tiistai 23. syyskuuta 2008

Mis kaik ova?

Tänään pelataan taas lätkää, Turussakin. Aikaisemmista vuosista poiketen, Palloseuraa vastaan kurvaileva Kalpa on tällä hetkellä mielenkiintoinen joukkue. Aikaisempina vuosina tässä pelissä on tavallisesti ollut mahdollisesti kauden huonoin katsojamäärä. Nyt tuon määrän voisi kuvitella olevan parempi.

Kalpa on ehkä ainakin tämän alkukauden mielenkiintoisin ilmestys. Saa nähdä, ovatko muut turkulaiset samaa mieltä. Vaihtoaitiossa on ainakin turkulaista Virtaa, molemmilla. Toivotaan, että sitä riittää kentälle asti.

Moni on (taas) ihmetellyt sitä, miksi katsomot niin Turussa kuin melkein missä tahansa muuallakin ammottavat tyhjyyttään. Katsojien määrä on ainakin ennemmin laskussa kuin nousussa. Turussa tuo katsojien vähyys taitaa näkyä Artukaisten lisäksi myös Kupittaan areenoilla, lajista riippumatta.

Mis kaik ova?

Inter on lähellä mestaruutta, eikä silti ottelut ole loppuun myytyjä, joskin väkeä on ollut enemmän kuin viime vuonna. Moni peräänkuuluttaa menestystä, mutta onko sekään autuaaksi tekevä ratkaisu?

En usko, että lipun hinta näyttelee juuri mitään roolia tässä katsojapelissä. Urheilu viihteenä ei ole niin kallista, että se tekisi sopulilaumaefektin katsomosta pois päin. Vai olisiko sittenkin niin, että talouden alamäki näkyisi katsomossa?

Eilisessä Hesarissakin eräs kuluttaja kertoi, kuinka edellinen asunnon välittäjä kertoi kaikenlaisia syitä, miksi asunnon myyntiaika oli venynyt. Oli talous sitä ja tätä, aurinko paistoi tai satoi, ihmiset olivat mökillä tai kuurasivat venettään, jne, jne. Kyllästyttyään selityksiin kuluttaja vaihtoi välittäjää. Uusi välittäjä myi asunnon viikossa, ilman selityksiä.

Miten tuo liittyi aiheeseen? No siten, että jos uskoo itse noihin selityksiin, hyväksyy helpommin kauppojen tai katsojamäärän laskun. Eihän lasku ole tuolloin oma vika, eikä sillä ole mitään tekemistä oman toiminnan kanssa. Tämä taas näkyy väistämättä tuloksessa.

Mitä urheilun pitäisi tehdä, jotta Sinäkin menisit katsomoon?

[Aiheeseen liittyen: Tää on ihan surkee / Katsojamääristä / Kaikki hyvä loppuu aikanaan / Mikä kiinnostaa? / Katsojamäärät ja tunnelma]

BTW En pääse taaskaan itse peliin, koska pelit ovat minulle huonoon aikaan, liian aikaisin. Veli on katsomossa, joten se riittänee. Odotan jo innolla mahdollista illan livebloggausta Nikkolamediassa. Tuota on hauska seurata muun työn ohessa. Odotan myös Karhuherran väliaikastudiota, samassa foorumissa. Tuo Nikkola-Karhuherra -akseli on jo nyt ollut tämän kauden piristys, jonka voisi tuotteistaa. Toiseaalta tuolloin joku voisi ohjailla ylhäältä tuon bloggauksen kulkua, joten lienee parempi, että räksyttävät omillaan. Toivottavasti livebloggaus ei kuitenkaan saa ihmisiä jäämään kotiin, seuraamaan tuota viihdettä...

BTW2 Turun Sanomat 23.9.2008: Muuttaessaan viitisen vuotta (oikeasti 7 vuotta) sitten keskustasta nykyisiin tiloihinsa Itäharjulle Kuntotalo M&M mainosti olevansa ”fitness-kansan kohtauspaikka”. Vaikka Itäharjun keskuksessa edelleen käy kuhina, mainoslause on toimitusjohtaja Sami Hurmeen mielestä aikansa elänyt - tai ainakin fitness-kansan olemus on kovasti muuttunut viime vuosina...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivotaan enemmän porukkaa kuin Jampan paluumatsiin samaista KalPaa vastaan pari vuotta sitten. Aamun Tussarissa oli tällä kertaa puffijuttu. Varmasti vahinko ja tehty Kuopiosta käsin? Mutta oli miten oli, niin 500 lisäkatsojaa sen takia tulee.
Missä katsojat? Niinpä. Eilen pelattiin kärkiottelu Blues-Jokerit, missä tehtiin peräti kaksi maalia, joista toinen tyhjiin viimeisellä minuutilla. En tiedä, ehkä tuossakin on jotain syyn poikasta.
Taklata ei saa (Berg pelikieltoa), tapella ei saa (Helenius ja Brennan pelikieltoa), riskejä ei saa ottaa (jokainen joukkue), ja sitten vielä pelaajat rapakunnossa (Pekka Virran aamun kommentit Turun Sanomissa).
Ei siinä paljon riemua jäljelle jää. Tähän vielä lama päälle, niin sitä Pohjolan liigaa ei ehkä perustetakaan. Eikä Kärpät liity KHL:ään. Pessimisti ei pety.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Oliko jääkiekko pelinä viihdyttävämpää 90-luvulla tai 80-luvulla kuin 2000-luvulla?

Vai onko meidän katsojien vaatimustaso vain noussut?

Eihän ne legendaariset uusintana näytettävät leffat ja sarjatkaan kaikki sävähdytä nykyään, kuten ne ennen teki...

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa Kauhajoen tapahtumat pitää porukan tänään uutisten ääressä kotona. Tähän matsiin olisi kyllä muuten ollut ihan hyvät asetelmat kaikin puolin.