tiistai 25. maaliskuuta 2008

Kvalserienissä tasaista

Kolme kierrosta pelattu. Ehkä yllättävänkin tasaista ja kaikki on yhä mahdollista.

Brynäs on kolmen kierroksen jälkeen ainoa puhtaan pelin joukkue. Malmö menetti 3-1 johtonsa Röglelle, joka on ollut Malmölle uskomattoman paha vastustaja koko kauden. Rögle ajaa suoraan vastustajan maalivahdin syliin ja osaa hyödyntää ne paikat. Tuossakin pelissä hyväksyttiin maali, joka olisi ilman muuta pitänyt hylätä.

Mora hävisi Malmölle, joten Mora ja Malmö ovat tällä hetkellä vahvimmin kiinni toisesta paikasta Elitserieniin. Suurin yllätys/pettymys on ensimmäisten kierrosten jälkeen ollut Leksands, joka on voittanut ainoastaan Västeråsin, joka jäänee tässä sarjassa viimeiseksi.

Seuraavalla kierroksella jaetaan selvemmin sisäratapaikat, koska Mora ja Brynäs ottavat toisistaan mittaa. Mikäli Brynäs vie tuon ottelun ja Malmö voittaa Västeråsin, pääsevät ne jo hieman karkuun muita Elitserieniin kurkottavia.

Rögle ja Leksands ottavat myös lisää pisteitä, joten tilanne on siis täysin auki. Malmöllä on kaikki mahdollisuudet viedä uusi halli Elitserieniin. Malmön suomalaiset, finnfemman, ovat olleet kovassa vedossa. No onhan maalillakin otettu muutama koppi...


BTW Paljonkohan YLE tilittää tuosta tv-luvasta Eurosportille? Miksi YLE voi rahastaa sillä, että Eurosport näkyy analogisesti? Eikö YLE:n kanavat voisi laittaa kortin taakse, näin digiaikaan?

1 kommentti:

Kunto Kortilla kirjoitti...

Lauantaina on Kvalserienin kärkikamppailu. Ottaako Brynäs jo tilastotappion ja vielä kotikentällä? Jos Malmö vie tuon ottelun tilanne sarjassa on entistä kutkuttavampi.

Rögle voi voitollaan säilyttää jonkinlaisen mahdollisuuden päästä kahden joukkoon, joka kuitenkin vaatii jo muiden selvää ristiin pelaamista. Jos Västerås ottaa tilastovoiton, voi Röglekin keskittyä ensi kauteen Allsvenskanissa.

Leksansdsin ja Moran ottelu on vähintään yhtä jännittävä ja merkittävä kuin kärkikamppailu. Tuossa ottelussa voidaan jo ratkaista se, kumpi joukkueista haastaa kärkikaksikon sarjan toisella puoliskolla.

En odottanut ihan näin jännittävää sarjaa, eikä varmaan kovin moni muukaan. Tuo kertonee paljon jääkiekon tasosta Ruotsissa...

Vai kertooko?