tiistai 4. maaliskuuta 2008

Hyvä Terhi!

Mitä on mahtanut entisellä Painonvartijoiden ryhmäohjaajalla pyöriä mielessä kun oli tällaisen kolumnin saanut aikaiseksi KG-lehteen?

KG-lehdellä on menossa Onnistuja 2008 -kilpailu, jonka kaikki osallistujat, yllätys yllätys, näyttävät olevan jonkin kuntokeskuksen jäseniä. Mahdollisesti ehkä siksi, että he todennäköisesti onnistuvat tavoitteessaan, koska saavat keskuksien jäseninä ammatitaitoista apua ja he ovat aikoneet sitoutua kuntoiluun.

Jos Terhi on tehnyt kuntokeskuksen kanssa sopimuksen, jota ei laiskuuttaan tai muusta syystä haluakaan täyttää, se on tietysti kuntokeskuksen vika ja Terhi purkaa pahaa oloaan kolumnissaan. Terhi on mahdollisesti ollut valmis ottamaan sen määräalennuksen vastaan, jonka sai tekemällä sopimuksen pidemmästä jäsenyydestä, mutta kun laiskuus iskee, pitäisi yrittäjän hyvittää tuosta laiskuudesta saman alennuksen muodossa.

En aina ymmärrä...

Onneksi me yhä uskomme tuotteeseemme ja 96% asiakkaistamme uskoo samoin ja suosittelee palvelujamme, ehkä juuri jäsenyyden tuomien etujen ja hyötyjen vuoksi. Jäsenyys ei vain ilmeisesti sovi Terhille.

BTW KG Lehti näyttää toimivan yhteistyössä CMS klubien ja SATS:n kanssa ja lehden kolumnistit kirjoittavat tuollaisia karrikoituja kolumneja yhteistyöyritystensä tuotteista. Seuraavaksi Terhi tietysti kyseenalaistaa Tefalin pannut ja kattilat ja sen jälkeen tietysti linjansa mukaan myös Allévon tuotteet, niin lehti saa etsiä uusia yhteistyökumppaneita...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä mulla on ollut avioliiton kanssa enemmän ongelmia kuin kuntosalin kanssa.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Sain seuraavanlaisen (mielestäni myös aiheellisen) palautteen blogitekstistä:

"Tämä viimeinen blogisi ei ollut parhaimpiasi. Teit perinteisen virheen joka tulee kun on ärsyyntynyt, eli kirjoitit henkilöstä etkä asiasta. Sinulla olisi ollut asiapohjaa puuttua virheisiin, mutta jutussa painotitkin henkilön omaa päätöstä ja lehden julkaisupolitiikkaa. Lehdistövapaushan antaa mahdollisuuden arvostella sponsoreita koska lehteä tehdään lukijoille."

Tuo on totta, mutta tuo kolumni oli aivan väärässä lehdessä ja se on mielestäni yhä oudon julkaisupolitiikan näköinen. Se ei ole missään linjassa lehden muun sisällön kanssa.

Lehteä lukevat ylipainoiset ihmiset, joilla valtaosalla on ongelmia juuri sitoutumisen kanssa. He eivät sitoudu kuntoiluun. He eivät sitoudu ruokavalioihin. He eivät sitoudu muutoksiin.

Mielestäni lehden tulisi tukea tuota ongelmaa, ei luoda niitä lisää. Kolumnistilla ja näin ollen siis myös lehdellä ei näytä olevan mitään tietoa siitä, että valtaosa ylipainoisista ihmisistä hakevat apua kuntokeskuksista ja juuri jäsenyyksistä niiden asioiden vuoksi, joita kolumnisti piti outoina tai ainakin hänelle sopimattomina.

En vain ymmärrä, mikä saa ihmisen kirjoittamaan tuollaisen kolumnin juuri tuossa lehdessä, alasta, joka saa kaikissa asiakastyytyväisyystutkimuksissa poikkeuksellisen erinomaiset arvosanat, verrattiin niitä mihin muuhun alaan tahansa.

Puhun tietysti vain CMS klubien tulosten puolesta, koska en tiedä, tutkivatko muut keskukset tuotettaan lainkaan.

Asiakkaat ovat siis tyytyväisiä, joten onhan tuollainen parjaaminen tietämättömyyttä, josta voi jopa ärsyyntyä...

Anonyymi kirjoitti...

Turha antaa liikaa huomiota kaiken maailman spedeille. Tai Väisäsen Riitalle.

Anonyymi kirjoitti...

Tuota noin.
Eiköhän sellaisen markkinoinnin ajat ole jo ohi, jossa palvelusta kiinnostumaton asiakas nolataan ja suurin piirtein haukutaan pystyyn (ylipainoinen, laiska, saamaton)?

Tämä kirjoituksesi ei nyt ainakaan varsinaisesti tee omaa kuntotaloasi houkuttelevammaksi paikaksi, vaan aiheuttaa lähinnä vieroksuntaa.

Muistuupa mieleeni pari vastaavaa tapausta. Huonekalukauppias, jolta en jankuttamisen jälkeenkään halunnut ostaa hänen tyrkyttämäänsä kalusteryhmää totesi, että "no, ellei oma koti ole tärkeä, sitä sitten tyytyy toisenlaisiin vaihtoehtoihin!"

Ja erään hyväntekeväisyysjärjestön puhelintyrkyn pläjäys kun en halunnut ostaa monen silloisen sadan markan nallekarhua ja kunniakirjapaperilappusta "ajattelepa, jos sun oma lapsesi joskus on samassa tilanteessa kuolemassa syöpäosastolla!"

Tuosta viittaamasi jutun kanssa on vaikea olla täysin samaakaan mieltä ja ymmärrän ärsytyksesi, mutta jotenkin nyt itse suutuspäissäsi aloit toteuttamaan juuri tuossa jutussa kuvatun kuntosaliyrittäjän irvikuvaa.

Ja mikään yksittäisen toimittajan tekemä yksittäinen juttu tuskin saa ne halveksumasi ylipainoiset laiskimukset joukkoirtisanoutumaan saliltasi. Eivätköhän syyt ole monenkirjavat kuten ihmisillä yleensäkin.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Provosoidun harvoin. Yleensä provosoidun sellaisista kommenteista ja teksteistä, jotka eivät perustu totuuteen, vaan ovat karrikoituja yleistyksiä.

Tässä tapauksessa provosoiduin aivan tarkoituksella. Blogosfäärissä tuo ajoittain sallittaneen...

Tuo kolumni oli mahdollisesti kirjoitettu ilkeyksissään ja silloin on syytä jonkun nostaa karvat pystyyn.

En ymmärtänyt edellisen kommentin vertauksia.

En reagoinut tekstiin sen vuoksi, että se tekisi edustamastani kuntokeskuksesta houkuttelevamman.

En reagoinut tekstiin sen vuoksi, että haluaisin muokata kuntosaliyrittäjän irvikuvaa.

En reagoinut tekstiin sen vuoksi, että pelkäisin jonkun irtisanoutuvan jostakin keskuksesta tekstin vuoksi.

Enkä varsinkaan reagoinut tekstiin sen vuoksi, että halveksuisin ylipainoisia.

Miksi halveksuisin asiakkaitamme, joita me pystymme auttamaan ja joita me autamme joka päivä? Tiedän, että me olemme painon pudotuksen tukemisessa erittäin hyviä.

Reagoin tekstiin vain ja ainoastaan siksi, että minua ärsytti ilkeämielinen parjaaminen ja yleistäminen, jota kolumnissa viljellään, ilman parempaa tietoa ja aivan väärässä julkaisussa.