torstai 10. huhtikuuta 2008

Complete - Neurocity

Kirjoitin 28.12.2007 kuinka kuntokeskusala kiinnostaa myös uusia yrittäjiä. Kerroin, kuinka Turkuunkin oli avautumassa taas uusi kuntokeskus keskustan alueelle.

Se keskus ei koskaan auennut. Keskusta, tai siis oikeammin aikaan saatuja vastuita on rahoitusyhtiön toimesta yritetty myydä koko alkuvuoden. Me emme kiinnostuneet paikasta, mutta ostimme siellä olleen välipala-automaatin, joka löysi paikan aulastamme. Toivotaan, että joku kiinnostuu paikasta, vaikka sen sijainti onkin aika haastava tälle liiketoiminnalle.

Keskuksen nimen piti olla Complete, josta ei kuitenkaan tullut valmista, vaan se jäi muotoon incomplete. Sinänsä ikävä tapaus alalle. En tiedä vastaavaa tapausta, jossa keskusta ei saada edes auki, ennen sulkemistaan. Muutamia kuukausia auki olleita keskuksia on ollut Turussakin ja eräs keskus ajaa taustayrityksensä mahdollisesti säännöllisin väliajoin konkurssiin, mutta jatkaa silti rauhallisesti toimintaa samalla nimellä, mutta uudella taustayrityksellä. Jokainen tietysti toimii tavallaan.

Mikä yhteys noissa otsikon yrityksissä on? Turun Sanomissa oli juttu Neurocityn konkurssista. Tuon Neurocityn ja Completen taustalla on häärinyt tietojeni mukaan sama henkiö, "visiönääri, joka koki kaiken olevan mahdollista".

Tuo kuvaus visiönääristä konkretisoitui Completen marraskuisessa markkinointikirjeessä, jolla lähestyttiin paikallisia yrityksiä ja kerrottiin palveluista löytyvän
"Asahia, Shindoa, joogaa, äijäjoogaa, pilatesta, miesten pilatesta, rentoutusta, venyttelyä, odottava äiti joogaa, vauvabicciä, vauvajumppaa vauvoille 2-6 kk, vauvajumppaa 6-12 kk, rauhallista tanssillisempaa Niaa, Flexi-baria, lääkärin vastaanottoa, erikoishammaslääkäri, naprapaatti, hierontaa, fysioterapeutin vastaanotto, kuntosalin naisten painopakkalaitteet, Easy-Line kiertoharjoittelulaitteet, personal trainer, fysioterapeutti, isot pukutilat, suihkutilat, lämpösaunat, pöytiä, tuoleja, solariumit, 4 fit-vibea, pieni kahvila, Cardio Wavet, iso jumppasalitila n. 400 neliötä, kahvakuula erikseen miehille ja naisille, jättipallo, voimatanko, miesten pilates, yhdistetty jättipallo flexi-bar tunti, äijäjooga, miesten voimatanko, miesten kuntopiiri, päivisin järjestetään päivätanssit oikean orkesterin kera, fysioterapeuttiset tunnit: Luustoliikunta, Tasapaino, selkäjumppaa, sisäpyöräilysali, Activio-sykejärjestelmällä ohjattu sisäpyöräilytunti, fysioterapeutin ohjaamia tunteja, kuten kuntoutus, sydäntunti, senioreille omat tunnit, miehille oma kuntosali sekä iso screeni."
Siis todellakin nuo kaikki yhdessä keskuksessa! Jaksoitko edes lukea listan läpi? Päivätanssejakin?

Tästä huolimatta yrityksille tarjotut hinnat olivat seuraavat:
Kuntosali 30 € / 6 viikkoa / hlö
Jumpat 4 € / kerta / hlö

Pystyykö laskemaan pastilliaskin kanteen, että ei voi toimia?

Tämän tekstin tarkoitus on ainoastaan auttaa niitä, jotka mahdollisesti pyrkivät alalle yrittäjiksi. Tuossa ylhäällä mainitussa, joulukuisessa postauksessa kerroin niitä yleisimpiä virheitä, jotka aloittava yrittäjä alalle tullessaan tekee. Jos aiot alalle, konsultoi ensin ja sen jälkeen konsultoi uudelleen. Minulle voi lähettää sähköpostia ja vastaan kysymyksiin ILMAISEKSI, jos osaan. Tämä liiketoiminta näyttää asiakaspalvelun tiskin takaa ihan erilaiselta, kuin se näyttää asiakkaan näkökulmasta.

Me teemme tällä hetkellä aulaan valaisinremonttia, jonka kustannusarvio on 10.000 euroa. Se on aika monta kuukausimaksua pelkästään aulan valoihin...

BTW Nyt ylipaino onkin virustauti. Se ei johdukaan ylensyönnistä tai passiivisuudesta. Laihduttaminen Atkinsonin tapaan onnistuu kohta piikillä. Onko adenovirus 36 syy lihavuuteen? Jos on, kauanko menee ennen kuin tuo virus voisi reagoida rokotteeseen, jos viruksia on muutenkin lähes mahdoton hoitaa...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Siihen se complete sitten kaatui: http://www.yle.fi/tv1/21-4-mot.php