tiistai 9. helmikuuta 2010

Paljonko jäseniä?

Kuntokeskusalalla olevia tuntuu ainoastaan kiinnostavan se, paljonko milläkin keskuksella tai ketjulla on jäseniä. Minultakin kysyttiin taas viime viikolla - en tiedä, kuinka monennen sadannen kerran - paljonko meillä on jäseniä?

Heitin kysyjälle vastakysymyksen, mitä teet sillä tiedolla? Mitä se kertoo sinulle liiketoiminnastamme? Kysyjä ei osannut vastata. Mutisi jotain, että sitä on ollut tapana kysyä ja verrata muihin yrityksiin. Sitä tosiaan on ollut tapana kysyä ja moni yrittäjä pönkittää egoaan tai peittelee osaamattomuuttaan värittämällä tuota lukua.

Alamme on täynnä suu vaahdossa sontaa puhuvia egovammaisia. Jos kaikki yrittäjien kertomat myyntiluvut pitäisivät paikaansa, kuntokeskusalalla menisi todella lujaa ja ainakin 30% suomalaisista käyttäisivät säännöllisesti kaupallisia kuntokeskuspalveluja. Totuus on jotain ihan muuta.

Minua eivät kiinnosta muiden yrittäjien jäsenmäärät juuri lainkaan, koska ne ovat usein pelkkää ruskeaa jargonia. Minua kiinnostaa ensisijaisesti se, paljonko keskuksen liiketoiminta tuottaa. Paljonko viivan alle jää rahaa. Vai jääkö lainkaan. Sen mukaan kiinnostun tai en kiinnostu kohteesta.

Viivan alla olevan luvun jälkeen kiinnostaa, paljonko keskus tuottaa asiakasta kohden, olivat ne sitten kertakorttilaisia, kuukausikorttilaisia tai jäseniä. Tuo luku kertoo oikeasti sen, miten keskus onnistuu. Meidän keskuksemme tuottaa tällä hetkellä noin 75 euroa jäsentä, siis oikeaa asiakasta kohden. Yli 100 euron tuottoa pidän jo kohtalaisen hyvänä. 200 euron jäsenkohtaiseen tuottoon on meilläkin realistiset mahdollisuudet ja siihen tähtäämme.

Jäsen on yhtälössäni sellainen asiakas, joka kuntoilee toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Muilla tavoilla kuntoilevat ovat liiketoimintamme kannalta marginaalisia, joten ne myös on syytä jättää laskuista.

Hyvä esimerkki jäsenmääräjargonista löytyy lauantain Turun Sanomista, jossa Aurassa olevan Kuntoilevillen toimitusjohtaja kertoo heillä olevan jäseniä 1.300. Liikevaihto on kuitenkin artikkelin mukaan vain 270.000 euroa. Tuottoa ei kerrota, mutta jos 1.300 jäsentä generoi ainoastaan tuon liikevaihdon - siis ainoastaan pari sataa euroa asiakasta kohden- luvuissa täytyy olla jotain hämärää tai jotain tehdään hullusti.

Vaikka Kuntoileville pääsisi 10% tuottoon, se tarkoittaisi tuon jäsenmäärän mukaan ainoastaan 20 euron tuottoa jäsentä kohden. 20% tuotollakin se jää 40 euroon.

Kuntoilevillen hinnastossa halvin vuosisopimus maksaa 356 euroa. Hinnastoa tutkimalla tekee väkisin johtopäätöksen, että Kuntoileville kehuu myyneensä näitä 40 euron "jäsenyyksiä" - siis liittymismaksuja - 1.300 kappaletta. Mitä sitten? Sehän tarkoittaa, että he ovat onnistuneet myymään 4,5 vuoden aikana 1.300 ihmiselle jotain. Nopeasti laskettuna siis ainoastaan murto-osa noista "jäsenistä" oikeasti ostavat säännöllisesti tai edes epäsäännöllisesti Kuntoilevillen palveluja. Sen kertoo liikevaihto. Heillä ei siis ole 1.300 oikeaa asiakasta. Haamuasiakkuudet ovat niin tyypillisiä alallamme. Ei jäsenillä tee mitään, jos he eivät osta mitään.

