maanantai 14. heinäkuuta 2008

Uutta pukkaa taas...

Edellinen, avaamaton keskus on tietääkseni vieläkin kiinni/myymättä, kun uutta kuntokeskusta jo pukkaa taas Turkuun. Tässäkin on kyse vain naisille suunnatusta keskuksesta, joka tuon alussa mainitunkin piti ensin olla. No siinä suunnitelmat taisivat muuttua aika nopealla syklillä.

Kuntokeskusala kiinnostaa siis yhä, myös Turussa.

Sijaintinsa mukaan tämä uusi keskus tullee erään vanhan keskuksen tilalle, jonka edellisestäkään omistajavaihdoksesta ei ole hirveän pitkä aika. Keskuksen sijainti on ihan kohtalainen, joten ehkä oikealla konseptilla siinä voi saada keskuksen toimimaan, yrittäjävetoisena.

Osakeyhtiömuotoisena, siten, että kaikki työntekijät ovat palkattuja, toiminnan saaminen kannattavaksi on arvioni mukaan haasteellista, mutta ei aivan mahdotonta. Sen verran riskialtista kuitenkin, että en ehkä itse uskaltaisi kokeilla.

Jäsenyyksien hinnat ainakin ovat kohdallaan, joten sen suhteen uusi keskus on oikealla linjalla:
Liittymismaksu heinäkuussa 10 eur (norm. 100€)
Liittymislahjaksi saat pyyhkeen ja juomapullon
Hintatakuu 3 vuotta 12kk 69€/kk ja 24kk 64€/kk (norm. 74€ / 69€)
Jokaisesta ystävästä, jonka tuot jäseneksi saat ilmaisen kuntoilukuukauden jäsenkautesi päätteeksi (tätä ei voida yhdistää muihin kampanjoihin)
Ystäväsi saa myös Jäsenyyden VIP-jäsenyyden hintaan, ilman muita VIP-jäsenyyden etuja
VIP-jäsenille erikoistarjouksia tuotteista, kursseista ym.
VIP-jäsen saa tuoda yhden ystävän tutustumaan liikuntapalveluihin ilmaiseksi kerran kuukaudessa (edellyttää aina aikavarauksen palveluneuvojalle)
Keksitkö, mitä lausetta luin monta kertaa, mutta en keksinyt, mitä siinä sanotaan. Tämä on sitä aikaisemmin puhuttua mainonnan vaikeutta. Kun on liian lähellä omaa tuotetta, ei aina ymmärrä, että asiakas ei ole samalla aaltopituudella, eikä ajatusten lukija.

Yksi asia, mikä minua häiritsee tuossa projektissa on se, että ilmeisesti keskus aukeaa syksyllä, mutta nyt, heinäkuun puolessa välissä, ei vielä tiedetä, että koska syksyllä. En ainakaan löytänyt tuota tietoa mistään.

Miksei remonttia voi tehdä niin, että päätetään päivä, jolloin kaiken tulee olla valmista ja kaikki urakkasopimukset tehdään sen mukaan? Jos myöhästytään tuosta päivämäärästä, myöhästymisen aiheuttajaan kohdistuu taloudellinen sanktio.

Kirjasin aikaisemmin, avaamisen myöhästymisen toiseksi merkittävimmäksi syyksi, miksi kuntokeskus ei menesty:
Toinen merkittävä syy on se, että keskuksen avaaminen myöhästyy suunnitellusta. Investoinnin rahoituskulut juoksevat, mutta rahaa ei tule mistään, koska keskusta ei ole voitu avata. Tämä lisää käyttöpääoman tarvetta entisestään ja karkottaa niitä mahdollisia uusia asiakkaita, jotka eivät pääsekkään harjoittelemaan uuteen paikkaan, joten he hakeutuvat muualle.
Miksi joku liittyisi jäseneksi keskukseen, jonka avaamisajankohta ei ole tiedossa?

Me saimme aikoinaan keskuksen auki silloin, kun se oli luvattu. Meni tiukalle, kun laitteetkin tulivat edellisenä iltapäivänä, siis viimeisenä mahdollisena päivänä, ja niitä ruuvattiin vielä nihkeisiin lattioihin kiinni yötä myöden...

No, meidän keskuksemme ei tule koskaan valmiiksi, vaan sen tulee parantua koko ajan.

En ole vielä ymmärtänyt pelkästään naisille suunnatun keskuksen tarpeellisuutta. Miksi sellainen pitää olla olemassa? Ehkä, kun olen mukana alalla vielä toiset kymmenen vuotta, niin tuokin asia valkenee minulle.

Toivotan itseni ja edustamani yrityksen puolesta uudet yrittäjät tervetulleeksi Turkuun. Toivon sydämeni pohjasta, että tuo keskus onnistuu täällä! Tämä kaupunki ei ole helppo. Sen on moni muu(n)kin alan yrittäjä huomannut.

