maanantai 10. joulukuuta 2007

Joulu tulee...

Joulujuhlien kunniaksi jouluinen blogiteksti. M&M:n joulujuhlat vietettiin perjantaina. Juhliin osallistui jälleen pari sataa asiakastamme, jota pidän loistavana saavutuksena. Oli jälleen uskomattoman hienoa seurata henkilökuntani toimintaa, kun he muuttivat kuntosalin joulujuhlien viettopaikaksi, jossa ovat juomapisteet, seisova pöytä, bändilavat ja ruokailupaikat parille sadalle vieraalle. Ei uskoisi paikkaa kuntosaliksi.

Tuon muutostyön lisäksi he jaksoivat juottaa, syöttää ja viihdyttää asiakkaitamme taas yli puolen yön, jonka jälkeen sali laitettiin vielä kuntoon aamun asiakkaita varten. Heitä ei aamulla enää häirinnyt kuin lava ja pöytäpinot, jotka nekin häipyivät puolen päivän jälkeen. Mahdottoman iso kiitos loistavalle henkilökunnalleni! Kiitos myös kaikille osallistujille ja yhteistyökumppaneille.

Henkilökunnan juhlissa, lauantaina, toteutettiin muutama kohta Miehen unelmapäivästä. Hauskaa oli...

Mutta mikä siinä on että joulustakin joku närkästyy? Yhdysvalloissa on ollut ja on yhä välillä polemiikkia siitä, voiko moniuskonnollinen kansa viettää joulujuhlaa julkisesti, siis markkinamielessä tavarataloissa ja turuilla ja toreilla. On pohdittu, että loukkaako se jotenkin niiden uskontoryhmien perinteitä, jotka eivät vietä joulua. Syntyi buumi, jossa Christmas season muuttui Holiday seasoniksi. Hölmöä! Onneksi nyt osa markkinoitsijoista on uskaltanut palata perinteeseen ja puhua joulusta jouluna, koska suurin osa taitaa kuitenkin viettää joulua, jopa uskonnosta riippumatta.

Nyt Yhdysvalloissa on hyökätty joulupukkia vastaan, siis sitä perinteistä Cola-pukkia vastaan, joka meilläkin on perinteisesti ollut joulupukin malli, ei kolan vuoksi, vaan pukin muotojen. Kuuluuhan pukin olla punanenäinen, pönäkkä, valkopartainen mies. Kuuluuhan? Vaikka mekin olemme joulukortteihimme luoneet huumorimielessä uutta kuvaa hyväkuntoisesta pukista, sen kuuluu oikeasti olla edellä mainitun kaltainen. Rapakon takana ollaan nyt kuitenkin meidän korttien kaltaisten pukkien kannalla, koska ylipaino on siellä suurempi taloudellinen riski kuin sub prime -luotot. Sen vuoksi pukin pelätään antavan lapsille huonon esimerkin terveyden suhteen. Onhan se pukki mielikuvitushenkilönä elänyt jo satoja vuosia, joten eihän hänen elämäntapansa voi olla huonoja, vaikka pönäkkä onkin. Toiseaalta, kyllä minäkin huolestuisin, jos lapseni haluaisi olla pukin näköinen ympäri vuoden. En huolestuisi pelkän ylipainon vuoksi, vaan päähuolenaihe olisi ehkä se pukeutuminen, koulukiusaus ja se, että pukille ei oikein löydy kesätöitä, kun lapsi siihen ikään ehtisi ja aikuisena joutuu tekemään todellisia pätkätöitä...
.
Kolmas ihmetys menköön Sydneyyn, jossa joulupukkeja on kielletty huutamasta peristeistä HO, HO, HO! -huutoa kadulla. Sama huuto kaikuu M&M:n kaiuttimista joulun alla, kun lähdet salilta. Huutaminenhan on Sydneyssä kielletty, koska sen väitetään halventavan naisia. Hoe [lausutaan {hou} kuten pelkkä ho] on amerikan slangia ja tarkoittaa tuollaista vähemmän kunniakasta naista. Onhan se tietysti ollut hienoa, kun miespukit ovat tietyn ajan vuodesta saaneet vapaasti huudella ohi kulkeville naisille rivouksia. Ja nyt sekin oikeus viedään miehiltä?! Kukaan ei ole varmasti, ainakaan tosissaan, koskaan ajatellut asiaa noin, mutta nyt kun joku tekee siitä julkisesti asiaa, kaikki ajattelevat jatkossa sen huudon niin, kunnes kohu unohtuu ja palataan arkeen, takaisin perinteisiin, kuten holiday-jupakassa käy.

