lauantai 10. maaliskuuta 2007

Katsojamäärät ja tunnelma

TPS:n viimeisessä runkosarjan kotiottelussa oli väkeä yli 10.000 ja tunnelma oli sen mukainen. Tunnelma meinasi jopa nousta kilpalaulannan tasolle, ennen Jokerien maaleja. Turkuhallin yleisö meinasi jo aloittaa muutamien vuosien takaisten ottelujen mukaisen TPS, TPS, TPS huudot, jotka saivat Turkuhallin katon nousemaan muutaman sentin. Jokerien kannattajat toivat riemullaan erinomaisen tunnelman halliin, vaikka alku hieman myöhästyikin serpentiinien lentäessä jäälle. Pelin viivyttäminen ei varmasti ollut kenenkään tarkoitus. Tunnelma oli kuitenkin jo kuten suuressa urheilujuhlassa pitääkin olla.

Kului pari päivää ja joku, ehkä elämänsä ensimmäistä kertaa jääkiekko-ottelussa ollut, kirjoitti Turun Sanomien yleisönosastolla, että tunnelma oli kuin pubissa, kun humalaiset huutavat ja laulavat ja juovat vielä suoraan pullon suusta ulko-ovella. Kirjoittajan mielestä yleisömäärä ja varsinkin humaltuneiden määrä aiheutti suuren turvallisuusriskin ja antoi huonoa esimerkkiä lapsille. No niin, tässä sitä taas ollaan. Kuka käski tuoda ne lapset lauantain peliin, jossa kaikella varmuudella on myös humaltuneita? Poliisi yritti parhaansa mukaan puolustaa toimiaan seuraavan päivän lehdessä, vaikka mitään katastrofia hallilla ei edes tapahtunut, eikä kenekään turvallisuus ollut poikkeuksellisesti uhattuna.

Miksi aina täytyy olla joku, joka pilaa hyvän asian? Ensimmäisessä Play Offs -ottelussa, Turkuhallissa, oli katsojia 3.192, joten tilaa oli ja kenenkään turvallisuus ei ollut varmasti uhattuna. Toivottavasti kirjoittaja oli sitä peliä seuraamassa. Jos hän oli, niin nyt tietysti voi kirjoittaa yleisönosastolle, että katsojat olivat pakokauhun vallassa, palohälyttimien soidessa pari sekunttia ennen ottelun loppua, kun Pelicansin kannattajat laukaisivat sinisen savupommin aivan ottelun lopussa. Voi tietysti olla, että kirjoittaja istui jo perheineen autossa, menossa kohti kotia, koska puolet katsojista lähtee aina viisi minuuttia ennen ottelun loppua, välttääkseen ruuhkaa, oli ottelun tilanne ja jännitysmomentti mikä tahansa...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tarvitse kenekään käydä katsomassa Turkuhallissa lätkää. Nyt siellä on turvallista.