Kuntoileville ilmoittaa päivittäiseksi kävijämääräksi keskimäärin 250 asiakasta. Liikevaihtoon suhteutettuna he saavat siis yhdestä asiakaskäynnistä alle kolme euroa liikevaihtoa. Halvin mahdollinen kertamaksu on kuitenkin hinnaston mukaan 3,90 euroa erityisryhmien 10 kerran kortissa. Muissa vaihtoehdoissa kertamaksu on merkittävästi kalliimpi. Valehteleeko kävijämäärä vai käykö puolet pummilla?

Jos M&M ilmoittaisi jäsenmääräkseen kaikki liittymismaksun maksaneet tai kulkukortin lunastaneet, luku olisi jotain 15.000 paikkeilla. Voisin ilmoittaa jäsenmääräksi myös kaikki ne kortit, joissa on vielä esimerkiksi kertoja jäljellä. Tämäkin luku nousee lähelle neljää tuhatta. Niiden ilmoittaminen olisi pelkkää typerää pullistelua, itselleen valehtelua, josta ei hyödy kukaan. Vain säännöllisesti maksavat asiakkaat merkitsevät jotain.

Ainoa oikea mittari on viivan alle jäävä raha. Sinne jäävää summaa voidaan verrata todelliseen asiakasmäärään, koska ainoastaan se kertoo totuuden onnistumisesta. Se kertoo totuuden minkä kokoisesta keskuksesta tahansa.

[ Aiheeseen liittyen: Kuntokeskusten kasvu / Kasvun kääntöpuoli / Kuntokeskusala kiinnostaa taas / Complete - Neurocity ]

BTW Aika kova juttu luvata omistajajäsenille 8-10% vuosituotto sijoitetulle pääomalle:
Tämän lisäksi sijoitetulle pääomalle on odotettavissa 8 – 10%:n vuosittainen tuotto.
Mihin tarvitaan omistajajäsenien rahoja, jos liiketoiminta tuottaa heti enemmän kuin pankin tarjoamat sijoitusvaihtoehdot? Luulisi jonkin rahoitusyhtiön kiinnostuvan rahoittamaan projektia, jossa on tuollainen takuutuotto. Pienenä vinkkinä Villelle, että jonkun oikeasti anteihin perehtyneen lakimiehen kannattaisi antaa tutkia tuo rahankeräysmetodi, ettei tule yllätyksiä. Osakeannin kanssa tuolla ei näyttäisi olevan paljonkaan tekemistä, jos oikein muistan osakeannin periaatteiden vaatimukset tiedottamisvelvollisuuksineen. Yksinkertaisimmankaan osakeannin vaatimukset eivät näyttäisi täyttyvän, joten kyseessä voi hyvinkin olla ainoastaan rahankeräys, jonka laillisuus punnitaan mahdollisesti rahankeräyslain pykälien mukaan.

Palasin ajatuksissani elävästi kymmenen vuoden taakse. Muistan, kuinka me toteutimme osakeannin perustaessamme Itäharjun keskusta vuonna 2001. Ei ollut ihan noin yksinkertainen juttu eikä noin yksinkertainen merkintälomake. Emme ymmärtäneet lainkaan, mihin rulettiin lähdimme. Aika nopeasti ostimmekin nämä "ylimääräiset" ulkopuoliset osakkaat ulos pelkästään hallinnollisten syiden vuoksi. Been there, done that, doesn't work, good luck.

49 kommenttia:

Karhuherra kirjoitti...

Olen tainnut joskus itsekin kysyä sinulta, paljonko salilla käy väkeä/on jäseniä. Se lienee tavalliselle tallaajalle luontevin tapa hahmottaa kokonaisuutta, se kertoo jotain konkreettista. Tai siis sen olettaa kertovan jotain, mutta näin se ei ilmeisesti ole. Alan ihmisille sinun suosimasi lähestymistapa on eittämättä mielekkäämpi.

Käsitellystä kilpailevasta yrityksestä en tiedä muuta kuin, että niillä on hassu nimi. Mutta se aina lämmittää, miten rohkeasti käsittelet naapureiden asioita. Ei meil Suomess oo ollut tapana...

Tämän päivän Hesarissa oli muuten myös urheilun lähtöjuttuna isoa tarinaa kuntosalialasta. En ole lukenut vielä, mutta sinua kiinnostanee.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Karhuherra,

Kysymyksessä sinällään ei ole mitään vikaa. Vikaa on vastauksissa.