Joulupukki asuu Suomessa, Korvatunturilla, joulurauha julistetaan Suomen Turusta ja joulu kuuluu Suomeen ja suomalaisille, kelistä huolimatta. Tätä älköön koskaan kukaan viekö pois suomalaisilta. Rauhalista joulun odotusta!

J.K. Pyydän henkilökohtaisesti anteeksi siltä henkilöltä, joka jätti alla olevan palautteen ja pahoitti mielensä harjoitellessaan keskuksessamme. M&M:n henkilökunnalla oli joulujuhlat lauantaina, jonka vuoksi olimme illalla pukeutuneet parhaimpiimme. Juhlamme alkoivat päivällä ulkoistetulla ohjelmalla ja ne jatkuivat illalla M&M:n Golden Clubissa, joka soveltuu loistavasti juhlien järjestämiseen. Henkilökuntamme joutuu juhlien aikana ajoittain kulkemaan myös kuntosalin puolella, esimerkiksi hakiessaan ruokia ylös. Vaikka kuljimmekin ajoittain juhlavaatteissa asiakastiloissa, emme toivottavasti aiheuttaneet häiriötä asiakkaillemme. Juhlimme jatkossakin omissa tiloissa emmekä näe tarpeelliseksi sulkea kuntosalia juhliemme ajaksi. Kuntosali oli asiakaskäytössä myös perjantain asiakasjuhlien aikana ja silloin pari sataa asiakasta liikkui tiloissa juhla-asuissaan. Pyydän siis kohteliammin anteeksi, että emme herättäneet luottamusta, mutta onneksi henkilökuntani osaa juhlia asiallisesti ja minulla on heihin yhä täysi luottamus.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai sitä ollaan pukkina pukin paikalla!

Anonyymi kirjoitti...

Voi, voi... aina noita tiukkapipoja riittää. Itse olen ollut joulujuhlissanne vain kerran ja olisin tullut tänäkin vuonna, ellei perhepiirissäni olisi sattunut äkillistä sairastumista, mutta ainakin sillä yhdellä kerralla oli hauskaa juuri asiallisella tavalla.

Teillä on ihan yhtä hyvä syy juhlia kuin kenellä tahansa ja täysi oikeus järjestää juhlanne omissa tiloissanne "kustannustehokkaasti".

Joulumieltä kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän Ameerikoissa joulua saa viettää, mutta ongelmana on se, että joulu kirjoitetaan Christmas eli Christ=kristus siinä alussa.

Jos Suomessa joulu olisi "jeesusjuhla", niin siinä saattaisi tulla keskustelua. Varsinkin jos Suomessa olisi vastaava jakautuma eri uskontojen välillä kuin Amerikassa.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ei kai sitä joulunviettoa kukaan ole kieltämässä, vaan kyse on Yhdysvalloissa sen markkinoinnista, jossa kukaan ei voi väittää vastaan, etteikö Christmas Season olisi ollut ja on yhä "pannassa". Muistaakseni joitakin tavarataloja (Macy´s?) jopa kehotettiin taannoin boikotoimaan, koska eivät suostuneet vaihtamaan kylttejään Holiday Season -kylteiksi.

Tuossa "jeesusjuhla" asiassa olet, anonyymi, kuitenkin oikeassa. Ehkä meitä on lykästänyt, että Agricola? päätti nimetä juhlan jouluksi, jeesustelun sijaan. Tausta juhlalle on kuitenkin tuo http://en.wikipedia.org/wiki/Christmas , joten jeesustelukin jossain muodossa sallittaneen, eikä sen pitäisi muiden uskontokuntien elämää häiritä.

No, suurin osa sodista on taidettu käydä uskonnon vuoksi, joten ei kai tuo mihinkään koskaan muutu.

Ja onhan jenkkilässä X-mas, jota voi käyttää, jos Christ kiusaa...

Kuinka pyhä ja hengellinen juhla joulu itse kullekin on, on taas jokaisen oma asia.

Mutta pukki pitää pelastaa!