perjantai 17. huhtikuuta 2009

Burger King romahti

Tähtiliput puolitankoon! Ensimmäinen matkauutinen ei yllättänyt. Olin vuosikausia todellinen Burger King -fani. En siksi, että BK on Miamista, vaan siksi että mielestäni BK teki ehdottomasti maailman parhaimmat hampurilaiset, Hesburgerin jälkeen.

Stacker oli yksi parhaista hampurilaisista, joita olin koskaan syönyt. Siinä ei ole mitään ylimääräistä. Ainoastaan pihvit ja pekonit. Loistavaa! Jos halusin kasviksia, Double Whopper juustolla oli sen päivän valinta, tai Stackerin kaveri.

Tasan vuosi sitten, täällä ollessa, BK:n tuotteet eivät maistuneet enää niin hyville kuin aikaisemmin. Pihvi tuntui ja maistui erilaiselta, jotenkin vetiseltä, ehkä entistä rasvaisemmalta. Pekoninkin maku oli muuttunut.

Marraskuun reissulla kävin enää vain kerran Burger Kingissä. Sekä Whopper että Stacker olivat niin huonoja, että en käynyt toista kertaa. Vaihdoimme Sunrise Avenuen toiselle puolelle, Arby'siin, vaikka tuotteet maksavatkin siellä selvästi enemmän.

Aamulla MSNBC haastatteli Mc Donald'sin edustajaa BK:n romahtaneen myynnin ja BK:n osakkeen ennätyksellisen laskun johdosta. Mäkkäri on tyytyväinen kehitykseensä, joten he eivät allekirjoittaneet väitettä, että pikaruokaketjutkin kärsivät taantumasta.

Samaa mieltä. Muut ovat ajaneet BK:n ohi, kun BK räpiköi omiaan, jostain syystä. Mitä ihmettä siellä on tapahtunut? Aivan kuin Hese ennen Salmelan takaisinostoa.

Burger Kingin myynti on yllättäen romahtanut nopeasti. Se kertonee siitä, että muutkin ovat huomanneet sen, minkä minäkin.

Mc Donald'sin edustaja kertoi, että Mäkkärille ei ole enää itsetarkoitus olla suurin, vaan he keskittyvät jatkossa olemaan parhaita. Uuden strategian vuoksi ravintoloiden määrä laskee tänä vuonna, vaikka uusiakin pisteitä perustetaan.

Ehkä se on parempi toimintasuunnitelma, varsinkin tällaisessa taloustilanteessa, jossa tuotteen arvoon ja laatuun pitää kiinnittää entistä enemmän huomiota. Ehkä Burger Kingin olisi kannattanut pysyä tuotteiden laadussa entisellään, eikä aliarvioida asiakkaidensa makunystyröitä.

Mäkkäri käytti haastattelun jälkeen tietysti product placement -tuotepromootiomahdollisuuden hyväksi ja toimitti uutistoimitukselle Yhdysvaltojen syödyimmän aamiaisen, selvänä kuittina BK:lle, joka yritti syrjäyttää Mäkkärin aamiaismarkkinoilta...

[ Aiheeseen liittyen: Hesburger rules! ]

BTW Arby's on vähän erilainen burgeripaikka, jos tuotteita voi edes sanoa burgereiksi, koska ne eivät sisällä jauhelihapihvejä. Pihvien tilalla on täyslihaleikkeitä, jotka tekevät leivästä erinomaisen makuisen. Arby'sin jalopeno poppersit ja mozzarellatikut ovat myös maistamisen arvoisia. Suosittelen tutustumaan, jos poikkeat Yhdysvalloissa.

10 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Kuulostaa lähinnä jumalanpilkalta väittää Whoppereiden olevan huonoja. Ei voi olla! Mutta uskotaan, onhan Cokiksen resepteilläkin leikitty aikojen kuluessa. Ja Hesen tuotteilla. Paluu lähtöruutuun odottanee BK:ssakin, sillä hohtava kirstunpohja kirkastaa ajattelua kummasti.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Se ei kuulosta jumalanpilkalta, se on sitä, mutta aiheellista. Puhelin jo marraskuussa, että tuosta ei hyvää heilu. Asiakkaat jaksoivat näköjään olla vuoden uskollisia nimelle ja historialle. Nyt niitä on vaikea saada takaisin.

