keskiviikko 11. heinäkuuta 2007

Ruisrock 2007

Taas tuli rokattua viikonloppuna, mutta ensimmäistä kertaa tuli katsottua vain kaksi bändiä alusta loppuun. Muiden kohdalle osui aina "tärkeämpää ohjelmaa." Kunnian saivat Sonata Arctica ja Hanoi Rocks, joista jälkimmäinen oli lievä pettymys, koska kaikki pommit ja raketit puuttuivat kokonaan. Kyllä muitakin bändejä tuli seurattua, mutta ei alusta loppuun. Yksi merkittävä oli Ne Luumäet, joka 14 vuoden tauon jälkeen kiipesi lavalle. Tämän vuoden bändilista ei minua juurikaan heiluttanut. Ehkä juuri sen vuoksi tämän vuoden rokissa musiikki oli aikaisempaa pienemmässä osassa festivaalia. DBTL:n bändilistakin näyttää vähintään yhtä hyvältä, ellei jopa paremmalta. (klikkasitko Hanoin linkkiä?)

Paljon oli kuitenkin uutta ja positiivista. Uusi aluejärjestely oli loistava. Vaikka lauantaina oli runsaasti väkeä, ainakaan minä en törmännyt suuriin pullonkauloihin, vaan väkimassat soljuivat kohtalaisen hyvin joka paikassa. Saattaa olla, että en vain osunut ruuhkiin tai osasin välttää ne, koska lehdissä niistäkin kirjoiteltiin. Lauantai-illan pieni sateen ropina sai tietysti aikaan pieniä jonoja katettuihin anniskelupaikkoihin, mutta eivät nekään kasvaneet tolkuttomiksi. Onneksi anniskelupaikkoja oli aikaisempaa enemmän.

Sunnuntain sateinen sää verotti varmasti lipunmyyntiä, mutta oli mukava kuulla, että ennätyksiä rikottiin ja järjestäjille jää muutakin kuin harmaita hiuksia. Sitä aina asiakkaan roolissa unohtaa, kuinka suuren työn takana tuollaisen festivaalin järjestäminen on. Täytyy taistella välillä jopa leppäkerttuja vastaan. On aika outoa kuvitella, että Ruisrock olisi Ruisrock, jos se järjestettäisiin jossain muualla. Luonto ja siitä huolehtiminen on tärkeää, mutta välillä tuntuu, että luonnonsuojelussakin on mukana politiikkaa ja henkilökohtaisia intressejä, jotka verhoillaan luonnon suojeluksi.
Ensi sunnuntaina Metallica!

Ei kommentteja: