torstai 20. maaliskuuta 2008

Pakkaajat kaupassa

Näin pääsiäisen alla Itäharjun Prismassa on jälleen pakkaajat kassahihnojen päässä. Aivan loistava asia!

Mutta mikä siinä on, että 80% kassan läpi kulkevista suomalaisista EI HALUA, että heitä autetaan, eli tavarat pakataan pusseihin heidän puolestaan. He haluavat yhä nysvätä itse säkkinsä ja koko muu jono odottaa, että rouva saa pääsiäisen mämmit kassiinsa, pakkaajan pyöritellessä peukaloita vieressä.

Miksi me edes haluamme palvelua?

Emme kuitenkaan halua ottaa palvelua vastaan. Emmehän me edes osaa palvella. Emmekä me ainakaan halua maksaa siitä palvelusta.

Tästä huolimatta me suomalaiset päästämme suustamme usein lauseen, "Onpa täällä huonoa palvelua."

Meille suomalaisille koko palvelu sana tarkoittaa yleensä hintaa. Jos hinta on mielestämme liian korkea, koetaan paikan palvelu huonoksi, varsinkin jos palvelun tuottava yritys ei tingi hinnastaan.

Me emme edes tiedä, mitä palvelu on, varsinkaan hyvä palvelu, koska me emme osaa arvostaa sitä.

Kaupassa pitäisi olla AINA ruuhkapäivinä pakkaajaat, joiden EI TARVITSE kysyä asiakkaalta, saavatko he pakata. Jos ei pidä pakkaajista ja palvelusta, voi aina mennä sellaiseen kauppaan, josta puuttuvat myös hihnat.

(...ja kirota sitä huonoa palvelua...)

Tietysti myös huononkin palvelun voi tuotteistaa.

BTW Taitaa tuossa ohjelmassa näkyä syksyllä tuttujakin... Pääsiäisen kunniaksi tähän olisi voinut laittaa balut-munan syömisestä pätkän, mutta en ilennyt, edes linkittää...

11 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Ehkä se pakkaaminen on kevyesti vierasta toimintaa Suomessa vielä? Esimerkiksi USA:ssa sitä näkee yleisesti ja muistelen itsekin olleeni kevyesti kaffella asian suhteen kun sikäläisessä ruokakaupassa/ halpahallissa asiaan ensimmäisen kerran törmäsin.

Mutta, erinomaisen hyvää palveluahan tuo on. Vai onko ongelma juuri siinä, Suomessahan palveluihin siirtyminen on joidenkin arvioiden mukaan jumittanut yhteiskunnassa laajemminkin vanhakantaisen asennoitumisen kautta. Mieluummin teen itse kuin ostan palvelun ulkoa jne.

Anonyymi kirjoitti...

Pari tuntia sitten todistin Prismassa, kuinka vanhempi nainen raivostui ja huusi, että ne oli minun tavaroita, kun pakkaaja koski hänen tuotteisiin. Hauska yhteensattuma.

Kunto Kortilla kirjoitti...

En ole törmännyt Suomessa koskaan edes valet-parkingiin, ehkä juuri tästä samasta syystä.

Me emme ole palveluyhteiskunta.

Mikä motivoi palvelemaan? Raha, eli tippikulttuuri, joka pitäisi saada Suomeenkin (takaisin).

Joskus vielä otan käyttöön valetin M&M:llä. Talvella voit jättää auton valetille oven edessä, jossa se taas odottaa lämpimänä, ikkunat skrapattuna, kun lähdet pää märkänä kotiin...

Anonyymi kirjoitti...

Olet joskus aikaisemminkin puhunut tuosta valetista. Eikö teillä ollut joskus autonpesupalvelukin? Oliko se niin, että joku haki auton treenin aikana ja toi takaisin pestynä?

Anonyymi kirjoitti...

Annan kyllä pakkaajien tehdä tämän "avustustyönsä", mutta tosiasia on, että välillä nämä pakkaajat eivät osaa hommaansa. Laittavat tavarat kassiin väärin. Ei esimerkiksi pakastetta voi laittaa salaatin tai vastaavan kanssa kosketuksiin. Tämä on syynä esimerkiksi siihen, että vaimoni ei anna pakkajien koskaan tehdä tätä työtä.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Tuo autopesupalvelu meni juuri noin. Homma vaan loppui, koska se firma lopetti/muutti.

Veikkaisin, että pakkaajille on kyllä opetettu "oikea tapa" pakata, mutta onko se sama tapa kuin kassajonossa olevilla, on toinen asia.

Kuten kerroin, jos ei pidä pakkaajista, voi tietysti mennä hihnattomaan kauppaan, jossa saa itse pakata, eikä kukaan auta, vaikka kamat vierisivät lattialle...

Kute Nikkola kommentoi, "Mieluummin teen itse..."

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä meillä Suomessakin tullaan ihan vain markkinatalouden sääntöjen kautta oppimaan, että hyvä palvelu on myös tuottavaa, eikä vain jotain sanahelinää.

Ei menee montaa vuotta, kun bensa-asemilla tarjotaan taas palvelua tankkaamisessa.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ihan samaa mieltä.

En tankaa kylmäasemalla, ellei ole ihan pakko.

Anonyymi kirjoitti...

Jamppa oli taas huikea. Nyt kaatui Elomo, Tuokko ja jopa koko Mora.

Viddu, kun olisivat siellä Los Angelesissa (ok, Ängelholm) hoitaneet sen Röglen 3-1 johdon jälkeen, niin tässä vois rakentaa jopa uuden hallin.

Hupsista, se halli on tulossa joka tapauksessa. Noloa vain pelata 12.500 vetävässä hallissa 3.900 katsojan edessä.

Niin kuin Tepsi.

Riku Saarela kirjoitti...

Tuntuu siltä että ainut palvelu mikä suomalaisille kelpaa on itsepalvelu. Tuossa vähän aikaa sitten kun olin vetämässä Naistenpäivän tapahtumaa CM:ssä eräs keski-ikäinen mies tuli päivittelemään väenpaljoutta minulle ja samaan hengenvetoon hehkutti miten hienoa oli ollut etelässä kun kassalla oli saanut itse vetää kamat lukijasta läpi ja maksaa automaattiin ostoksensa. AIVAN! Automaattiin kelpasi kuulemma niin käteinen kuin korttikin niin oli oikein valinnanvaraa...

Anonyymi kirjoitti...

hyvää palvelua saa myös jos osaa kouluttaa miehen oikein ;) mä en oo tankannu millään bensa-asemalla,kylmällä taikka miehitetyllä viimeseen kolmeen vuoteen kertaakaan ja silti ajan about 2O tuhatta kilsaa vuodessa...bensaa ja pesunestettä aina valmiina autossa :) vau,siinäpä vasta palvelua! ja toimii myös kaikkina juhlapyhinä ;)