keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Huono ikäluokka

Tämä aihe on pyörinyt mielessä nyt kuukauden, NHL:n draftistä asti. Sohitaan nyt taas tuota lätkää, vaikka kesätreenit ovat vasta menossa.

Suomalaisia varattiin taas vain muutama ja vasta aika viimeisillä kierroksilla. Osa taisi jopa hieman odottaa varausta, aika pienelläkin numerolla, mutta jäi koko listasta ulos.

Moni on selitellyt (taas) tätä asiaa huonolla ikäluokalla. Miten niin huono ikäluokka? Jos emme menesty drafteissä tai juniorien turnajaisissa, syytetään huonoa ikäluokkaa. Mikä hitto on huono ikäluokka ja mistä se johtuu?

Tarkoittaako tuo huono ikäluokka sitä, että sen vuoden siittiöt tai munasolut olivat jotenkin vaurioituneet? Oliko liian kuuma kesä tai liian kylmä talvi sinä vuonna, kun tuota ikäluokkaa tehtiin? Huono viinivuosi ja satovuosikin perustuvat yleensä edellä mainittuihin sääoloihin. Onko tosiaan jonain vuonna voinut käydä niin, että lastentekovaiheessa olisi ollut jotenkin poikkeuksellisen huonot olosuhteet. Onko silloin voinut mennä reisille enemmän kuin jonain toisena vuotena?

Voisiko sittenkin olla niin, että joku muu asia olisi mennyt reisille tuossa ikäluokassa?

Rohkenen väittää, että esimerkiksi Kaikki Pelaa -järjestelmä on voinut aiheuttaa juuri noita huonoja ikäluokkia. Erilaiset koutsaamisen "trenditkin" ovat voineet aiheuttaa huonoja ikäluokkia. Joka vuosi syntyy periaatteessa ihan samanlaisia lapsia. Kyse on vain siitä, mitä ne lapset tekevät tuon ensimmäisen parkaisun jälkeen ja miten he sen tekevät.

Välillä tietysti käy niin, että juuri jääkiekkoon sopivilla ominaisuuksilla varustetut siittiö ja munasolu kohtaavat ja syntyy crosbyjäjamalkkineita, mutta siitä huolimatta tuosta alun kohtaamisesta on vielä pitkä matka siihen, että saa draftissä pukea jonkun joukkueen pelipaidan päälle. Nuo geenien ominaisuudet pitää pystyä myös jalostamaan ja se vaati töitä.

Onko huono ikäluokka vain selitys, jolla vastuuta siirretään sellaiselle alueelle, josta kukaan ei voi olla vastuussa? Kukaan ei siis ole syyllinen ja kaikilla on hyvä olla. Yksinkertaisen helppoa?

Huono ikäluokka johtuu vain ja ainoastaan siitä, että ei ole kehittynyt riittävän hyviä yksilöitä, sen parkaisun jälkeen, koska ei ole osattu jalostaa niitä yksilöitä.

Kaikki yksilöt kehittyvät samasta putkesta. (No niin...) Kaikki pelaa -järjestelmässä kaikki ovat pelanneet yhtä paljon. Nykysäännöillä ei ole saanut taklata. Ei ole saanut lämiä. Maalivahdillekin on pitänyt ampua joka toinen laukaus suoraan hanskaan, ettei sille tule paha mieli. Kukaan ei ole saanut yksin ratkaista otteluja. Jos on ratkaissut, on saattanut joutua penkin päähän tai ainakin muiden lasten vanhempien kyräilyn kohteeksi. Yksilösuorituksia ei ole kunnioitettu, koska joukkueena mennään...

Tuo on oikea syy huonoon ikäluokkaan. Perintötekijöitä on ihan turha syyttää.

Huonoa ikäluokkaa ei ole oikeasti edes olemassa. On vain huonoja harjoitteita ja väärin jalostettuja urheilijoita. Harjoitus ei tee mestareita. Oikeanlainen harjoitus tekee mestareita.

BTW Perjantaina on kesän kohokohta, kun Iron Maiden punnertaa stadionilla. Nyt on taas odotusarvo niin järjettömän korkealla, että tuolta tipahtaa helposti ja lujaa. Onneksi Maiden ei yleensä ole pettänyt, enkä usko, että pettää nytkään, täyden stadikan edessä.
Woe to you, Oh Earth and Sea, for the Devil sends the beast with wrath, because he knows the time is short... Let him who hath understanding reckon the number of the beast for it is a human number, its number is Six hundred and sixty six.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tepsissäkin alkaa noita huonoja ikäluokkia olemaan aika monta peräkkäin.

Onneksi joskus oli niitä parempiakin, niin saatiin aika monta kertaa sitä pokaaliakin nostella.

Runkona monessa mestarijoukkueessa oli turkulaiset pelaajat. Sitten oli varaa hankkia muutamia vahvistuksia oikeille paikoille.

Nyt ei tulee omista junnuista apua, eikä rahat riitä ostamiseen. Tai turha sitä on tässä mainita - sarjataulukko sen kertoo.