maanantai 18. huhtikuuta 2011

Scream for me Fort Lauderdale

Iron Maiden Panthersien kotiluolassa, Sunrisessa. Olipa mahtava päätös päivälle. Yleisö ei hillunut ihan niin villinä kuin Suomessa, mutta tunnelma oli silti kerrassaan hieno. Vanhan kaartin biisit purevat yleisöön täälläkin parhaiten. Olen ollut paremmilla keikoilla, mutta myös huonommilla. Yleisö heräsi valtavaan huutoon jo pelkästään nähdessään The Trooperin takakankaan tulevan esiin.Jenkkityyliin hallin parkkipaikalla oli vietetty pitkää päivää tailgate partyissä, grillaillen, juoden ja tietysti Iron Maidenin huutaessa autojen ämyreistä. Nämä bileet näyttivät jatkuvan keikan jälkeenkin. Voisiko tuollainen käytäntö istua Suomeen? Olin ajoissa hallilla ja tuota touhua oli hieno seurata. Omanlaistaan fanikulttuuria.

Halli oli käytännössä loppuun myyty. Löysin ihan loistavan lipun kohtuuhintaan Stubhub.com'sta. Suosittelen sitä, jos haet lippuja Jenkeissä loppuun myytyyn konserttiin. Jälkimarkkinat toimivat ihan loistavasti, kuten toimii myös lippukauppa areenojen ulkopuolella. Ei siis kannata koskaan huolestua, ettei pääsisi jollekin keikalle. Joku myy aina lipun jossakin.

Nopealla yleisöanalyysillä väittäisin Suomessa olevan huomattavan paljon enemmän naisia katsomossa. Iron Maidenin kaltainen metallimusiikki on selvästi miesten juttu täällä. Nuoremman kaartin faneja oli myös yllättävän vähän. Metalli ei selvästikään siirry täällä isältä pojalle, kuten meillä.

Järjestelyissä huomattavaa oli se, että ei (taaskaan) ollut mitään turvatarkastuksia halliin mentäessä. Mitä ihmettä Suomessa etsitään rokkikansalta? Olen kiinnittänyt tuohon aikaisemminkin huomiota. Hallista lähtiessä taas virkavaltaa on joka nurkassa ja mutkassa. Poliisiautojen valot vilkkuvat joka paikassa. Liikennettä ohjataan. Kävelijät pidetään ruodussa. Todella ammattimaista joukkojen käsittelyä. Sitä on ilo seurata.

Bruce osaa ottaa yleisön, vaikka väitänkin kerran kuulleeni,
Scream for me Orlando. 
Pari tunteikasta puhetta. Varsinkin ennen Blood Brothers -kappaletta höpisty tasa-arvoisuusjulistus sai yleisöltä lämpimän vastaanoton.

Fort Lauderdalen keikkapaidan selässä oli mielenkiintoinen teksti, vapaasti käännettynä:
Oliko tämä albatrossin viimeinen lento? Jos oli, minä olin siellä.
Final Frontier -kiertue. Onko sittenkin niin, että Iron Maiden on laittamassa kitarat koteloon tämän kiertueen jälkeen? Sitä ennen heilutaan kuitenkin Helsingissä bändin tahtiin heinäkuussa. Tunnelmia tulossa lisää YouTubeen. Saatan tehdä jopa koosteen keikasta, jos viitsin.

[Aiheeseen liittyen: Sonisphere 2010 / Iron Maiden Helsinki ]

BTW Viikon päästä samalla areenalla hulluttelee Charlie Sheen. Olen ihan kahden vaiheilla, käynkö katsomassa sen. Ilmeisesti siitä on pidetty, koska liput tuntuvat menevän kuumille kiville. Sitä on Winning, Warlockin tapaan.

Ei kommentteja: