilyy lähes samalla tasolla tai jopa joskus nousevat (Malmö, Leksand), niin kaavio on hyvin selvä.

Miksi ihmeeessä menot säilyy samalla tasolla?

Seurat on täynnä nuoria innokkaita pelaajia, joille ei tarvitse maksaa Elitserien pelaajien palkkatasoa.

Ongelma on varmasti se, että mikään raha ei riitä. Vaikka TV sopimuksista tulisi 50 miljoonaa kruunua niin kulu puoli kasvaisi yli 50 miljoonaan. Halutaan olla parhaita ennenkuin kassa on siinä tilassa että voidaan ottaa riski yli tulojen.
- Ano -

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy vielä kommentoida, että pelaaja on aina palkkansa ansainnut, mutta kaikilla yrityksillä ei nyt ole varaa palkata Nokian/Shellin Ollilaa töihin. Niiden pitää tyytyä muihin alan ammattilaisiin. Kun kassa ja riskinotto kyky on kunnossa niin silloin palkataan Ollila.

- Ano -

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Samin BTW-osiosta heräsi kysymys, että käskeekö SM-liiga seuroja muka pudottamaan liikevaihtoaan.

Siis, jos yrityksen ainoan tuotteen myyntihintaa lasketaan, niin laskeeko automaattisesti myös liikevaihto?

Ei minusta. Hinnan laskulla voinee olla myös myyntiä lisäävä vaikutus. Tämä ei välttämättä päde jääkiekkojoukkueeseen, mutta noin niinkuin muuten.

Anonyymi kirjoitti...

Anders "Masken" Carlssonilla on kokemusta tietysti Leijonien nöyryyttämisestä, mutta myös kaikesta muusta ruotsalaisessa kiekossa. Mm. seurajohtamisesta. Tässä hänen mielipiteitään asian tiimoilta:

Dagens stora hockeysnackis? Malmö, förstås.

Det är tragiskt att se att en klubb som Malmö håller på att gå i konkurs i jakten på en elitserieplats.

Osökt fråga:

Vad händer om inte Leksands IF går upp i år? Är de nästa offer innan svensk hockey vaknar?

Eller SSK (med sju SM-guld) eller Djurgården (14 guld) – vad händer om de åker ur?

Vi måste se till så att det inte händer igen, det finns människor i klubbarna som lider enormt mycket och som gjort det under väldigt lång tid.

Jag vet hur svårstyrt det är i svensk hockey, men vissa lag i allsvenskan kan aldrig gå upp i elitserien – och det har varit den tunga frågan om 14 lag i fler år nu.

Vad händer om “fel” lag går upp?

Anonyymi kirjoitti...

Anolle: Tietysti ne menot pitää suhteuttaa tuloihin ja kiekkobisneksessä sarjasta putoamisessa se tarkoittaa samalla takaisin nousemisen unohtamisen.

Jos aiot ihan oikeasti nousta takaisin sarjaan, missä jokaisella joukkueella on kolmen miljoonan euron pelaajabudjetti ja sinulla on 600.000 euron budjetti, niin lycka till.

Nuorista pelaajista on hienoa puhua, mutta kun rakennat joukkuetta näistä nuorista pelaajista ja heistä tulee ajallaan tarpeeksi hyviä, niin edessä on tasan kaksi vaihtoehtoa: 1)he lähtevät toiseen seuraan ylemmälle tasolle, tai 2)he eivät ole enää halpoja.

Aina sitä voi toivoa, että joukkue on hoitanut jollain ihmeen tavalla pankkitililleen satojamiljoonia odottamaan sitä pahaa päivää, mutta ehkä kannattaa olla enemmän realistinen ja vain toivoa, että saa positiivisella tuloksella tilinpäätöksessä jatkaa bisnestä samoilla markkinoilla kuin aikaisemmin.

Jos sarjasta putoamisen idea siirrettäisiin mihin tavalliseen bisnekseen, niin siihen puuttuisi valtiot, kunnat, kaupungit ja oikeuslaitos.

Mutta toisaalta teorioita ja ideoita voi heittää ihan rauhassa. Käytäntössä tilanne on hyvin erilainen.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä juttu aikaisemmin mainittuun Rögleen liittyen.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/elitserien/rogle/article4286940.ab

Anonyymi kirjoitti...

