torstai 4. lokakuuta 2007

Kaikki hyvä loppuu aikanaan?

...Jos tuotetta ja palvelua ei huolleta ja kehitetä. Detroit Red Wings myi hallinsa loppuun 396:een peräkkäiseen peliin, mutta nyt se loppui. Siis todellakin, jokaisen pelin joulukuusta 1996 alkaen. Nyt hallissa oli 2.500 myymätöntä paikka! En tiedä, onko huolto ja kehitys jäänyt tekemättä, mutta siitä voi lukea lisää tuolta. Syyksi ainakin johto haluaa antaa yleisen talouden kehityksen, mutta keskustelusta voi lukea jotain muuta. Jos tuote on kunnossa, se kiinnostaa, oli taloudellinen tilanne mikä tahansa. Nyt muut viihteet ovat päässeet jostain syystä edelle.

"There was a time when only two words were required from the Wings come October -- "We're back!" -- and this city would fall all over itself in unabashed exhilaration. But there's now heated competition for the city's heart as well as its entertainment dollar, and the Wings seem ill prepared for battle." Taistelu ihmisten vapaa-ajan rahoista kovenee koko ajan. Suomalainen jääkiekko on saanut kokea vastaavan tilanteen. Ei ole enää helppoa. Pitää osata myydä ja markkinoida.

NHL:ssä voidaan syy vierittää kätevästi vielä työsulunkin niskaan: "General manager Ken Holland believes a residual resentment remains from the owners' lockout three years ago. If you take away something once thought irreplaceable, and people comfortably adjust to life without it, they no longer consider it essential when it returns." Mikäli edellä lausuttu pitää vähänkään paikkansa, siitä omistajat voivat syyttää vain itseään. Työsulun kerranaisvaikutukset ovat olleet huikeat ja se näkyy vielä jatkossakin lajin taloudessa ja varsinkin siihen liittyvissä keskusteluissa.

"Hockey is no longer the obsession it once was in Detroit, and it's time for team management to stop buying its own marketing hype and seek practical solutions for getting Joe Louis Arena filled once again." Jääkiekko ei ole enää pakkomielle, jota se joskus oli Turussa, anteeksi Detroitissa...

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Alkuperäisistä kuudesta (Original Six på svenska)Boston ja Chicago ovat katsojamäärien suhteen aika heikossa hapessa, mutta Detroitin luisuminen ei ollut odotettua.

Toisaalta NHL:llä menee tosi lujaa, kysykää vaikka Gary Bettmanilta.

Niin ja Tepsi nousee sumusta, kysykäää vaikka Turun Sanomilta.

Anonyymi kirjoitti...

Hienot sivut Red Wingsillä :) meinas selailin tippuu kädestä kun menin niitten kotisivuille....ja Tepsi tarvii muuten apuja todella korkeelta noustakseen sumusta...sekä katsojamäärä että sarjatilanne mielessä....tosi hienoa silti että esim M&M jaksaa uskoa Tepsin nousuun ja antaa tukensa heille!!! Kärpät kuitenkin rulettaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Jukka Koivu koutsaa Tepsiä joulukuussa, vaikka Sutela puhuikin Hantan jatkosopimuksesta.

Sutela ei jatka ensi kaudella, Hantta ei jatka ensi kaudella.

Tappiota tulee taas ja pojat (2 x Koivu teille unisille) ostaa Tepsin isälleen. Tosin tämä kauppa pitäisi tehdä nyt, eikä juhannuksena. Turha menettää myös seuraava kausi.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Turkulaisena, jääkiekkotaustan omaavana yrityksenä katsomme velvollisuudeksemme olla mukana tukemassa esimerkiksi TPS:n toimintaa.

Turku tarvitsee Palloseuraa. Nyt Palloseura tarvitsee meitä yrittäjiä ja tavallisia turkulaisia enemmän kuin koskaan, joten miksi emme tukisi? Kyllä suomalaisen kuuluu auttaa miestä mäessä! Panostamme tukeemme nyt entistä enemmän, mutta siitä lisää lähipäivinä.

Pidän Hanttaa ja Kallea ehkä parhaimpana mahdollisena valmentajakaksikkona kyseiseen pelaajamateriaaliin. Muuttaisiko valmennuksen vaihto tilannetta parempaan? En usko. Uskon yhä, että nuorilla ja nälkäisillä pelaajilla voidaan saada hyvää tulosta aikaiseksi ja edellä mainitut ovat oikeita henkilöitä tehtäviinsä.

Detroit on Hockeytown! Mitä siellä on oikein tapahtunut? Tai ehkä oikeammin, mitä jääkiekolle on tapahtunut? Onko tietoa, menikö jonkinlainen palloilulajien ennätys nyt historian kirjoihin?

Anonyymi kirjoitti...

täh..onko M&M turkulainen yritys ;) siitä huolimatta on tosi hienoa kun autatte miestä/Tepsiä mäessä, huippua kun ei ole näköpiirissä. Tosifanit eivät hylkää silloinkaan kun menee huonosti.