Jäsenmäärä - oikeiden asiakkaiden määrä - on ihan hyvä mittari sinällään. Se ei kuitenkaan kerro, miten keskuksella tai ketjulla oikeasti menee.

Bally's Total Fitnessillä meni asiakasmäärän suhteen aika lujaa, kun vetivät aika massiiviset alekampanjat taannoin. Bally's taisi juuri päästä irti Chapter 11:stä, toista kertaa 17 kk:n aikana.

Olen monta kertaa sanonut, että kuka tahansa saa keskuksen täyteen väkeä, mutta aika harva saa sen tuottamaan.

Kuntoilevillestä sen verran, että suinkaan koe tuota yritystä kilpailijaksi. Sehän toimii Aurassa. Emme ole koskaan markkinoineet Aurassa. Enkä usko, että markkinoimme.

Suurennuslasin alle otin sen vain siksi, kun siitä kirjoitetiin lehdessä ja suusta näytti päässeen sammakoita.

Suurennuslasin alle se joutui myös "osakeantinsa" vuoksi, koska olemme kulkeneet tuota samaa polkua vuosituhannen vaihteessa.

Kuntoileville voi hyvinkin tehdä hyvää työtä. Sitä en pysty arvioimaan käytettävissä olevan artikkelin pohjalta.

Olen kuitenkin ajoittain käsitellyt alaamme blogissani, joten täytyyhän täällä tuolloin väkisinkin käsitellä myös alan toimijoita ja heidän ratkaisujaan. Me yrittäjät tämän alan luomme ja asiakkaat mahdollistavat sen.

Hesarin jutun luin aamulla. Ei uutta auringon alla. Peruskauraa, mutta hyvä, että ala on esillä.

Anonyymi kirjoitti...

Harrastelijoiden puuhastelua tuollaiset annit. Kerätään joitain saturaisia hyväuskoiselta tuulipukukansalta. Joku onnistui aikaisemmin keräämään sata miljoonaa. Tuottolupaus oli siinä keräyksessä vähän suurempi.

Unknown kirjoitti...

Todella erikoinen tosiaan tuo osakeantilappunen. Pikkuseikkoja, kuten y-tunnusta ja osakepääomaa tai -lukumääräähän ei myöskään kannata ilmoittaa.

Kuntosalin asiakasmäärät kertovat sinänsä hyvin pintapuolisesti, miten tuo keskus toimii. Jos aktiivisessa rekisterissä on 8 asiakasta, mutta vuosien saatossa siellä on käynyt tuhansia asiakkaita, niin jotain lienee mennyt pieleen. Toki tällaisella yrityksellä on helppo sanoa, että heillä on asiakkainaan tuhansia, mikä on taas hieman kyseenalaista markkinointia. Tuhannen aktiivisen jäsenen määrä kertoo jo siitä, että keskuksessa kävijät myös viihtyvät siellä.

Itselleni kuntosalista kertoo eniten se, millaiset tilat siellä on ja miten ne ovat käytössä. Ei paljon lämmitä, jos laitteet ovat 2030-luvulta, mutta niissä on jokaisessa kuuden henkilön jono.

M&M:lla olen itse tottunut käymään hieman myöhemmin illalla, niin olen joutunut jonon uhriksi laitteessa ehkä kolme kertaa viimeisien vuosien aikana ja joka kerralla asia on ratkennut käyttämällä toista laitetta sen kahden minuutin ajan. Aplodit siitä, tämä on jättänyt vaihtoehtojen harkinnan tasan nollaan.

8-10% vuosituotto ei ole osakeyhtiössä lainkaan poikkeuksellinen luku, mutta jos kyseessä on lupaus, on asia aivan eri sfäärissä. Ei niistä riskeistä kannata murehtia nyt, ne realisoituvat sitten myöhemmin, eikös?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Petri,

Antilappunen on tosiaan hieman puutteellinen.

Olen kanssasi samaa mieltä, että on mukavampi harjoitella, kun mahtuu. Kaikki eivät ole valmiita maksamaan tilasta, mutta riittävän moni on ollut ainakin tähän asti.

10% tuotto ei tosiaan ole ihmeellinen, mutta sen lupaaminen uuteen kuntosaliin sijoittaville on aika iso riski. Muuttujia on ihan liikaa.

Seuraava teksti tuleekin Calgarystä...

Anonyymi kirjoitti...

Kuntoileville on jo protestilistalla.