Niin, liike-elämässä tämä tapahtuisi toisin päin, eli jos vaikka kansainvälistyminen vaatii 3 miljoonan investoinnin, niin se kerätään ensin ja vasta sitten lähdetään kokeilemaan, eikä niin, että otetaan sen 600.000 tulojen päälle 2,4 miljoonaa lainaa ja mennään tukka hulmuten ja takkiauki voittamaan markkinat.

Riittävällä riskivaralla, jonka ei tarvitse olla 100% 3 miljoonasta, ei mene konkurssiin. Riskivaran turvin uskaltaa investoida kansainvälistymisen vaatiman kuvitellun summan ja vielä on yritys hengissä jos joudutaan palamaan häntä koipien välissä ulkomailta kun ei oltukaan riittävän hyviä kilpailijoihin nähden.

Eipä ihme, että kaikkien seurojen talous on kuralla kun pelaajabudjetti heiluttaa seuraa eikä tulopuoli pelaajia.

Tosin, en siltikään ymmärrä miten kaikki nuoret saadaan "hukattua" kun vaihdetaan sarjaa. Millaisia sopimuksia niiden kanssa oikein tehdään?

Ei työpaikoillakaan makseta palkkaa joka ylittää yrityksen palkanmaksun kantokyvyn. Miksi ihmeessä niin tehdään urheiluseuroissa?

Jos koko yrityksen tulot vielä riippuvat voimakkaasti työntekijöiden "voitoista/myynnistä" niin silloin suurin osa palkoista maksetaan bonuksesta tuloksesta eikä korkealla peruspalkalla.

- Ano -

Anonyymi kirjoitti...

OK, bisnes toimii hyvin Elitserienissä ja kuitenkin putoat Allsvenskaniin ja bisnes voi huonosti, mutta vyötä kiristämällä ja junnuilla pelaamalla keräät kolme miljoona valloitusrahaa sarjassa, jossa kahdeksan joukkuetta ei maksa pelaajilleen juuri mitään ja ovat silti kusessa mailojen, bussimatkojen yms. kanssa?

Sarjoilla on mahdollisuus toimia eri tavoilla. Tällä tavalla hyvin taloudellisesti menestyvä organisaatio saattaa tuhoutua, kun taas NHL-mallissa huonosti taloudellisesti menestyvä joukkue menee joko konkurssiin tai myydään uudelle omistajalle samaan/toiseen kaupunkiin.

Vertauskohdat pitää löytää. Jos sinulla on hyvin toimiva ravintola Turun keskustassa. Bisnes tuottaa voittoa ja työllistää ihmisiä, niin joudut siirtymään Varissuolle vain sen takia, että naapurin ravintola myi yhden tuopin enemmän. Jos nyt sitten menet konkkaan Varissuolla, niin kaikki on mennyt kuin Leksandilla (mahdollisesti pian).

Tämä on se pointti.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Siis oikeasti, ei tällainen tilanne ole sarjajärjestelmän vika. Vika on siinä järjestelmässä toimivien.

Kaikki tuntuvat tietävän riskit ja järjestelmän, mutta siitä huolimatta otetaan ylitsepääsemättömiä riskejä, ja vain siksi, kun naapurikin ottaa...

Ihan järjetöntä! Koska löytyy seura ja johto, joka uskaltaa myöntää toimivansa järjettömästi ja ottaa nöyrästi lusikan kauniiseen käteen?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Anonyymille, joka epäili lippujen hintojen laskun nostavan liikevaihtoa, pyydän, että laitat SM-liigan hallien kapasitettin ja tämänhetkisen käyttöasteen taulukkoon ja leikittelet sillä, josko lippujen hinta laskee 10%, kuinka paljon käyttöasteen tulee nousta ja miettiä, onko se mahdollista.

Kun pyörittelet lukuja ja prosentteja, mahdollisesti huomaat, että yhtälössä voisi olla jotain epätodennäköistä.

Yksittäisten lippujen hinta suhteessa kausikorttiin pitää olla jotain ihan muuta, kuin se on nykyään, jos asiakasuskollisuutta halutaan lisää. Ja se tarkoittaa lippujen hinnan radikaalia nostoa tai kausikorttien hintojen radikaalia laskua.

Kun laitat nuo vaihtoehdot taulukkoon, ja taas leikkittelet luvuilla, mahdollisesti huomaat, että parempi vaihtoehto on kertalippujen hinnan radikaali nosto.

Rajalahan puhuu nimen omaan jääkiekosta ja sitähän myös minä BTW-tekstissä kommentoin. Rajalan kommentti on mielestäni ajattelematon.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Mihin Röglen linkki piti johtaa?

Anonyymi kirjoitti...

Edellinen linkki tosiaan oli vajaa.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/elitserien/rogle/article4286940.ab

Anonyymi kirjoitti...

Kakka, ei ota täyttä linkkiä. sori vaan. katkaisee kesken.

Anonyymi kirjoitti...

VÄRVAD – I PANIK

Pavel Rosa – en av många stjärnor som panikköps in till elitserien.

Kostnad: 160 000 kronor per elitseriematch.

– Man vet inte förrän efteråt om nyförvärven är värda pengarna, säger Roger Hansson, sportchef i Rögle.

Pavel Rosa blev i början av veckan utköpt från Jaromir Jagrs Avangard Omsk i KHL.

Han trivdes inte i Ryssland och det tippade topplaget Omsk hade också en vilja att bli av med tjecken, som tidigare varit i Timrå. I veckan har han bjudits ut till lag i elitserien samt i Schweiz.

Jagades av HV 71
I elitserien var HV71 och Rögle de som var mest heta och intresserade. Rögle är i ett panik­läge där kvalserien kommer allt närmare och HV71 vill förstärka truppen inför slutspelet.

Det blev budgivning om 31-åringen från Most i Tjeckien.

Den vann Rögle och enligt uppgift till Sportbladet får de ge runt 150 000 euro, 1,6 miljoner kronor, till Rosa.

En otrolig summa för den korta tid som är kvar på säsongen.

En normal summa sett till hela året, 12 månader.

Tio matcher
Om Rögle håller sig kvar i elitserien, utan kvalserien, handlar det om tio matcher som Rosa spelar för Rögle. En kostnad på 160 000 kronor per match. Det är mer än vad de flesta spelarna i Rögle har för en hel säsong.

Rögles sportchef medger att det är en chansning att värva spelare sent på säsongen. Han har inte scoutat Rosa live, utan gått på vitsord och statistik.

– Man har inte tid att scouta på plats vid den här tidpunkten och så här nära transferdead­line. Men vi tror att han kommer tillföra mycket för Rögle och vår målsättning är att han ska få igång ytterligare en kedja, säger Roger Hansson.

Kan debutera i kväll
Hansson vill inte kommentera Rosas lön. Han anser att man kan se på lönekostnaden på flera sätt. Bland annat innebär en degradering från elitserien en chocksänkning av Rögles intäkter.

– Skillnaden mellan elitserien och allsvenskan är väldigt stor, och vi har utrymme i vår spelarbudget för den här sena värvningen, säger Hansson.

Rosa kom i går kväll till Köpenhamn. Han ska vara med på dagens värmning i Ängelholm och går all pappersexercis bra kan han spela i kväll mot Djurgården.

Och börja avbetalningen

Anonyymi kirjoitti...

En ihan täysin ymmärrä tuota Varisuo esimerkkiä, mutta ilmeisesti Varisuolla potentiaalinen asiakasmäärä on pienempi.

Ravintolat ovat kannattavia kolmella tavalla: se on IN (paikalla ei väliä), keskustassa hyvällä "ravintola-paikalla" tai lähiössä, jossa on paljon joutilaita (kaupungin vuokrataloja jne). Kahdella viimeisellä yhteistä on potentiaalisten asiakkaiden määrä. Sitten vielä pitää osata keinot joilla asiakkaat saa ravintolaan. Keskustassa toimii goumee paikka (kalliit kokit), lähiössä olut pizzeria (edllisemmat kokit). Molemilla voi tehdä yhtä paljon tuottoa. Molemmissa on pakko pitää kulupuoli hanskassa ja varautua heikompaan myyntiin.

Miten jääkiekko tästä eroaa?

Samat seurajohtajat jotka aiheuttaa jatkuvan rahoitusongelman selittelee asiaa samoilla syillä aina uudestaan puuttumatta oman seuran toimintaan. Kun ei pärjätä niin ongelma on se että seuralla ei ole pohjatonta kasaa.

- Ano -

Anonyymi kirjoitti...

