keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Ei ihan, mutta melkein!

Hävisimme Wikipediassa äänestyksen M&M:n sivun olemassaolosta vaivaisella 2,9%:n marginaalilla. Aihe sai aikaan ehkä ennätyksellisen määrän äänestäjiä ja ennätyksellisen määrän argumentointia. Lue itse!
Olemme nyt viikon ajan ravistelleet Wikiä. Aiheutimme suuren polemiikin Wikin äänestyskäytännöstä, tai oikeammin niistä rajoista, joilla voi osallistua äänestyksiin.
En ole eläissäni törmännyt yhtä suureen muutosvastarintaan, enkä myöskään urheilu- tai liikuntavastarintaan. Tämän vuoksi kirjoitin Wikipediaan artikkelin Muutosvastarinta, joka kuitenkin poistettiin sieltä parin päivän päästä. En tiedä, oliko sillä osuutta asiaan, että omistin sen kaikille Wikipedian tiedon rajoittajille, eli deletoijille. Nyt tein uuden artikkelin, joten katsotaan, kuinka kauan se pysyy sivulla.

Olen luottanut hieman sinisilmäisesti siihen, että Wiki oikeasti edustaisi luotettavaa tietosanakirjaa. Nyt kun olen raaputellut ja ravistellut Wikin pintaa, olen todennut, että yhteisön pitää avautua, jotta se voisi toimia tiedon valtatienä. Kun ravistellaan vielä hieman, niin eiköhän se saada muuttumaan paikaksi, josta voit löytää myös mielenkiintoista knoppitietoa eri aloilta ja aiheista.

Artikkeli Suomen suurimmista yrityksistä sai myös monen karvat pystyyn. Artikkelin olemassaolosta joudutaan mahdollisesti vielä taistelemaan, koska yritykset ja yrittäminen näyttäisivät olevan täysin punainen vaate suurimmalle osalle Wikin ylläpitäjistä. Yritysten historiaa, oli ne pieniä tai suuria, näyttäisi olevan vaikea saada Wikiin. Syyksi esitetään mainostamista.

Haluaisin, että edes kuntosalialan sivut tulevat asiallisiksi. Jos Sinulla on aikaa perehtyä Wikiin tai olet jo entuudestaan sen käyttäjä, osallistu sivun kehittämiseen. CMS-klubeista saatiin oma sivu, mutta Omaohjaajista ei. Se siirrettiin kuntosaliohjaajan alle.

Huomenna lähdetään lomalle, mutta en tiedä mihin. Rakas avovaimoni on ottanut hauskan tavan järjestää aina marraskuussa lomamatka johonkin, jota en saa tietää ennen kuin lentokentällä. Viime vuonna kävimme tuolla. Katsotaan, missä aivot lepää tällä kertaa.
Palloseura jatkaa mopollaan kohti pleijareita, joten tästä on hyvä lähteä aurinkoon, kassi täynnä kirjoja.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihmekös tuo, että täällä on ollut hiljaista, bloggaaja on näemmä tehtaillut wikipedia-artikkeleita liukuhihnalta. Mutta hyvän asian puolesta on hyvä taistella, me passivistit seuraamme mielenkiinnolla sivusta.

Lukuintoa lomalle, kirjalista näytti kiinnostavalta.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun wikipedia-artikkeli evättiin, niin kannatan seuraavaksi Facebook -grouppia. Josko siellä pysyisi ja saisi näkyvyyttä.
Facebook -yhteisö on avoin kaikelle ;-)

Kunto Kortilla kirjoitti...

Tuo Facebook on ainakin vielä täysin tuntematon foorumi minulle. Täytyy tutustua.

Wikipediaprojektissa ei ollut pohjimmiltaan kyse lainkaan näkyvyydestä, vaan yleisen tiedon keräämisestä erilaisista yrityksistä. Tällä hetkellä yritysten historia- ja muita tietoja ei wikistä juurikaan löydy ja se on suuri puute.