BTW Lahdessa taitaa olla menossa hintakilpailu. En yhtään ihmettele, kun noita keskuksia tupsahtelee pääkaupuniseudullekin koko ajan lisää. Hyvinhän Henkka selvityi tuosta haastattelusta. Olen Henkan kanssa ihan samaa mieltä. Kun pitää tuotteestaan ja palvelun laadusta huolta, ei tarvitse tuijottaa hintaa, eikä osallistua hintakilpailuihin...

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se oli varmaan lause, joka oli tänään muuttunut muotoon:

Jokaisesta ystävästä, jonka tuot jäseneksi avajaisten jälkeen saat ilmaisen kuntoilukuukauden jäsenkautesi päätteeksi, jolloin ystäväsi saa myös jäsenyyden VIP-jäsenyyden hintaan, ilman muita VIP-jäsenyyden etuja (tätä ei voida yhdistää muista kampanjoista saatuihin etuihin).

Oliko oikea lause? Mitä siinä nyt sanotaan?

Anonyymi kirjoitti...

Itse lähtisin mukaan vain hautaustoimistobisnekseen. Ala on kilpailtu, mutta asiakkaat ei lopu koskaan.

Kuntosalit eivät ole tuolle bisnekselle mitenkään haitaksi, sillä jopa kunnostaan ja terveydestään huolehtivat kuolevat.

Toinen lamavapaa ala on parturiliikkeet. Hiukset kasvavat aina. Muoti muuttuu, mutta ainoastaan hippiaikoina oli vaikeaa, sillä nykypojat/miehet eivät ainoastaan leikkauta hiuksiaan, vaan nyt hiuksiin lyödään erilaisia värejä.

Macholaji jääkiekon maajoukkueen päävalmentajan sienikampaus vaaleine raitoineen on malliesimerkki. Nelikymmpinen ja vakaavarainen. Loistava asiakas, sillä mies pudottaa parturiin 1.200euroa vuodessa.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Se oli tuo lause, enkä osaa vastata kysymykseen.

Hautausurakointi on siitä ikävää, että asiakkaiden haaliminen voidaan kokea moraalittomana, varsinkin jos omat toimet aiheuttavat asiakasmäärän kasvua...

Miksi parturit eivät soittele asiakkailleen? Miksi he vain odottavat, että joku tilaisi ajan tai tulisi ovesta sisälle?

Miehelle voisi hyvin soitella kerran kuussa ja tarjota vapaata aikaa parturointiin, kun emme kuitenkaan saa sitä ajan varaamista aikaiseksi, ennen kuin on pakko. Asiakaskäynnit lisääntyisivät.

Olen kerran, ei kun kaksi kertaa, käynyt parturissa. Kerran lahjakortilla ja kerran, en muista mistä syystä, tutun parturissa. Ja ennen kuin sanot, että sen huomaa, niin rakas äitini osaa käsitellä saksia, kun on noita hommia joskus tehnyt. Säästän näköjään sievoisen summan jo vuodessa.

Mitä parturointi maksaa nykyään?

Anonyymi kirjoitti...

15-22€ ja miehen hiukset leikataan noin 30 minuuttia. Näin ainakin minun kokemuksien mukaan. En kuitenkaan valita, naisilla kampaamo kulut ovat hurjia, vaikka eivät värjäisikään.

Kuntosali vain naisille asiaan liittyen, tunnen muutaman jotka moisissa käyvät ja sanovat että voivat olla ilman meikkejä eikä tarvitse välittää rumemman sukupuolen tuijotuksista. Asiat eivät aina ole ihan järjellä selitettävissä. On naisia jotka käyvät niissä naisten saleissa myös täydet sotamaalaukset päällä.

Anonyymi kirjoitti...

Mites saman sukupuolen tuijotukset?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Törmäsin tänään sattumalta vielä toiseen, syksyllä Turkuun avattavaan naisten saliin. Mielenkiintoista seurata...

Tässä tuon toisen keskuksen hinnat, jotka nekin ovat kohdallaan:

Hinnasto:
Kuukausihinta (edellyttää 12 kk sopimusta) 75€
30.7.2008 mennessä liityneille perustajajäsenille kuukausihinta 72€
Kuukausihinta sisältää kaikkien liikuntapalvelujen rajoituksettoman käytön.
Yksittäinen kuukausi 150€
Liittymismaksu 100€

Mehän olemme näiden uusien keskusten joukossa jo halpoja!

Tuon keskuksen sijaintia kyllä hieman ihmettelen, kun miettii alalla yleisesti tunnustettua 7-8 minuutin sääntöä...

Kartoitin itse aluetta taannoin, kun kyseisen tehdaskompleksinhuhuttiin vapautuvan muuhun käyttöön ja totesin alueen liiaan vaativaksi, ainakin isolle keskukselle.

Seuraan mielestäni aika tiiviisti, mitä Turussa tapahtuu, alaan liittyen. Ihmettelen, että miksi törmään näihin uusiin keskuksiin aina vasta juuri ennen avajaisia.

Miksi niitä projekteja pidetään salassa? Miksi ennakkomarkkinointi ei tavoita minua tai yli 30 hengen henkilökuntaani?

Kun on tehty päätös keskuksen perustamisesta, siitä tulee pitää meteliä, joka paikassa ja yhteydessä!

