sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Sturebadet

Käytiin lauantaina muutaman CMS-klubin omistajan kanssa Tukholmassa tutustumassa Tukholman keskustassa sijaitsevaan kylpylähenkiseen kuntoklubiin. Sturebadet on nykyaikainen kuntokeskus perinteikkäässä ympäristössä.

Sturebadet on perustettu jo vuonna 1885. (Luit oikein!) Tohtori Carl Curnmanilla oli visio: Hän halusi kannustaa tukholmalaisia edistämään terveyttään ja hyvinvointiaan kuntoilun ja erilaisten kylpyjen avulla. Tuo sama visio on yhä olemassa, yli vuosisata myöhemmin.

Sturebadetissa liikkuu yli 2.000 tukholmalaista. Jäsenyyksiä on seitsemän erilaista, aamiaisklubista kaikki mahdolliset palvelut sisältäviin jäsenyyksiin, kuukausimaksun ollessa halvimmillaan noin 80 euroa ja kalliimmillaan lähes 200 euroa. Liittymismaksu on noin 160 euroa.

Suurin osa jäsenistä ostaa harjoitteluoikeuden lisäksi personal trainer palveluja. Treinereitä on tällä hetkellä Sturebadetissa kaikkiaan jopa viisitoista kappaletta, joille kaikille riittää asiakkaita. Tuossa meillä suomalaisilla on vielä paljon opettelemista. En myöskään usko, että kovinkaan moni aamiasklubiin kuuluvista suomalaisista istuisi kylpytakit päällä klubin kahviossa aamiaisella. Siihenkin on meillä vielä jonkin verran matkaa.

Ryhmäliikunnassa on erityisesti huomioitava se, että valtaosa ryhmäliikuntatunneista pidetään päivällä, ei siis iltaisin, kuten meillä. Tuo tietysti kertoo siitä, että suurin osa asiakkaista taitaa viettää päivisin aikaansa keskuksessa, töiden sijaan. Tuntivalikoiman runko muodostuu selvästi pehmeistä body&mind tunneista.

Tilat remontoidaan kesän aikana, jolloin klubiin tulee toinen ryhmäliikuntasali ja kuntosalitila laajenee. Tuo tarkoittaa sitä, että pitää mennä syksyllä katsomaan paikka uudelleen.

Kiitoksia Sabinalle hyvästä esittelystä. On aina hienoa päästä hieman näkemään erilaisten keskusten kulissien taakse, jotta voi korreloida niitä toimintoja omiin toimintoihin.

Jos käyt Tukholmassa, ota treenivehkeet mukaan ja käy kokeilemassa Sturebadet. Vierailumaksu on 200 kruunua, eli pari kymmentä euroa. Ikävä kyllä, Sturebadet ei kuulu CMS-klubeihin, joten et voi hyödyntää Travelpass-korttiasi.

BTW Malmö halusi näköjään haastetta myös viimeisiin peleihin, ettei tule turhia pelejä. Tuossa karsintasarjassa ei ole nyt yhtään turhaa peliä. Turhia pelejähän on tyhmä pelata...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsin karsintasarja osoittaa maan olevan ainakin 14 joukkueen sarjaan, ehkä 16.

Nyt pelissä on liikaa työpaikkoja ja miljoonia. Masken Karlsson asiasta muutama päivä sitten kirjoitti.

Toivotaan, että Malmö hoitaa homman, sillä Jamppa siinä kuitenkin ammutaan, ellei näin käy. Belfour oli jo jätetty kotiin ja median norsupyssy paukkui - Eddien vika!

Maalivahdin elämää, toki.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Maalivahdin tontti on epäkiitollisin pelipaikka.

Malmö voitti Västeråsia vastaan laukaukset 47-17 ja sai aikaan vain yhden maalin.

Västerås teki kaksi maalia alivoimalla, läpiajosta, kun pakit merkkasivat ahneuksissaan väärin.

Tappiohan tuossa tilanteessa kaadetaan luonnollisesti maalivahdin niskaan, (koska ei tehnyt yhtään maalia)...

Belfour on ollut peleissä ihan uskomaton, paria viimeistä lukuunottamatta. Eddie voi onnistuessaan, (joka on kuitenkin erittäin todennäköistä), ratkaista yksin yhden finaalipelin, mutta hän katsoo ratkaisupelejä televisiosta. Uskomatonta...