maanantai 15. syyskuuta 2008

Loose Change

Katsoitteko JIM:ltä kaksiosaisen Loose Change-dokumentin viime viikolla. Jos et, katso se tästä. Vaikka Mooren Fahrenheit 9/11 on hyvä dokumentti, Loose Change on yksi parhaista salaliittoteoriadokumenteista, joita olen nähnyt, oli siinä yhtään totuutta tai ei.

Kun 9-11 kerrotaan ja esitetään tuolla tavalla, en yhtään ihmettele, että joku epäilee kaikkea. Sitä alkoi oikein itsekin miettimään, että kuinka pitkälle esimerkiksi Yhdysvaltojen johto olisi oikeasti valmis menemään, toteuttaakseen itseään. Samaa tietysti Moorekin pohti...

Voisiko tornien romahtamisen syy oikeasti olla tarkoituksellinen romahduttaminen, räjähteiden avulla? Ainakin se saatiin dokumentissa näyttämään siltä, että tornit ja rakennus 7 räjäytettiin hallitusti ja tarkoituksella alas. Miksi siinä olisi ollut mitään järkeä? Varsinkaan ennen kuin kaikki mahdolliset ihmiset olisi evakuoitu.

Voisiko syy olla yksinkertaisesti mahdollisuus päästä eroon rakennuksista, joiden paloeristykseen oli käytetty asbestia, johonkin 60 kerrokseen asti, jonka jälkeen asbestin käyttö kiellettiin kokonaan? Asbestin poistaminen olisi ollut, jos ei mahdotonta, niin tolkuttoman kallista.

Jos syy oli noinkin yksinkertainen, miksi se olisi tehty kesken evakuoinnin? Tyhjättiinhän rakennus seitsemänkin ennen kuin se romahti tai romahdutettiin.

Joka tapauksessa tornit luhistuivat kasaan noin 10 sekunnissa, samalla tavalla kuin kontrolloidussa räjäytyksessä. Fysiikan lakien mukaan esine tippui WTC:n katolta 9,2 sekunnissa. Nyt koko rakennus romahti aika tarkkaan samassa ajassa, joka on aika monen mielestä epäilyttävää. Mitä tai mikä rakennusten pohjakerroksissa oikein räjähti?

Jos lentokone tippuu maahan, miten siitä voi jäädä jäljelle vain salkun kokoisia paloja? Ei siis ainuttakaan isoa palaa? Mitä oikeasti tapahtui lennolla 93, tuona ikävänä päivänä?

Jos aihe kiinnostaa yhtään, niin käyhän täällä. Varoitan, että sivulla menee aikaa, jos aihe kiinnostaa. Jos et jaksa lukea, katso näitä ja näitä.

[Aiheeseen liittyen, lue myös: 911]

BTW Mitä luulette, onko kuussa jo käyty? Siis maasta. No entä kuka ampui Kennedyn? Liittyikö Kennedy Marilynin kuolemaan? Entä Elvis? Kiinnostaako salaliittoteoriat yleensä, vai tuleeko sinulle kaikki yllättäen ja pyytämättä? Googlatkaa muuten tuo yllättäen ja pyytämättä. Siitähän on tullut oikea sanonta kieltämme rikastuttamaan...

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tätäkään ei ole tutkittu tarpeeksi. Demokraattien presidenttiehdokas on Barack Obama ja hänen "juoksukaverinsa" Joe Biden.

Obama=Osama?
Biden=Bin Laden?

Pelkkää sattumaa, vai? No, miksi Barackin toinen nimi on... Hussein?

Muslimit valtaavat maailman Valkoinen talo kerrallaan...

Anonyymi kirjoitti...

Muutama valtojen tuttu on hyvinkin suuttuneita aiheelle koska epätietoisuus on suuri. Miten kansaa johdetaan, kuka on kaiken takana, ... lista on pitkä.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Noin isoon maahan mahtuu niin paljon näkökulmia ja mielipiteitä, että näkemyseroja tulee aina.

Vastuu kaikissa dokumenteissa on aina lukijan tai katsojan silmässä. Jokainen uskoo, mitä haluaa tai on uskomatta.

Anonyymi kirjoitti...

Nuo ovat mielenkiintoisia aiheita, joista tosiaan kukin vetää omat johtopäätöksensä.

Samin tekstistä tuli jostain syystä mieleen vanha Lincoln vs. Kennedy -vertailu. Netistäkin se löytyy esim. osoitteesta:

http://www.teoriakoe.net/jasse/kennedy.htm

Salaliittohuhuthan ovat aina velloneet ison veden tuolla puolen kaikkien suurten juttujen ympärillä.

Anonyymi kirjoitti...

Syvemmälle menevä katsaus Lincoln-Kennedy -aiheeseen löytyy sivuilta

http://www.snopes.com/history/american/lincoln-kennedy.asp

Anonyymi kirjoitti...

Vastuu on aina lukijalla/kuuntelijalla. Erityisesti Savossa.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Lincoln-Kennedy -akseli on hauska ja yllättävä, vaikka niitä yhtäläisyyksiä selittäisi miten tahansa.

Tilastollisesti saadaan tietysti yksittäiset yhtäläisyydet näyttämään yllätyksettömiltä, mutta kun laskee niiden kaikkien yhtäläisyyksien todennäköisyydet yhteen, tähän samaan akseliin, yhtäläisyydet ovatkin jo huomattavasti enemmän yllättäviä, kuin todennäköisiä...