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä nuo kaikki mainitsemasi jutut johtuvat siitä, että molemilla tulokkailla on jo ennestään keskukset. Toisella Loimaalla ja toisella Salossa.

Mielenkiintoisinta tuossa taustassa on juuri nuo toiset keskukset, pienillä paikkakunnilla. Miksi tullaan isoon kaupunkiin, pienellä keskuksella, mahdollisesti vielä huonoon paikkaan?

Kahden keskuksen pyörittäminen eri paikkakunnilla on erityisen vaikeaa, kun pitää löytää molempiin paikkoihin luotettavat työntekijät, koska on turha kuvitella, että itse sukkuloi salien väliä.

Toinen keskus tuo automaattisesti johdolle kaksinkertaisen työmäärän. Työmäärä alkaa vähenemään vasta keskuksien määrän kasvaessa yli viiden. Moni yrittäjä erehtyy luulemaan toisin.

Alalla on aika paljon kokemusta tästä asiasta. Kun vielä huomioidaan, että sekä vanhat, että uudet keskukset ovat molemmat pieniä paikkoja, johdon urakka tulee olemaan melkoinen, mikäli aikovat vielä osallistua päivittäisiin toimiin.

Tietääkseni Turussakin on vielä pulaa hyvistä alan työntekijöistä, joten työntekijäpula ei myöskään helpota uuden tulokkaan esiinmarssia. Tämän Sami tietää tietysi paremmin.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ihmettelin vähän tuota samaa asiaa, kun on myös kokemusta kahden keskuksen pyörittämisestä ja vielä samassa kaupungissa.

Työmäärä on todellakin kaksinkertainen, vaikka äkkiseltään voisi kuvitella, että meneehän se toinen sali siinä samalla.

Rekrytointi on todella haastaavaa, jos ei ole lähipiirissä valmiina henkilöä, joka pystyisi oikeasti ottamaan toisen keskuksen johdettavaksi.

Meillä on ohjaajatilanne ollut aina ihan hyvä. Olemme tähän asti aina saaneet uuden, erittäin ammattitaitoisen ohjaajan, jos joku on lähtenyt.

Joku on kuitenkin joskus sanonut, että Turussa olisi ohjaajapula. Meille se ei ole konkretisoitunut. Yksi syy voi tietysti olla myös se, että ohjaajamme, kuten muukin henkilökunta, on pääsääntöisesti meillä pitkään töissä.

Vanhimmalle ohjaajalle tulee tänä vuonna jo 10 vuotta täyteen ja aika monella alkaa jo olemaan yli viisi vuotta työsuhdetta takana...

Me muuten etsimme tällä hetkellä kokoaikaista myyjää ja asiakaspalvelun työntekijää. Jos tiedät jonkun, joka on hyvä tyyppi, pyydä katsomaan rekrytiedot osoitteesta www.kuntosali.fi.

Anonyymi kirjoitti...

Kovat on hinnat. Ei tartte vaihtaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jäätäväksi on hintataso mennyt muutamien viime vuosien aikana. Pelkän salin ystäviltä nämä tuotteet on hinnoiteltu jo melkoisesti yli. Ei paljon parturit tunnu yli seitsemänkympin kuukausimaksuissa.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Me olemme nähneet hyvin alan kehityksen, kun olemme lähteneet liikkeellee pienestä "punttisalista".

Keskusten ulkoasu ja laitekanta kohenee kovaa vauhtia, joka väistämättä vaikuttaa myös hintakehitykseen.

Asiakkaiden vaatimukset edellä mainituista kasvavat koko ajan, eikä se johdu pelkästään asiakasprofiilien laajentumisesta.

Totuushan on se, että lähestulkoon jokainen harjoittelee mieluummin miellyttävässä ympäristössä kuin epämiellyttävässä.

Hintakehityksellä ei ole mitään tekemistä ryhmäliikunnan kanssa. Ryhmäliikuntaan ei ole tullut lähivuosina mitään niin mullistavaa, joka olisi nostanut kustannuksia olennaisesti, vaan suurimmat muutokset ovat tapahtuneet tiloissa yleensä sekä kuntosali- ja lämmittelylaitteissa, jotka ovat kehittyneet huomattavasti.

Pelkästään kuntosalia käyttävien pitäisi todellisuudessa maksaa enemmän kuin pelkästään ryhmäliikunnassa käyvän, varsinkin meillä kun kuntosalitilat ovat ryhmäliikuntatiloja suuremmat, jolloin kuntosaliin kohdistuu laitekustannusten lisäksi vielä ryhmäliikuntaa korkeampi vuokrakustannus.

Me pyrimme parhaan kykymme mukaan pitämään hintamme mahdollisimman alhaalla. Kulujen jatkuva noin 10% vuotuinen kasvu, johtaa siihen, että syyskuun alusta mekin rikomme 60 euron rajan, kun uusien asiakkaidemme hinta nousee 62 euroon. Toivotaan, että me pystymme pitämään hinnan alle 70 euron mahdollisimman pitkään.