lauantai 29. maaliskuuta 2008

JYP:in hype

On pakko lainata teksti myös tänne, vaikka jo Hiitelän blogissa saman asian kommentoin. Olen aikaisemminkin ihmetellyt JYP:in ottamia riskejä, jotka saattaa olla pitkällä juoksulla järkeviä, vaikka ne tässä kohtaa mahdollisesti maksavatkin.

Hiitelä hypettää JYP:in riskejä aika rohkeasti kolumnissaan. Onkohan vähän aikaista, tai ainakin vielä pelkkää mutua, tuo kolumnin hypetys?

"Yritysmaailman monet suuret asiat ovat syntyneet pienistä ratkaisuista. Yleensä pitkällä aikajänteellä pärjäävät ne, jotka uskaltavat ottaa riskejä."
Aika lyhyt aikajänne tässä kohtaa tuo yksi (vielä vajaa) vuosi, jonka tulosta emme edes vielä tiedä. Siis liiketoiminnallista tulosta. Pelillinen tulos tietysti jo tiedetään, mutta ei sitä, paljonko se tulos maksoi, vai maksoiko lainkaan.

Yritysmaailmassa, kuten myös jääkiekossa, tuo aikajänne, jolla tuollaista hypetystä voitaisiin tarkkailla, on vähintään viisi vuotta. Viiden toimintavuoden jälkeen voidaan vasta määritellä pitkäjänteinen onnistuminen.

Jos JYP:in tämän ja neljän seuraavan vuoden yhteen laskettu tulos on positiivinen, jopa niin positiivinen, että JYP jakaa omistajilleen huomattavaa osinkoa, voidaan vasta sanoa, että
"Jukka Seppänen on joko varustettu uskomattomalla onnella tai yksinkertaisesti liigan nerokkain bisnesmies."
Ei sillä, etteikö noin voisi olla, mutta vielä on hieman perusteetonta mielestäni lähteä noin vahvasti hehkuttamaan.

Seppänen on tehnyt loistavaa työtä jyväskyläläisen kiekkoilun nostamiseksi ja siitä kuuluu oikeutetusti kunnia hänelle. Kunnioitan todella paljon ihmisiä, jotka uskaltavat ottaa riskejä, omilla rahoillaan.

Toivon sydämeni pohjasta, että minäkin voin hypettää tuota asiaa vielä 2012. Silloin se tarkoittaisi sitä, että jääkiekosta voi tehdä bisnestä Suomessa, kun tehdään oikeita asioita. Yritän silloin myös päästä tapaamaan Seppästä ja keskustelemaan aiheesta, miten jääkiekosta tehdään bisnestä.

BTW Malmön seppäsellä on tänään jännä paikka, kun pelataan Kvalserienin kärkiottelu. Ottelussa on järjetön määrä rahaa pelissä! Ottelun ennakon voit lukea tästä ja liveseurantaa voit jälleen seurata täältä (kun linkki aukeaa.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jamppa näytti olevan ennakkokuvissa tapansa mukaan taas viimeisenä hallilla venyttelemässä. En ole koskaan nähnyt kenekään venyttelevän niin paljon, kuin Jamppa tekee.

Odotin jypiltä parempaa tulosta liigassa.

Jari Nikkola kirjoitti...

Malmön valmistautumista on avitettu Turustakin käsin, eräänkin venyttelijän pyytämän videoklipin voimin. Toivottavasti tulos näkyy taululla.

Venyttelyt taitavat tuoda Jampalle 5 vuotta uraan lisää mittaa. Ei huono idea siis. Eikä 30+ veskarille muutenkaan, pelipaikka tuo erityisvaatimuksia lihaskunnolle.

Korislegenda Kareem Abdul-Jabbar on puhunut aiheesta ja sen tärkeydestä myös, tsekatkaa mainio blogi: http://latimesblogs.latimes.com/kareem/2008/03/fit-after-fifty.html

Anonyymi kirjoitti...

"Malmö har flugit upp 70 st samarbetspartners och supportrar till Läkerol Arena med ett special chartrat plan, så förhoppningsvis kommer de att heja fram laget."

Kunto Kortilla kirjoitti...

Joo, Jamppa kyllä venyttelee monen muunkin pelaajan edestä.

32 sekuntia ja 0-1, Frank Banham!!! Oho...

Jari Nikkola kirjoitti...

http://www1.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=9217&part=sports

Tuolta löytyy livestream matsiin. Sopcastin ja VLC Playerin download tarvitaan.

Jari Nikkola kirjoitti...

Meininkihän on suorastaan kotoista. Jampalle kampitusjäähy maalinedustalta, ensin Niämine ja sitten Kuli boksissa.

Nyt Malmö alivoimalla 1-3...

Kunto Kortilla kirjoitti...

Kiitti linkistä!!!

Jari Nikkola kirjoitti...

Huh huh, meinasi mennä jännäksi lopussa. Malmöllä on ihan OK veskari näköjään. Ottaa tarvittavat kopit ja on kaupan päälle agitaattorinakin mainio :)

Kunto Kortilla kirjoitti...

Hitto, kun oli jännää... Oikeeta pleijarilätkää, hei...

Nyt saunaan rauhottumaan...

Anonyymi kirjoitti...

Jos jääkiekko ei voi olla Suomessa tuottavaa bisnestä, niin silloin vika on ilmeisesti Suomessa, koska muualla maailmassa jääkiekko on ihan hyvää bisnestä.

NHL-organisaatioiden arvo on noussut suhteellisen hyvin. Detroit Red Wings ostettiin Mike Iltchin toimesta kolmella miljoonalla taalalla. Nyt arvo on 250-270 miljoonaa.

Jypin Jukka Seppänen on SM-liigan tasolla pätevä kundi, koska hän on yksi harvoista, joilla on omat munat lauteilla. Joutuu vähän harkitsemaan tekemisiään.

Tarvittaessa voi ottaa riskejäkin, koska ei tarvitse muilta kysellä.

Anonyymi kirjoitti...

Jamppa haluaa pitää työkalustaan huolta, jotta nelikymppisenä pelaaminen on mahdollista.

Lisäksi mukana on varmasti poikkeuksellinen ymmärrys yleensä terveyden puolesta. "Dirt nap" ei ollut kaukana, joten nousu takaisin tolppien väliin on jo ihme.

Toivotaan, että Jamppa ja Suomi-ketju pelaavat ensi kaudella Elitserienissä.