tiistai 12. huhtikuuta 2011

Yllätä asiakkaasi

Asiakkaan yllättäminen on liiankin helppoa. Ikävä kyllä, yllätys on yleensä asiakkaalle negatiivinen kokemus. Asiakkaan yllättäminen negatiivisesti on helppoa. Sen me osaamme kaikki. Positiivinen yllättäminen vaatii jo vähän ajatusta ja jopa taitoakin.

Ymmärrän yllättämisen vaikeuden erittäin hyvin. Sen vuoksi kävin pitkän ja vaativan neuvottelun M&M Kuntotalon toimitusjohtajan kanssa. Sain pitkään taivutella hänet mukaan tähän ajatukseen, jossa M&M Kuntotalo tarjoaa muille yrityksille välineen asiakkaidensa yllättämiseen.

Sain hänet suostuteltua painamaan kaikille halukkaille yrityksille lahjakortteja, joita nämä toiset yritykset voivat jakaa asiakkailleen halunsa mukaan. Kassa voi sujauttaa asiakkaan ostosten joukkoon mukavan yllätyksen, 35 euron arvoisen yllätyksen. 35 euron arvoisen liikuntalahjakortin, jolla saa M&M Kuntotalon liikuntapalveluja 35 euron arvosta.

Lahjakortteja on ollut maailman sivun, myös M&M Kuntotalossa. Tässä lahjakortissa on sellainen houkutteleva ominaisuus, että se ei maksa yritykselle latin latia. Ei dineroakaan, euroista puhumattakaan. Silti se on tuhannen taalan mahdollisuus yllättää asiakkaita ja antaa heille jotain pientä ekstraa. Kaikkihan me haluamme ekstraa, mutta emme halua maksaa siitä.

Mikä tahansa yritys, kukkakaupasta saapastehtaaseen, voi tilata lahjakortteja M&M Kuntotalosta haluamansa määrän. M&M hoitaa ne veloituksetta yritykselle. Yritys voi suunnitella lahjakortin itse tai se voidaan tehdä heidän puolestaan. Tilauskin on vaivaton. Tilauksen voi tehdä sähköpostilla, johon liittää valmiin A6-kokoisen materiaalin tai logon sekä tekstin, jonka lahjakorttiin haluaa. Yksinkertaista?

Ensimmäiset kortit menivät Putsplankille, joka pesee ja hoitaa autot ja veneet. Skanssin Rolls saa myös korttitoimituksen lähipäivinä. Samoin pari Teboilia. Mikäli sinä haluat yrityksellesi lahjakortteja, seuraavat toimitukset ovat toukokuussa. Tilaa ne nyt heti.

Asiakkaan yllättäminen ei ole nyt tämän vaikeampaa. Tämän parempaa hinta/laatu-suhdetta saa etsiä.

[Aiheeseen liittyen: Faneja vai katsojia / Hire the American Dream / The Breakthrough Company]

BTW Mikäli haluatte, toimitamme liikkeeseenne vielä oman postilaatikon, johon asiakkat voivat palauttaa lahjakorttinsa. Työntekijämme käy tyhjäämässä laatikon säännöllisin väliajoin. Mikäli et halua personoitua lahjakorttia, voimme toimittaa laatikon mukana, tai ilman laatikkoa, meidän näköisemme lahjakorttinipun.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

..ja nyt kun Sami aloitti, sanomalla
"Kaikkihan me haluamme ekstraa, mutta emme halua maksaa siitä."
Poliittisesti arka kannanotto.

Pidämme VEIKKAUKSE, jossa, jos minä voitan niin mm-talon tj pitää
ens kesänä 2 kk kesäloman (työntekijät kiittää hiljaa minua).
Voi olla ett Samikin "aku"ladattuna syyskuun alusa.

Siis asiaan:
Väitän että:
Persut saa 21-23%,
keskusta 18-20%,
kokoomus 20-22% ja
SDP 15-17%.

Jos menee kaikki haarukkaan, niin onko meillä Sami DIILI?

Minä tulen anonymiteetin takaa esiin kättelemään henk.koht. vanhaa pelikaveria kanadan ja moskovan reissuilta.

Samihan sanoi ett nyt on saatu mm:ssä asiat rullaa niin ett ne sujuu melkein itsestään (työntekijät kunnia teille).

OLE SAMI MIES
JA OTA HAASTE VASTAAN!

Kunto Kortilla kirjoitti...

Jos tuo lause olisi politiikkaa, en näe sitä lainkaan arkana. Varsinkin politiikassa halutaan ja luvataan asioita, joita ei ole koskaan mahdollisuus, tai edes aikomus saavuttaa.

En lyö koskaan vetoa tai haasta sellaisesta asiasta, johon en oikeasti pysty vaikuttamaan.

Totta. Työntekijöitä ei voi koskaan kiittää tarpeeksi tilanteestamme. Olen ollut onnekas saadessani tehdä töitä hyvien työntekijöiden kanssa.

Kanadassa olen ollut monenlaisissa ryhmissä, Moskovassa harvemmassa, molemmissa paikoissa kanssani samaan aikaan käyneitä onkin vähän.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Eihän tuo ole oikeastaan ilmainen yllätys. Viikonvierailuoikeus maksaa 40 €, eli jos lahjakortin saaja haluaa lunastaa etunsa hänen pitää maksaa 5 €. Onkohan asikas ihan varmasti positiivisesti yllättynyt kun 1. tapaamisessa paljastuu että tämähän maksaa?

Kunto Kortilla kirjoitti...

No hei vaan.

Missä sanotaan, että lahjakortti tulee käyttää juuri viikon vierailupassiin?

Sillä saa kortin arvon mukaan ihan mitä tahansa liikuntapalvelua. Jos haluaa käyttää sen lahjakorttia kalliimpaan palveluun, tulee luonnollisesti maksaa väliä.

Jos valitsee tuon viikon vierailun, alennusprosentti on aika huima, eikö? Viikon treenit vitosella on aika hyvä kauppa.

Samalla logiikalla joku voisi pettyä, kun kortilla ei saa veloituksetta kuukautta, vuotta tai loppuelämän kuntoiluja.

Valtaosa lahjakorteista käytetään osamaksuna liityttäessä jäseneksi, jolloin lahjakortti on nimen omaan arvonsa verran rahaa.

Jäsenkin voi hyödyntää kortin esimerkiksi personal trainer - palveluihin.