Anonyymi kirjoitti...

Ja Finnbody (Fosdec Oy) on hakenut velkasaneeraukseen. Motivus menettää Centrumin paikkansa Turussa Elixialle ja koko Motivus (Kuntokumppanit Oy) on myynnissä. Muutosten tuulia?

Anonyymi kirjoitti...

Liikuntakeskus KuntoileVille MASKU avattiin marraskuussa 2010.

Nyt kotisivuilla on ilmoitus:

Hyvät asiakkaat!
26.07.11
Liikuntakeskus Maskun toiminta loppuu 31.7.2011

Tarvittaessa ottakaa yhteyttä 31.7 asti keskukseen tai spostilla maskunasiakkaat@gmail.com

Kiitämme kaikki asiakkaitamme ja toivotamme hyvää jatkoa!

Maskun henkilökunta


Aika nopeasti loppui leikki.

Kuntoileville on jälleen myös vahvasti protestilistalla

Kuntosali KuntoileVille Ky, Aura
Osoite Huuskantie, 21380 Aura
Häiriöpäivämäärä 30.06.2011
Velkoja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Eläke-Fennia
Saatavan määrä 3293 €

Kuntosali KuntoileVille Ky, Aura
Osoite Huuskantie, 21380 Aura
Häiriöpäivämäärä 30.06.2011
Velkoja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Eläke-Fennia
Saatavan määrä 2562 €

Liikuntakeskus Kuntoileville, Masku
Osoite Maskuntie, 21250 Masku
Häiriöpäivämäärä 28.06.2011
Velkoja Intrum Justitia Finland, Hki
Saatavan määrä 12729 €

Kuntosali KuntoileVille Ky, Aura
Osoite Huuskantie, 21380 Aura
Häiriöpäivämäärä 27.06.2011
Velkoja Lindorff Oy
Saatavan määrä 60 €

Kuntosali KuntoileVille Ky, Aura
Osoite Huuskantie, 21380 Aura
Häiriöpäivämäärä 20.06.2011
Velkoja Lindorff Oy
Saatavan määrä 4556 €

Kuntosali KuntoileVille Ky, Aura
Osoite Huuskantie, 21380 Aura
Häiriöpäivämäärä 23.05.2011
Velkoja Aktiv Kapital, Hki
Saatavan määrä 1189 €

Anonyymi kirjoitti...

Täältä voi seurata Maskun KuntoileVillen tilannetta.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Oho. Onpa jännä tilanne.

Anonyymi kirjoitti...

Myös Laitilan toimipiste menee
yllättäen nurin. Käsittämätöntä!

Anonyymi kirjoitti...

KuntoileVille poistetaan myös ennakkoperintärekisteristä 31.7.2011. Taitaa olla paljon veroja maksamatta.

Ennakkoperintärekisteri Rekisterissä 06.06.2005 Loppupvm 31.07.2011

Anonyymi kirjoitti...

Ketjun edustajan kriisinhallintaa Facebookissa:

"Ville Antikainen:
Sen verran täältä ketjun suunnalta kommenttia, että me emme ole paikkaa sulkeneet vaan paikkakunnan oma yrittäjä. ... Joten ketjua on turha asiasta syyttää!"

Huittisissa on kulissivaihto tapahtunut myös. Ketju taitaa kaatua kuin dominopalikat.

Kunto Kortilla kirjoitti...

No jopas on. Pidättehän nyt huolen, ettei tästä blogista tule mitään aiheeseen liittyvää taistelutannerta.

Anonyymi kirjoitti...

Raisiolainen Apollo Gym Oy näyttää myös uivan syvällä.


Protestit yrityksestä Apollo Gym Oy viimeisen 3kk ajalta

6.7.20111 708 € Velkojana: Wasa Gym Trading Ab

18.7.2011 418 € Velkojana: Lindorff Oy

11.7.2011 67 € Velkojana: Lindorff Oy

27.6.2011 43 € Velkojana: Lindorff Oy

17.5.2011 18 601 € Velkojana: Konekujan Kiinteistö Oy

Anonyymi kirjoitti...

