lauantai 17. maaliskuuta 2007

Mies yli laidan

Turkulainen jääkiekko ei ole varmaan koskaan, tai ainakaan 10 vuoteen saanut näin paljon mediatilaa, joka päivä. Tämä näkyvyys ja kiinnostavuus pitäisi nyt osata hyödyntää ja pistää ensi kauden kausikortit myyntiin jo nyt. Jos yrityksistä haetaan pelastajia ja rahoittajia, niin kyllä niitä varmasti löytyy myös yksityishenkilöistä. Ei saa aliarvioida yksittäisen turkulaisen mahdollista panosta olla osaltaan auttamassa seuraa ylös suosta. TPS on kuitenkin Todella Pelastettava Seura meille turkulaisille. (Allen, Roger E. Nalle Puh ja johtamisen taito. WSOY 1997) (Siinäkin tavoitellaan hunajaa ja opetellaan johtajuutta, joten kirja sopii mainiosti myös TPS:n toimistoon)

Jos nyt saisi vaikka 250 kauskorttia myytyä uusille katsojille, niin sekin toisi kassaan toista sataa tuhatta. Jos ostaisi kortin jo nyt, voisi luvata kaupan päälle vielä ensi kauden pleijariliput, riskillä, jos vaikka siellä oltaisiin. Kausikortteihin pitäisi muutenkin sisällyttää pleijariliput, vaikka ne joutuukin tilittämään liigalle. Silloin KAIKKI kausikorttilaiset olisivat kannustamassa heti ensimmäisestä pleijariottelusta lähtien ja se on mielestäni tärkeintä. Hallin lisääntyneellä myynnillä katetaan kyllä ne liigalle tilitettävät pleijariliput.

Monessa blogissa ja artikkelissa sekä kommenteissa ihmetellään, miksi pleijareissa ei käy katsojia. Yksinkertainen syy: Olen koko kauden kannustanut omaa joukkuetta jatkoon ja nyt kun ne pääsi, joudun maksamaan lisää. Onks reiluu? Kausikorttilaiset pitäisi EHDOTTOMASTI palkita pleijarikorteilla. Yksi painava syy ostaa kausikortti, irtolippujen sijaan. Ja hei, mielestäni Palloseuran käsiohjelmasta laskin, että pleijarikausikortti maksoi suhteessa enemmän kuin jos olisin ostanut yksittäiset liput jokaiseen otteluun. Luinko vai ymmärsinkö väärin? Jos minä luin tai ymmärsin sen väärin, niin tekee varmasti joku muukin. Silläkin voisi selittää, miksi väkeä ei ole.

Ja sitten otsikon aiheeseen. Ei varmasti ole helppoa olla Jortsunkaan kalastussaappaissa. Ei varmasti ole mukavaa olla Ei Toivottu Henkilö mihinkään, saati sitten kokonaiseen kaupunkiin. Nelosen lätköohjelmat ovat ansioituneesti soittaneet Ruoska -orkesterin musisointia. Jortsun profiilissa voisi soida vaikka seuraava:

pudotessa tuntee nahoissaan/mihin kastiin kukin lasketaan/ kaikki menneet leikkiin mukaan/minun kanssani leiki ei kukaan//mies yli laidan// hädässä ystävä säälimättä/kädestä irti tempoo kättään/sen minkä taakseen jättää/sen vielä kerrran löytää edestään//mies yli laidan// huuto hukkuu hiljaisuuuteen/ hiljaisuus huutoon uuteen//mies yli laidan

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, aika moni "ystävä" on kääntänyt selkänsä Jortsulle. No sitä saa, mitä tilaa, paitsi mäkkärissä.