Ano - tässä liigassa ei ehkä sitä fyrkkaa säästöön saada:

Allsvenskan - omöjligt uppdrag

Malmö på väg ned i källaren.
Inga spelarlöner ska betalas ut.
Jonas Höglund, Marcus Paulsson, Carl Söderberg, Henrik Karlsson, Jesper Damgaard, Mathias Johansson och de andra i laget får lämna och de kommer de att göra.
Det var ju bra att Malmö sade till nu - hade de gett beskedet till spelarna på måndag hade de inte kunnat byta lag. Nu har de några timmar på sig att byta arbetsgivare.
Men det här är ännu ett bevis på att serien under elitserien är en döds-serie.
Nyköping
Halmstad
Hammarby
Arboga
AIK tvångsdegraderade
Boro
Vita Hästen
Och nu Malmö.
Lagen klarar inte av att sata på spelarlöner i allsvenskan och sedan inte kunna få några intäkter. Det funkar inte.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Edelleen, syy ei ole järjestelmän, vaan siinä toimijoiden.

Urheilu"johtajat" löytävät aina syyn jostain muualta kuin itsestään. Sitähän noista haastatteluista saa lukea.

Malmölle tulee vielä päivää ennen ilmoitusta uusia pelaajia!

Anonyymi kirjoitti...

Malmö ei tule olemaan ensimmäinen seura tällä kaudella, minkä rahat eivät riitä palkkojen maksuun.

Malmö avasi pään. Toivotaan vain, että ei tule ketsuppiefektiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän on melkoista rautalankahommaa. Myydään sitten pitsaa, kun kun se selkeästi osuu vertauksen ytimeen.

Anonyymi kirjoitti...

Jamppa HIFKiin? Olisi todella surullista, mutta minkäs voi kun perseilyt on jo tehty (TPS, Suti) ja paska lahkeessa :(

Kunto Kortilla kirjoitti...

Onhan siinä jotain seksikästä jos pelaa Änärissä Rangersissa tai Suomessa Hifkissä...

Ensimmäisen vaihtoehdon juna meni jo.

Anonyymi kirjoitti...

Malmö pelaa parasta aikaa kotonaan ja onhan siellä kokoonpanossa sentään muutama talkoolainen. Carl Söderberg on kyllä aika seppä. Taskussa on NHL-sopimus jo toista vuotta, mutta Allsvenskan kelpaa. Nyt Färjestad teki tarjouksen ja kundi pelaa edelleen Malmössä. Tosin huomennakin voi seuraa vielä vaihtaa. Myös Donald MacLean pelaa!

Kunto Kortilla kirjoitti...

Jep. 2 - 0 johdossa:
http://stats.swehockey.se/

Kunto Kortilla kirjoitti...

Katsojia pelissä entiseen tapaan. Heti alussa tullut maali sai katsojat taputtamaan seisaaltaan. Katsojat eivät ainakaan ole kääntäneet omalle joukkueelleen selkää.

Toivottavasti nyt hoitavat tämän pelin, ettei tule samanlaista kolmatta erää, kuin viimeksi jumboa vastaan. Tämän illan vastustajahan on toiseksi viimeisenä.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Lähteneet pelaajat:
Henrik Karlsson - Södertälje
Johan Björk - HV71
Robin Weihager - Sparta Sarpsborg (Norge)
Marcus Paulsson - Färjestad
Mathias Johansson - Leksand
Tomas Larsson - Ei tietoa
Fraser Clair - Bolzano
Jonas Höglund - Södertälje
Fredrik Eriksson - Ei tietoa

Kuusi junnua tilalle ja taisi olla uuden koutsin eka kolmen pisteen kotivoitto...

Anonyymi kirjoitti...

Saattoi olla yksi Mif-historian suurimmista voitoista, sillä itse Percy kävi pelin jälkeen pukukopissa pelaajia kiittämässä. Jospa Percy tulisi vielä kerran joukkuetta auttamaan. Joukkueella on kuitenkin vähemmän velkaa kuin Tepsillä ja hallivuokra 500.000 euroa per vuosi pienempi.

Anonyymi kirjoitti...

Kävi joo, mutta taisi haukkua lähtijät tv-kameroille. Björk etunenässä sai kuulla kunniaa, kun puuttuu seuran sydän, jne.

Anonyymi kirjoitti...

Puuttuu seuran sydän kun se vie elannon rumasti alta?

Ei kliffaa... ehkä olen höperö!

Kunto Kortilla kirjoitti...

Malmölle 4-1 voitto tänään vanhassa hallissa. Toivo karsintasarjasta elää yhä. Sen jälkeen tarvitaan enää Miracle On Ice 2009.