Joo toi Apollo varmaan ajetaan alas ja dumpataan tämän Liikunta- ja viihdekeskus M.O Raisio Oy:nkin velat sinne sontakasaan. Olivat yhtä vielä vähän aikaa sitten, mutta nyt ne on erotettu toisistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Apollon liikevaihdon tippuminen lähes puoleen on aika karu. Siellä on täytynyt tehdä jonkinlaisia siirtoja johonkin. Kassanauhan loppuminenkin voi saada tuollaista aikaan.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Kas, viimeisimmät kommentit -palikka alkoi taas toimimaan.

Täällähän pidetään hyvin ympäristö ajantasalla. Kuvioita on moneksi. Toivottavasti tietävät, mitä tekevät.

Anonyymi kirjoitti...

Kuntoilevillen protestilista vain pitenee. Lopun alkua.

Anonyymi kirjoitti...

Silver Plus salin tulos on myös karua luettavaa. Kuuden ensimmäisen toimintakuukauden aikana on tehty yhteensä vain 28.000 euroa liikevaihtoa ja 150.000 euroa tappiota.

Liikevaihtoa ei ole kertynyt puolessa vuodessa edes yhden kuukauden kulujen verran. Tuskin on paljon palkkoja maksettu. Liikevaihtoa on tehty alle 5.000 euroa kuukaudessa. Tuo ei riitä edes lähellekään tilavuokraa.

Sivujen mukaan asiakas maksaa 83 euroa kuukaudessa, joten asiakkaita on saatu enintään 56 puolen vuoden aikana. Ollaan aika kaukana 700 asiakkaan maksimirajasta.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Jaaha. Lisää infoa.

Ensimmäinen puoli vuotta pitäisi olla helpoin, koska silloin saa hyödyntää uutuudenviehätystäkin.

Tuossa näkee ennakkomarkkinoinnin tärkeyden. Nykyään ollaan tilanteessa, jossa keskuksella pitäisi olla jo ennakkoon nollatulokseen riittävä määrä sopimuksia. Muussa tapauksessa tilillä pitää olla keskuksen avautuessa omarahoitteista saldoa vähintään kahden vuoden kulujen verran. Sen verran palaa, jos toiminta kaatuu.

Anonyymi kirjoitti...

MarkkinoiVille on myös listakelpoinen:

Protestit yrityksestä MarkkinoiVille Oy viimeisen 3kk ajalta

3.10.2011
78.537 €
Velkojana: Rkl T. Matila Oy

27.9.2011
9.093 €
Velkojana: Naisten Liikuntapiste Pinkki Oy

Anonyymi kirjoitti...

Markkinoiville oy on asetettu konkurssiin 24.10.2011 http://www.ytj.fi/yritystiedot.aspx?yavain=2233241&kielikoodi=1&tarkiste=83EC128B0C16088494CB1E89A2AB17952D68A3C4&path=1547%3B1631%3B1678

Kunto Kortilla kirjoitti...

Eikö tämä MarkkinoiVille ollut juuri se, jonka "osakkeita" tuossa "osakeannissa" myytiin? Taitaa konkretisoitua kirjoittamani ajatus aika karusti.

Anonyymi kirjoitti...

Taloussanomien sivuilla kannattaa seurata nimiä kuten: kuntoileville ja markkinoiville. Ok markkinoiville on jo konkassa, mutta "jännityksellä" seurataan miten käy kuntoilevillen kanssa. No minä en jännitä kun tulos on aavistettavissa, ainakin kun katselee protestilistaa...

t. C *vilkutus tutuille :)

Anonyymi kirjoitti...

Eräs huhu on vahvistettu. Villen paikat Kuntoileville Aura, Paimio, Lieto sulkevat ovensa tällä viikolla. Mitään ilmoitusta ei ole kotisivuilla asiakkaille, mutta ohjaajat kertovat tätä!

t. C

Kunto Kortilla kirjoitti...

Sivuilla on tiedote tältä päivältä:

Liikuntakeskus KuntoileVille sulkee ovensa 20.11.2011

Olemme erittäin pahoillamme ennen kaikkea asiakkaille, työntekijöille, yhteistyökumppaneille ja meitä tukeneille ja meihin uskoneille henkilöille.

Pyydämme, ettette kohdista kiperiä kysymyksiä päivystäjiin/ohjaajiin, he eivät osaa kertoa tilanteesta enempää kuin tämän viestin.

Kuntosali on avoinna vielä tämän viikon ja jumpat oman viikko-ohjelman mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä. Ja taloja rakennettiin ja autoja vaihdeltiin. Auralaisten rahalla.

Anonyymi kirjoitti...

Millainen kuvio tuossa on mahtanut olla?

Pintapuolisen käsityksen mukaan tuo jäsenyyksiä myynyt, ja jo aikaisemmin konkurssiin haettu "MarkkinoiVille Oy" on ollut eri toimipisteiden yläpuolinen "kattojärjestö." ja kun se lopetti toimintansa, niin toimipisteet jatkoivat erillisinä yrityksinä, vaikkakin saman nimen alla.


Helmikuussa 2011 sama omistaja perusti Auran Kuntokeskus Oy:n tuon Auran Kuntoileville Ky:n rinnalle ja nyt siis marraskuussa homma lyötiin poikki aika tylysti, kun sulkemisilmoitusta edellisenä päivänä vielä myytiin 10 kerran lippuja ja lahjakortteja.

Ky:ssähän omistaja on henkilökohtaisella omaisuudellaan vastuussa firman veloista, Oy:ssä ei. Joku voisi spekuloida että toiminnan alasajo on ollut suunnitelmissa jo silloin helmikuussa ja Auran Kuntokeskus Oy perustettiin vain jotta velkoja ja kannattamattomia liiketoimintoja voitiin siirrettiin Ky:stä osakeyhtiön nimiin, jotta omistaja itse selviäisi konkurssista kuivin jaloin. Vain velkojat ja asiakkaat häviäisivät rahojaan.

Kumpi firma nyt siihen konkurssiin on haettu, Auran Kuntoileville Ky vai Auran Kuntokeskus Oy?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät Asiakkaat! Kuntoileville -ketjun ja sen taustahenkilöiden sotkujen vuoksi myös Huittisten Kuntoileville joutuu sulkemaan ovensa 30.11.2011...

Anonyymi kirjoitti...

Sen verran huono,kallis ja järjetön bisnes tuo kuntoilu ala ja siitä ei kiitosta saa eikä jää käteen kuin velkaa ja paskanjauhamista niin ei kannattanut jatkaa kyllä se niin stressaavaa paskaa on ollut. Jos istuu jo valmiiksi rahakasan päällä eikä tarvitse tiloja noin paljon muuttaa mitä me muutettiin niin saattaa pärjätä ehkä mutta kenellekkään ei rahaa jäänyt vaan päinvastoin niin turha teidän on täällä mussuttaa toisten asioista! Kehoitankin kaikkia menkää metsään juoksemaan ja kuntoilemaan jos meinaatte päästä halvalla. T:Osakas.

Anonyymi kirjoitti...

Auran kuntokeskus Oy myytävänä
http://www.lainvoima.com/kohde.php?id=1448

Leena kirjoitti...

Kun täällä tiedetään kuntosalien talouskunnosta paljon, niin kertokaa mikä on Motivus Brahen tilanne? Mulle riitti kerta, kun Wellness meni konkkaan ja email asiakkaille samana päivänä ku löi luukut kii, en halua toista kertaa kokea samaa.

Anonyymi kirjoitti...

Asiakasystävällistä toimintaa (seuraava kopioitu tuolta osakkaan lausehirvityksestä )"Kehoitankin kaikkia menkää metsään juoksemaan ja kuntoilemaan jos meinaatte päästä halvalla. T:Osakas."
Niin: HYVIN ne rahat kelpasi silloin kun paikat olivat auki, eipä kehoitettu metsään juoksemaan!Ja kortteja kun myytiin vielä viikkoa ennen ovien sulkemista,ainakin FB sivujen ja siellä tuohtuneiden asiakkiden mukaan.
PAIMIO avataan taas: KuntoPeimari nimellä. Samat jätkät ( tai osa ainakin ) mukana touhuissa.. En ymmärrä miten Suomi onkaan kaikelle mahdolliselle yrittäjyydelle avoin!
Yritystele kertoo karua totuutta, kuka missäkin on ja kenen nimet missäkin yrityksessä. Esim Auran kuntokeskus Oy, Kuntoileville ky,Salon Kuntokeskus oy, Fun Fitness Oy ja markkinoiville oy ( jonka tietoja ei kyllä enää näy ) samoja herroja joka paikka täysi.
t. C

Anonyymi kirjoitti...

Ihan näin vaan tiedoksi kaikille ettei entisellä Kuntoilevillellä ja Paimion uudella KuntoPeimarilla ole yhteisiä omistajia tms. Ainut asia mikä niitä yhdistää on se, että KuntoPeimari toimii nykyään vanhan Kuntoilevillen tiloissa ja rehellisin keinoin ja omilla kasvoillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sitten kun lasku taakka tulee liian suureksi ja tulot osoittautuu vaan liian pieneksi niin konkurssi on ainoa vaihtoehto. Ja vaikka olisi samoja herroja uusissa yrityksissä niin mitä sitten? Jos heillä riittää motivaatiota noin huonolle alalle antaa heidän jatkaa. Itse olin vain taustalla ja painanut paljon hommia tilojen ja muiden eteen että ihmisillä olisi mukava harrastaa. No Auralaiset saa kuntoilla hienoissa tiloissa joita minä maksan monta vuotta. Ja ihan tarpeeksi tuli seurattua sitä asiakkaiden valistusta että on kallista, mutta ei riitä kattamaan kuluja niin onko se liian kallista. Itse olen ihan toisella alalla enkä ole tuohon juuri pyrkinytkään mukaan mutta lähdin mukaan kun siinä oli hyvä idea eikä tuollaista kukaan muu olisi Aurassa saanutkaan aikaiseksi eli kokonaan uusi liikunta muoto pienelle paikkakunnalle. Kuntosalilaitteista yms maksetaan ensin 200 000 € ja niiden arvo on lopulta 3 000€ niin se kuvastaa jo sitä kuinka huono bisnes se on. Yrittäjä ei juuri itsekkään saanut palkkaa koko aikana. Ja joku anonyymi sanoi että autoja vaihdeltiin ja taloja rakenneltiin niin se on täyttä paskaa. T:osakas. No elämä jatkuu...

Anonyymi kirjoitti...

Asiakkaiden keskuudessa on tällä hetkellä todella positiivinen kaiku ainakin Paimiossa; nykyiset omistajat ovat laittaneet liikuntakeskuksen perusasiat kuntoon ja keskittyvät olennaiseen. Näin asiakkaan näkökulmasta tulevaisuus vaikuttaa erittäin positiiviselta ja KuntoPeimarista tulee varmasti jokaisen aktiivisen Paimiolaisen harrastuspaikka ja käsite koko talousalueelle! t. kuntoilija

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelua seuratessani on kyllä pakko todeta, että KuntoiluVillen avainhenkilöillä ei ilmeisesti laskuoppi ole ollut ihan hanskassa. Jos yhtiön vastuut velkoineen ja leasingeineen on todella ollut useiden satojen tuhansien luokkaa; on budjetoidun liikevaihdon pitänyt olla luokkaa 750.000-1.000.000 € ja käyttökatteen todella kovaa tasoa..Olikohan kuitenkaan edes yli 500 tuhatta ko. pisteillä?

Anonyymi kirjoitti...

Kuntoilun maailmassa tapahtuu edelleen. Liikunta- ja viihdekeskus M.O on lopettnut toimintansa Toukokuun 2012 alusta Raisiossa ja kaikki ryhmäliikuntatunnit ovat siirtyneet takaisin Apollo Gymiin Haunisiin, eli sinne mistä aikoinaan pari vuotta sitten tulivatkin. Apollo Gym on sivuillaan mainostanut ( maaliskuussa?? ) uusia kuntosalilaitteita saapuvaksi piakkoin. Eli M.O:n vanhoja ilmeisesti?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Pari viestiä sitten kirjoittanut kuntoilija olisi voinut kertoa tuon ihan omalla nimelläänkin. Se on ihan ok kehua omaa tuotettaan omalla nimellään.

Edelliseen kommenttin viitaten olen yllättynyt siitä, että tuo Raision kuvio meni noin päin. Apollo Gym kuitenkin roikkuu sitkeästi protestilistalla. Viimeisimmät protestit koskevat ihan kuluvaa kesää. Muuten en ole yllättynyt, että ei tuokaan onnistunut.

Anonyymi kirjoitti...

Viittaan 7.2 koskevaan jonkun tyypin kirjoitukseen joka meni näin: "Ihan näin vaan tiedoksi kaikille ettei entisellä Kuntoilevillellä ja Paimion uudella KuntoPeimarilla ole yhteisiä omistajia tms. Ainut asia mikä niitä yhdistää on se, että KuntoPeimari toimii nykyään vanhan Kuntoilevillen tiloissa ja rehellisin keinoin ja omilla kasvoillaan."

