perjantai 25. huhtikuuta 2008

Pullosta vai tölkistä

Näin kierrätyksen aikaan Suomessakin juomat, olut mukaan lukien, siirtyvät hiljalleen mahdollisesti kokonaan muovipulloihin. Osa kuluttajista, varsinkin oluen juojista, ovat sitä mieltä, että olut kuuluu lasipulloon ja lasituoppiin.

Yhdysvalloissa aika moni kuluttaja on samaa mieltä. Olutta on yhä vaikeampaa saada myytyä tölkissä, jos se ei ole iso tynnyri. Muovipulloa ei oikein uskalleta aina edes harkita, ainakaan kaikkien olutmerkkien kohdalla.

Ihminen on kuitenkin aika nokkela, varsinkin jos se on oikea myyntimies.

Guinness-oluen tavaramerkki on kermainen vaahto oluen pinnalla. Guinnesskin saatiin vaahtoamaan, vaikka sen kaatoi tölkistä tai pullosta, pitkän pohdinnan ja kehitystyön jälkeen, mutta tuo on oma tarinansa.

Jos lasipulloista (43%) pitää päästä eroon ja tölkit (40%) eivät enää myy, se pitää ratkaista jotenkin. Ratkaisu näyttäisi olevan se, että alumiininen tölkki tehdään pullon muotoon. Tuo alumiininen pullo näyttää jopa paljon seksikkäämmältä kuin lasinen pullo. Ainakin se lyö muovisen pullon (0.5%) mennen tullen.

Alumiinin edut ja pullon muoto. Yksinkertaista!

Näin meitä ihmisiä huij- ei kun ohjataan...

BTW Se Guinness saadaan vaahtoamaan tölkin pohjalla olevalla muovipallolla, jossa on pieni reikä ja johon olut paineistetaan. Kun tölkki avataan, paineenmuutos aiheuttaa Guinnessin tölkkiolueeseen samanlaisen kermaisen vaahdon, kuin tuoppiin valutettaessa, erityisestä Guinness-hanasta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuli jano, mutta menossa tipaton tammikuu, joka on venähtänyt pitkäksi.

Iron City on vielä maukas Steeltownin oma olut.

Jari Nikkola kirjoitti...

Tölkki-Guinness on varma keino saada koko eriö täyteen irkkutunnelmaa. Kuohuu huoneenlämpimänä melko vankasti tottumattoman avaajan käsissä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka nyt olutta juo?? yäk!! Mutta jos tuo alumiinipullo saadaan vaikka zero lightiin, joka sitten säilyy vielä kauemmin kylmänä, niin NAM :) heti tuollaiset tännekkin!! ja sama homma seven upille ja spritelle..

Anonyymi kirjoitti...

Jos punaviini voidaan raiskata jollain muovilaatikolla, niin kai olut sitten voidaan survoa alumiinipulloon.

Niin, ja juodaanhan NHL-halleissa jo muovipullo-olutta.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja mitä välii luonnonvarojen (mitvit ne on?) tuhlauksella, kunhan MINÄMINÄMINÄ saan juoda olueni juuri sellaisesta pullosta kuin MINÄMINÄMINÄ haluuuun.