tiistai 11. maaliskuuta 2008

Tää on ihan surkee!

Lätkä loppui taas, vaikka ennustin (=halusin) Palloseuran sijoille 1-4. Ei tullut yllätystä ja puukko viuhuu taas Turuilla ja toreilla.

Otsikon palaute on yleisin palaute, mitä yleensä mistään annetaan. Kukaan ei kerro, mikä siinä on surkeaa eikä varsinkaan sitä, miten sitä voisi parantaa, jotta se ei olisi enää surkeaa.

Mitä nyt tehrää? Nyt on hyvää aikaa suunnitella tulevaa. Minä yrittäisin tehrä seuraavaa:

1. Nostaisin yhden ottelulipun hintaa niin paljon, että kausikortti (tai 5 ja 10 ottelun paketit) tulee halvemmaksi, jos käy katsomassa puolet peleistä.
=> Tuo on helpoin keino saada kausikorttimyynnin lasku pysähtymään. Halliin tarvitaan lisää väkeä ja sitä ei tule, jos niitä katsojia ei saa sidottua yhtä ottelua pidemmäksi aikaa.

2. Tarjoaisin katsojalle mahdollisuuden maksaa kausikortin kuukausittain, suoraveloituksella tai kuukausilaskulla.
=> Kaikki muutkin pitkäikäiset palvelut myydään niin. Seurakin saa rahaa myös kesällä. Kuukausihintaan voi myös lisätä +5,00 euroa verrattuna kerralla maksettuun korttiin, jolloin kausikortista saadaan +60,00 euroa vuodessa.

3. Jos ostaa kausikortin elokuun loppuun mennessä saa liput kaikkiin mahdollisiin play off -otteluihin kaupan päälle.
=> Riski, mutta toiseaalta tällöin on heti väkeä myös pleijareissa. Hallimyynti kuittaa riskiä.

4. Vaihtaisin ottelupäivät ke, pe, la ja su.
=> Nuo ovat parhaat päivät kaikelle viihteelle.

5. Muuttaisin ottelujen alkamisajat arkisin ja lauantaisin klo 19:30 ja sunnuntaisin klo 14:00.
=> Kaikki muutkin viihteet ovat nykyään myöhemmin. Elokuvien alkamisajat, myös televisiossa, muutettiin myöhäisemmäksi jo aikoja sitten.

6. Ja hulluimpana ideana tekisin TPS VIP -kortin, jolla pääsee katsomaan kaikkia TPS nimellä pelaavia seuroja, siis samalla kuukausihinnalla.
=> Kortin hinnasta X jokainen seura saa kausikorttinsa suhteellisen hinnan. Eli jos vaikka saban kausari maksaa 100 lehmää ja lätkän kausari 600 lehmää ja futiksen kausari 300 lehmää, saa saba myydystä kortista 10%, lätkä 60% ja futis 30%. Tällä voitaisiin tehdä todellisia TPS faneja.

En tiedä muuttuisiko mikään, mutta jotain todella radikaalia täytyy varmaan Ruissalossa tehdä, joka sektorilla.

BTW Hitto, minä pidän itsevarmoista kavereista! Sihvonen tänään TS:ssä: "Minun takiani perutaan jatkuvasti yksi Urheilulehden tilaus - ja tilataan kaksi uutta." Mutua vai tutkittua tietoa? Ainakin kadehdittavaa itsevarmuutta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä säkin mun mielestä aikamoisella itsevarmuudella teet noita ehdotuksia. Suurin osa niistä kyllä hyviä, esim. erityisesti kausikortin maksaminen osissa. Mutta että 5e/maksu lisää. Se on oikeesti aika paljon. Enkä usko, että sitä maksettais 12 kk/vuodessa. Kuka haluis toukokuussa maksaa seuraavasta/edellisestä kaudesta?

Muutenkin olen seurannut tätä blogia n. puolen vuoden ajan. Jotenkin todella röyhkeältä (hyvällä tavalla) ja itsevarmalta vaikutat bisneksessäsi.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Kiitoksia, Mia, etä olet viitsinyt käydä näitä aivomyrskyjä lukemassa.

Minulle tämä bloggaaminen taitaa olla jonkinlaista terapiaa. Moni asia selkenee, kun sen kirjoittaa sanoiksi ja helpottaa, kun sen saa sanotuksi.

Me teemme itse monista asioista turhan vaikeita. Kun asioita yksinkertaistaa, se tuntuu välillä röyhkeältä, jopa ylimieliseltä, kun se kuitenkin on usein vain totuus, jota ei haluta myöntää.

Itsevarma? Olen tehnyt niin paljon virheitä ja virhearviointeja, että oikein hirvittää, mutta niistä oppii. Nykyään niitä virheitä on jo helpompi myöntää...

"Kuka haluis toukokuussa maksaa seuraavasta/edellisestä kaudesta?" No se, jolla ei ollut maksaa koko kausikorttia kerralla ja saa palkan kuukausittain. Yksinkertaista?

Kuka ottaa lainaa lomamatkaa varten ja haluaa maksaa sitä loman jälkeen?
Yksinkertaista?

"Mutta että 5e/maksu lisää." Katsohan meidän hinnoittelua:
Vuosi maksaa kerralla maksettuna 675,00 euroa tai 59,50 kuukaudessa. (Yhteensä siis 12*59,50=714,00 euroa, eron ollessa 39,00 euroa vuodessa.)
Yksinkertaista?