Edelleen sanon ja olen sitä mieltä, että kyllä siellä ne samat ihmiset häärää, ei siitä nyt vaan pääse mihinkään ( vai oliko kenties jo helmikuussa myyty?? Tuskin ).

Kummallista, ettei Paimion kuntopeimarin tai Liedon Liikunnan sivuilta ainakaan minä en löytänyt oy:n y-tunnusta ja ytj:n mukaan yritystä Liedon liikunta ja Paimion Kuntopeimari ei ole olemassa.. No ei tietenkään, koska Fun Fitness Oy on se joka molempia pyörittää. Ja Fun Fitnesin takana on tunnettuja herroja, jos ei näkyvillä niin ainakin taustalla. Simple as that! Liedon liikunnan löytää kyllä ytj:n sivuilta fun fitness oy:n nimeä käyttäen, mutta KuntoPeimaria ei löydy mistään eikä millään nimellä, ainakaan minä en ole onnistunut.

Liedon liikunta oli mol.fi sivuilla 11.6.2012 esillä ja siellä haettiin seuraavin sanoin jatkajaa/vastaavaa: "Liikuntasalin vastaava, Fun Fitness Oy, Lieto
Toimeksiantajamme hakee sivupisteenä toimivan, pienehkön mutta hyvin toimivan liikuntasalin/tanssistudion tulosvastuulliseksi vetäjäksi liikunta-alan ammattilaista tai vahvan ryhmäliikuntataustan omaavaa henkilöä. Ammattitaitoisen henkilön on myös mahdollisuus lunastaa optiolla liikuntasalin liiketoiminta itselleen erittäin kohtuulliseen hintaan."
Että sanonpahan vaan "juu-u, huh".. ei paljon muuta sanottavaa.

Apollo/M.O jutussa olen myös ihmeissäni että meni noin päin?Protestilistaa seuranneena hämmästyin itsekin.
t. C

Anonyymi kirjoitti...

jatkan vielä: mol.fi sivuilla Liedon liikunnan myynti/työpaikkakuvauksessa viimeinen lause "Työ on nykyisellään osa-aikaista, mutta siitä on helposti kehitettävissä kokopäivätyö valmiina olevan kehittämissuunnitelman puitteissa sekä tarvittaessa pääkeskuksen omistajien ohjaustuella."

Ihmetyttää, että mikä PÄÄkeskus? Ihan näin lonkalta heitän, et oliskohan Paimio? Pelkkä arvaus... Eikö anonyymi tyyppi jo kehunut että Paimiossa on eri omistajat kuin Liedossa?? Omituisten otusten kerho! C

Anonyymi kirjoitti...

Korjaan Sami ensimmäiseen viestiini seuraavaa: Löysin paimion kuntopeimarin yritystelestä. Eli siellä on Salon Kuntokeskus Oy takana ja Liedossa siis Fun Fitness oy. Molemmissa oy:ssä on vastuuhenkilöinä samoja nimiä.

fun fitness: http://www.yritystele.fi/node/533663
kuntopeimari: http://www.yritystele.fi/node/423786

t. C

Anonyymi kirjoitti...

Lieto on kuulemma myyty.

Juhani K kirjoitti...

Hei,

Olen käynyt syksyn Apollossa ja mielestäni siellä on hyvä meininki.

Pitäjä pariskunta opastaa ja neuvoo hyväntuulisina,vaikka ovatkin kiireisiä,laitteisiin ei ole ruuhkaa ja asiakkaat ovat mukavan sekavainen seurakunta,tiukkailmeiset pullistelijat puuttuu.

Juhani K

Anonyymi kirjoitti...

Apollo näyttää jatkavan yhä säännöllistä mainostamista protestilistalla: http://yritys.taloussanomat.fi/protestit/apollo-gym-oy/raisio/0957126-4/

Anonyymi kirjoitti...

Aiempaan viestiin lisäys; olen tosiaan kokonaisen yhden prosentin omistaja paimiossa ja lähinnä kuntoilijana ostanut aikanaan tarjotun osuuden.

Anonyymi kirjoitti...

Mihin ovat häipyneet kaikki kuntosalialan asiantuntijat..?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Mitä tarkoitat?

Tarvitsetko apua?