Teillä on muuten M&M:ssä hyvät indoor cycling tunnit,lähes aina sairaan hyvää musiikkia :)

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin kaupparekisterin mukaan kyse on turkulaisesta firmasta:
http://www.ytj.fi/yritystiedot.aspx?yavain=788203&tarkiste=258F5B37675D4FBE143F4EEA93F4C0B495CF8025&path=1547;1631;1678
Osoitteena näyttäisi olevan Turku, joten sinne se veroilmoitus jätetään.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Niin, kumpaa tuossa viestissä mahdettiin ihmetellä, sitä olemmeko turkulaisia vai sitä olemmeko yritys? Olemme kuitenkin molempia, siis turkulainen yritys. Kotipaikka on siis Turku ja verot maksetaan Turkuun, aivan kuten edellinen Anonyymi oli tiedon kaivanut. M&M:n 20 vuotisesta historiasta voi lukea tuolta: http://www.mmkuntotalo.com/index.html?n=10297

Suomessa löytyy aina selkää taputtajia, jos menestyy. Osa taputtelee kämmenellä ja osa puukolla. Kun menee huonosti, kaikkiin kämmeniin ilmestyy puukot. Me olemme tuulipukukansaa, joiden tuulitakit voi koska tahansa kääntää...

Ja hei, eihän huonoa musiikkia kannata soittaa, edes spinningissä!

Anonyymi kirjoitti...

Aina voi tietysti tukea ja kannustaa, mutta kyllä ihminen haluaa vastinetta rahoilleen.

Kuinka montaa kertaa menet ravintolaan, missä palvelu on huonoa ja ruoka paskaa?

Niin kauan kuin hallin ovella sitä maksettua lippua kysellään voidaan puhua bisneksestä.

Tepsi on ajautunut nykytilaansa omien toimiensa, ei heikon yleisötuen takia. Viime kaudellakin Jortikan punaista niskaa kävi katselemassa yli 6.000 per ottelu.

-Joukkue on nuori ja kokematon ja yritteliäs, mutta kukaan ei ole maininnut lahjattomuutta! Ei huippupelaaja synny vain yrittämällä kovaa ja harjoittelemalla vielä kovempaa. Tarvitan myös lahjoja ja sitä joukkueessa on todella vähän.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Tuo on aivan totta. Kyse on nimen omaan bisneksestä, jossa jääkiekko itsessään jää koko ajan yhä pienempään rooliin. Turussa on noin 5.000 todellista jääkiekon ystävää, jotka saadaan aina hallille. Jos halutaan lisää väkeä, tarvitaan hallille myös sellaista väkeä, joille jääkiekko ei ole elämän suurimpia asioita ja se tuo haasteen toimintaan ja se pitää vain hyväksyä.

Kaikki tietää Palloseuran tilanteen. Se on taputeltu jo monta kertaa. Nyt on kyse vain siitä, miten siitä noustaan? Mitä siihen tarvitaan? Minusta siinä nousussa tarvitaan turkulaisia, oli ne yrityksiä tai kaduntallaajia, vaikka seura olisikin itse tilanteensa aiheuttanut.

Tuo ravintolaesimerkki oli kuitenkin hyvä, koska me lopetimme ruokailun eräässä aikaisemmin suosimassamme paikassa yhteen huonoon palvelukertaan. Sehän on niin, että pitää nähdä kokonaisuus, mutta ainoastaan yksityiskohdat ratkaisevat. Vaikka puitteet olisi kuinka hyvät, ruoka ei voi olla huonoa, mutta jos ruoka on erityisen hyvää, ei puitteilta vaadita ehkä niin paljon.

Jos jääkiekko on se ruoka, eikä se ole erikoisen hyvää, pitää keskittyä puitteisiin... Ja lahjattomat harjoittelee...

Anonyymi kirjoitti...

"Tämä ei ole katastrofi, mutta sen pystyy täältä kyllä näkemään", totesi Dave Andreychuk joskus aikoja sitten, kun hänen joukkueensa oli tepsimäisessä luisussa.

Ylivoimaisesti huolestuttavinta Tepsin juuri tämän hetken tilanteessa on valmentajan luovuttaminen.

Ensin piti kertoa Pekka Jaloselle Akin vamman todellisesta tilanteesta eli kausi pulkassa. Tietysti rehellisyys on valttia, mutta kun vamman vakavuus ja hoitoaika on ollut tiedossa jo viikkoja... miksi se piti nyt kertoa?

Raumalla tuli jo kaimansa pekkavirtamaiset ei meillä ole ykköskenttää, ei meillä on raha, taitoa jne.

Näillä selityksillä voi ottaa itseltään hieman paineita pois, mutta samaan aikaan pelaajat lukevat jokaisen kommentin ja ymmärtävät itsekin olevansa surkeita.