tiistai 15. huhtikuuta 2008

Turhia kieltoja

Olemme yöpyneet Pelican Grand -nimisessä hotellissa jo toista sataa yötä. Hotelli on avattu joulukuussa 2004. Hotellin terassilla on keinutuoleja pitkä rivi. Ne houkuttelevat istumaan ja keinuttelemaan, koska terassilta on suora näkymä merelle. 

Ensimmäisinä kertoina keinutuolien edessä olevalla kaiteella oli rivi kylttejä, joissa luki "Keep Your Feet Of The Trail". Keinutuolit kun houkuttelivat nostamaan jalat kaiteelle, joka tietysti pilasi kaiteen valkoisen maalipinnan. Ihan ymmärrettävää, että tuo ärsytti uuden hotellin johtoa. 

Ihmettelimme asiaa respassa ja jätimme asiasta jopa kirjallisen palautteen, joka on harvinaista. Kyltit olivat poistuneet jo seuraavaan vierailuumme mennessä ja ihmiset nostavat nykyään jalkansa kaiteelle, ilman ihmettelyjä ja rentoutuvat merta katsellen. 

Kaide on silti siisti, vaikka siinä on levännyt satoja, varmasti jopa tuhansia jalkapareja. Hotellin henkilökunta ymmärsi asian ja teki muutoksia. Kyltit pois, jotta ihmiset eivät ärsyynny ja kaide pestään joka päivä ja maalataan kuukausittain. Yksinkertaista? 

Käymme koko ajan samassa hotellissa juuri tuon takia. Hotellista pidetään käsittämättömän hyvää huolta. Kaikki pinnat ovat yhä yhtä siistejä kuin ne olivat ensimmäisellä vierailullamme. Asiakaspalvelukin on ensiluokkaista ja uudelleen palaavat vieraat saavat erityistä kohtelua ja heidät muistetaan. Toivottavasti M&M Kuntotalo pystyy samaan. 

Meille tuli vuonna 2006 uusia aerobisia laitteita, joissa on omat televisiot. Televisioissa on erillinen kuulokeliitäntä, jonka irroittamalla television ääni kuuluu sen kaiuttimista. Naapurilaitteen kuntoilija ärsyyntyi tavattoman usein siitä, että kanssakuntoilija huudatti televisiotaan, ajattelematta yhtään muita ympärillä olevia. 

Laitoimme kuulokeliitännän johtoon muovisen kiinnikkeen, jolla johtoa ei saa ilman väkivaltaa irti ja televisiota voi kuunnella ainoastaan kuulokkeilla. Tiedotimme asiasta asiakkaitamme parhaan kykymme mukaan, mutta siitä huolimatta johtoja revittiin irti väkivaltaisesti, rikkomalla muoviset kiinnikkeet. Otimme jopa erittäin edullisia kuulokkeita myyntiin, jotta pystyisimme ohjaamaan asiakkaitamme kuulokkeiden käyttöön, mutta rikkominen jatkui. 

Teetin kiinnikkeet metallista, jolloin rikkomiseen tarvitaan jo työkaluja, tai silmitöntä raivoa, koska palautteita häiritsevästä tv-käyttäytymisestä tuli taas tasaisesti, kun asiakkaat rikkoivat kiinnityksiä jo jopa päivittäin. Ajattelin ongelman ratkenneen metallisten kiinnikkeiden avulla, kunnes eräänä päivänä asiakkaamme kertoi, että kuulokeliitäntä ei toimi. Joku oli päättänyt katkaista ilmeisen mielenosoituksellisesti koko kuulokejohdon, joko repimällä tai muulla tavalla saksimalla. Nyt ääntä ei kuulunut kuulokkeilla eikä myöskään kaiuttimista. 

Miten me (ehkä) nyt ratkaisimme tuon ongelman? Ostimme ison nipun kuulokkeita, laitoimme koukun seinään ja kuulokkeet siihen roikkumaan. Asiakas voi lainata siitä kuulokkeita, jotta voi kuunnella omaa ohjelmaa, ilman että se häiritsee lainkaan vieressä kuntoilevaa. Kuulokkeita on yhä myös myynnissä, mikäli joku vierastaa lainakuulokkeita. Niinhän sen olisi aina pitänyt olla, vai mitä? Välillä kestää tovin, ennen kuin ymmärtää olennaisen... 

BTW Jos olet kiinnostunut yritysmaailman (tosi)tarinoista, lue Pölli Tästä ja ota opiksi...

Ei kommentteja: