maanantai 18. toukokuuta 2009

Twitter alkaa hahmottumaan

Voi Tweetsi!

Korkkasin Twitterin viikko sitten, 11.5.2009. Nyt se alkaa hiljalleen avautumaan. Twitteristä löytyy oman tilin lisäksi M&M Kuntotalo, joka on jo saanut ensimmäiset seuraajansa.

Vaikka Twitter näyttäkin olevan Suomessa vielä aika tuntematon väline, se on ainakin Yhdysvalloissa jo Facebookin rinnalla. Vaikka Twitter onkin perustettu vasta 2006, sillä arvioitiin jo vuonna 2008 olevan 4-5 miljoonaa käyttäjää.

Nyt käyttäjiä on jo huomattavasti enemmän, koska kaikki yhdysvaltalaiset uutismediat kehottavat ihmisiä seuraamaan heitä joko Facebookissa tai Twitterissä. Twitter ei ainakaan toistaiseksi ole ilmoittanut käyttäjiensä todellista määrää, joten sitä voitaneen vain arvuutella. Voimme myös arvuutella sitä, milloin käyttäjien määrä alkaa kasvamaan Suomessa.

Jos Facebookissa ihmiset levittävät koko elämänsä ihmisten tiirailtavaksi, Twitterin Tweetsien tarkoitus on vain kertoa mitä teet juuri nyt, enintään 140 merkillä. Tweetsit näkyvät käyttäjän omalla taululla sekä kaikkien niiden käyttäjien taululla, jotka ovat päättäneet seurata kyseistä käyttäjää.

Tweetsejä voi seurata ja kirjata netin lisäksi myös matkapuhelimella, joskaan kyseinen toiminto ei näyttäisi vielä olevan mahdollista Suomessa. Yritin rekisteröidä palvelua, mutta en ainakaan vielä ole päässyt Tweetsien SMS-saloihin.

Twitterin markkinoinnilliset mahdollisuudet ovat ilmeiset. Se soveltuu hienosti varsinkin nopeaa toimintaa vaativiin projekteihin. Osa musiikkimaailman tähdistä laittavatkin keikkapaikkakunnalla lippuja eri paikkoihin ja ilmoittavat niiden sijainnin Twitterissä. Sen jälkeen he jäävät katselemaan, kuinka nopeasti ihmiset tulevat etsimään lippuja.

Vinkkinä vaikka Interille, että ottelulippujen kanssa voisi tehdä samalla tavalla. Muutamia lippuja johonkin piiloon ja ilmoitukset Twitterissä pelipäivinä...

M&M Kuntotalo sai heti ensimmäisten päivien aikana seuraajan Miamista. Sikäläinen personal trainer haluaa jakaa tietojaan M&M Kuntotalon seuraajille. Viikonlopun aikana saman alan seuraaja tuli Torontosta. Jokainen voi nyt poimia näiden seuraajien vinkkejä, jotka ilmestyvät M&M Kuntotalon sivulle. Mielenkiintoista...


BTW Tovi sitten päättyneessä äänestyksessä M&M oli aika selkeä voittaja, kun äänestettiin hyvää nimeä kuntokeskukselle. M&M sai äänistä 49%, M&M Kuntotalon ollessa toinen 35%:lla äänistä. Elixia ja Motivus kävivät tasaisen taistelun seuraavasta sijasta. Gold's Gymin saama äänimäärä oli minulle yllätys. Tulokset löytyvät oikealta. Näiden(kin) tulosten pohjalta tulemme vahvistamaan entisestään M&M-tuotemerkkiämme. Ensimmäiset M&M Wear -tuotteet saapuivat viime viikolla. Käy ostamassa omasi asiakaspalvelustamme.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aina te olette muita edellä!

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ei me aina olla. Esimerkiksi My Space meni ihan ohi...

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tuo M&M oikein tulee? Onko se lyhenne jostain, vai ihan hatusta vedetty?

Anonyymi kirjoitti...

Sama kiinnostaisi itseänikin. Mistä tulee lyhennen M&M? Massaa ja muskeleita? Maastavetoa ja mieskomeutta? Möykynvääntöä ja murkulanvippausta?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Täytyy järjestää blogikilpailu aiheesta, kuka keksii parhaimman tarinan M&M nimen syntyyn. Kaikilla yrityksillä on tarinansa ja valtaosa on keksittyjä tai vähintään aikojen saatossa värittyneitä...