Käyn testaamassa ehkä huomenna. Tänään syödään wanhan ajan pattyt Johnny Rocket'sissa, Aventura Mall'ssa.

BK on ainakin Ruotsissa ollut vielä kuosissaan. Sain viimeksi Malmössä perinteiseen tapaan ihan loistavat Double Whopperit!

No myynti onkin laskenut vain Jenkkilässä...

Anonyymi kirjoitti...

Hola, Aventura Mall (onko Tukholmassakin sellanen?? ;)
Siinäpä vasta todella kiva ostari, se jenkkiversio siis :)
Käytiin Aventurassa samalla lomalla kahdesti; piti varmistaa että oliko se totta...
Johnny Rocket's, vau ja nam, siellä oli ihan sairaan isot ja hyvänmakuiset annokset...tahtoo heti myös yhden pattyn, big pliis.. (ilman pekonia, tietty).
Jos on väsynyt kiertelystä ja päätyy sinne "virkistäytymään", suu kääntyy ihan väkisin hymyyn, siellä on niin kiva wanhanajan tunnelma ;) ihan kun olis ollu Happy Daysin Arnoldsissa...vai mikä se nyt oli :)

BTW: parhaat hampparit ever oon kyllä syöny New Yorkissa, ja ne/se hakkas ihan satasella myös Hesen...

Anonyymi kirjoitti...

Hesellä on kyllä hieman sama ongelma menossa. Kerroksenkin maku on tullut alaspäin samaa tahtia kun majoneesin määrää on vuosi vuodelta vähennetty.

Lihan laatukin tai valmistustapa vaikuttaa. Viimeaikoina on ollut todella kuivia läpysköitä. Itse veikkaisin, että raaka-aineessa on säästetty ja hankittu "huonompi" laatuista jauhelihaa, jossa säilöntäaineiden määrä on isompi.

Kaverilla on wessamittari käytetylle rasvalle. Kun rasva on liian vanhaa tai on käytetty halvempaa rasvaa niin sälli juoksee puolen tunnin päästä wessaan.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Kerroksissa on suuria grillikohtaisia eroja. Turussakin on Hesejä, joista en enää hae burgereita ja taas Hesejä, joihin saatan kurvata monen muun Hesen ohi...

Anonyymi kirjoitti...

Hola, no olikos hyvää Johnny Rocketissa?? Ei varmaan ollu..onneksi kade EI kuulla läpi :)

BTW mikä lämpötila nyt Tukholmassa?

Jari Nikkola kirjoitti...

Lienee korkea aika vetää ässäkortti hihasta.

Toimiiko tämä verraton fast food -ketju myös Floridassa? Jos toimii, käy mestoilla ja ota kuva.

Täydellinen konsepti, täydellinen markkinointinimi, osaomistajana Magic Johnson. Voiko olla mitään täydellisempää?

Läsöburger pitäisi lanseerata Suomeenkin, ensimmäiseksi vaikka Itäharjun M&M:n viereen.

Anonyymi kirjoitti...

Hola, ou mai gaad :)
Ei kannata yllytyshullua yllyttää.
...jos Senor Hurme on jo käynyt Johnnyssa, suonet nyt NIIN tukkeessa että ehkä joku kasvisravintolavisiitti olis parempi...
Kuvissa nuo hampparit oli sitä luokkaa että pitäis istua ensin päälle että sais tollasen suuhun ahdettua :)
Mutta toisaalta jos "testaaja" on jo valmiina paikalla niin hyvähän se olis etukäteen tietää kannattaako mennä...

Kunto Kortilla kirjoitti...

Miamin South Beachiltä löytyy vastaisku South Beach -dieetille. Queen Latifa avasi Fatburgerin sinne heinäkuussa 2007. Kirjoitin bloginkin taannoin aiheesta, mutta se näköjään hautautui muiden julkaisemattomien joukkoon...

Täytyy kaivaa se esiin ja vaikka yhdistää Johnny Rocket's blokkaukseen.

Huomenna voitte lukea 250 taalan pizzasta...

Kunto Kortilla kirjoitti...

BK tuli testattua. Ei ollut ihan niin huono kuin viimeksi. DW:n kuva löytyy naamarista. Etsi kuvasta viisi virhettä ja löydät osasyyn myynnin romahdukseen...