tiistai 23. lokakuuta 2007

Wikipedia

M&M Kuntotaloa ei hyväksytä Wikipediaan? Osallistu Sinäkin äänestykseen M&M Kuntotalon säilyttämisen tai poistamisen puolesta. Mikä Wikipedia ideologia olikaan? Motivus ja SATS saavat olla sivuilla, mutta M&M ei. Outoa? Perusteluna on esitetty "Näkyy olevan yksittäinen sali. Nuo mainitsemasi ovat ketjuja, jotka ehkä siinä mielessä ovat merkittävämpiä."

Eli jos on ketju, pääsee Wikipediaan, vaikka olisi pienempi toimija kuin jokin yksittäinen organisaatio. Eli jos Penan Baareja on kaksi, se pääsee Wikipediaan, mutta esimerkiksi Bläk ei pääse ennen kuin niitä on kaksi.
Totuus on kuitenkin se, että M&M on Turun suurin kuntokeskus ja se kuuluu Suomen ylivoimaisesti suurimpaan ketjuun, CMS-klubeihin, jotka liikuttavat 50.000 suomalaista. M&M Kuntotalo on toiminut Turussa jo 20 vuotta. Wikipedia on väärällä linjalla ylläpitäjien osalta jos tietosisältöä aletaan rajoittamaan mielikuvien perusteella. Kuntosalitoiminta on liiketoimintaa, joka koskettaa M&M:n kohdalla noin 5000 henkeä kuukaudessa. Turku on yksi suurimmista Suomen kaupungeista ja M&M on Turun suurin kuntosali. Verkkolehtemme tavoittaa 3.800 lukijaa. Lokakuussa 5.077 eri tietokoneen kautta on googlattu M&M:n sivuille. Näistä 1.678 on googlannut itsensä meille Helsingistä. Kävijöitä on ollut yhteensä 7.218 eri koneelta.

Me siis olemme merkittävä tekijä tällä alueella. Meidän kuuluu olla myös Wikipediassa, vai mitä?

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu vähän sisään lämpiävältä yhteisöltä. Vastustajat tukevat toisiaan ristiin (Heillä on omissä sivuissaa toistensa kehuja)
Ja kun yksi on päättänyt hyökätä, muut rientävät avuksi...

Anonyymi kirjoitti...

Itse asiaan ei oikein osaa ottaa kantaa ilman perehtyneisyyttä yleisempään Wikipedian linjaan, siitä tuossa kai on kyse?

Mutta se on minusta paljon mielenkiintoisempaa, miksi M&M/Sami kokee tämän niin tärkeäksi. "No kun kilpailijallakin on" vai jotain periaatteellisempaa uuden median luonteeseen liittyvää pohdiskelua?

Yleisemmällä tasolla tässäkin päästään siihen, että jokaisessa yhteisössä on aina joku inkkari muita tärkeämpi. Wikipediassakin kaikki ovat demokraattisia, toiset vaan hieman demokraattisempia kuin toiset, näemmä. Tai ehkä joku vilpitön matalaotsa siellä vaan aidosti pelkää, että internetistä loppuu tila kesken?

Aiheeseen liittyen tuli mieleen, että vastaavassa poistoäänestyksessä ovat vissiin lähiaikoina olleet mm. TuTon ja muiden Mestis-seurojen Wiki-sivut. Asiasta oli Jatkoajan palstalla keskustelua taannoin.

Kunto Kortilla kirjoitti...

En voi pitää tätä erityisen tärkeänä asiana itselleni tai edustamalleni yritykselle. Enemmänkin ihmettelen...

Kartoitin muita keskuksia vasta sen jälkeen, kun totesimme, että eihän meitä löydy Wikipediasta. Ei tullut mieleenkään, että yksittäistä yritystä "ei hyväksytä" mukaan. Outoa.

Mielestäni kaikkien pitkään eri aloilla toimineiden yrityksien tietoja ja taustoja voisi löytyä Wikipediasta. Miksi ei voisi löytyä? Häiritseekö se jotain? Onko siitä Wikipedialle tai sen arvostukselle haittaa?

Selitykseksi ei voi käydä se, että kun niin on aina tehty. Maailmahan ei koskaan muutu, vai?

Seurojen tietojen poistamista ihmettelen vielä enemmän, jos sellaistakin on tehty...

Muuten Wikipedia on ihan hieno ajatus, jota tulee aika paljon käytettyä tiedon hakuun.

Anonyymi kirjoitti...

Mun nimi on Wikipediassa, mutta kukaan ei kysynyt lupaa. Ei sekään reilua ole.

Ps. Mun oikea nimi ei ole anonyymi.

Anonyymi kirjoitti...

Luin Wikin keskustelua ja siellä tosiaan aktiivikäyttäjät kehuvat kuka mitäkin sivuja on tiputtanut pois. Lapsellista touhua. Ei varmasti palvelu Wikin tarkoitusta.

Mainontaa tuntuva pelkäävät. Muistuttaa ihan internetin alkuaikoja, kun yliopistomaailma kynsin hampain piti kiinni ei kauppallisesta internetistä. Perusteluissa ole mitään järkeä. Yrityksien tietoja ei voi olla Wikissä koska se on mainontaa. Samoilla perusteilla pudottivat henkilöiden tietoja. Miksi ihmeessä? Eikö riittäisi, että tekisi erillisen luokan, julkisuuden henkilö ja yrityksissä vaikka merkittävä yritys. Muut on sitten vain henkilöitä ja yrityksiä jos kerran haluavat olla tietosanakirjassa.

Anonyymi kirjoitti...

"Mielestäni kaikkien pitkään eri aloilla toimineiden yrityksien tietoja ja taustoja voisi löytyä Wikipediasta. Miksi ei voisi löytyä? Häiritseekö se jotain? Onko siitä Wikipedialle tai sen arvostukselle haittaa?"

Juuri näin, hyviä kysymyksiä. Mutta kuten sanottu, joku Wikimaster vissiin ajattelee asioista toisella tapaa. Kai tässä ollaan vanhoiksi tulossa, kun 2000-lukulaiset uusmediatkin alkavat olla kaavoihinsa kangistuvia.

Paras kompromissi voisi olla se, että Wikipetterit perustaisivat sinne sivukonttorin, johon kaikki halukkaat yritykset (menneet, nykyiset ja tulevat) pääsisivät mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Toihan on tunnetusti pienen piirin hiekkalaatikko, jossa nimimerkkien takaa touhutaan, kuten tsäteissä. Samaa sakkia kaikki. Asuvat verkossa ja syövät bittejä, ulkona kaikesta, mitä todellisessa maailmassa tapahtuu.