tiistai 12. lokakuuta 2010

Toimintakertomus 2010

Mikä lama?

Merkittävintä kuluneella tilikaudellamme M&M Kuntotalossa olivat luottotappioiden kasvu. Tilikauden luottotappiomme kasvoivat 350%, yli 12.500 euroa. Se on aika paljon rahaa. Se on sen verran paljon, että teimme pitkästä aikaa tappiollisen tuloksen.

Olennaista oli sellaisten asiakkaiden lisääntyminen, joilla ei ole ollut aikomustakaan maksaa palveluistamme. Se lienee taantumalle tyypillistä, että kuluttaja katsoo oikeudekseen käydä yrittäjien taskulla. Kaikenlaiset varkaudet tuntuvat lisääntyvät lamassa. Miksei siis myös meillä?

Tappio, 1.321,94 euroa, ei kuitenkaan heiluta venettä mitenkään. Näillä liikevaihdoilla se vain tuntuu pahalta, olematta paha. Tosin vedämme poistotkin mahdollisimman nopeasti läpi kirjanpidosta, joten kikkailemalla olisi saanut tehtyä selvästi positiivisen tuloksen. En kuitenkaan pidä siitä, että kirjanpidossa roikkuu mitään, vaan se pyritään pitämään mahdollisimman siistinä ja yksinkertaisena ja sitä myöden myös läpinäkyvänä.

Hallituksen toimintakertomuksen voit lukea tästä.

Onneksi nuo luottotappiot ovat nyt asettuneet aikaisempien vuosien tasolle. Meillä on yleensä ollut luottotappioita jopa poikkeuksellisen vähän, ottaen huomioon, että myymme jäsenyydet pääsääntöisesti luotolla. Joku kuntokeskus onkin siirtynyt tarkistamaan asiakkaidensa luottotiedot liittymishetkellä. Henkilökohtaisesti en koe tuota tarpeelliseksi, ainakaan vielä. Saattaa olla, että asiakas on polttanut luottotietonsa, mutta haluaa silti hoitaa kuntoilun kunnialla.

Tämän kuluvan tilikauden ensimmäinen neljännes on huomattavasti viimevuotista parempi. Menemme ainakin tällä hetkellä kohti kaikkien aikojen parasta tulosta. Sen myös otin henkilökohtaiseksi tavoitteeksi. Se on vähintä, mitä tappion jälkeen voi tehdä. Sen verran paljon se syö miestä ja laittaa tekemään töitä.

[ Aiheeseen liittyen: Toimintakertomus 2009 / Budjetti / Halvimmaksi pääsee aina ]

BTW Tänään on yhdestoista hetki Turkuhallissa. Vaikka yleensä toivonkin Palloseuran voittoa, tämä on yksi niistä peleistä, jossa olen veikannut Palloseuraa vastaan. Sisäpiirin tiedon mukaan illan tulos on 2 - 4, siis Ilveksen hyväksi. Repikää siitä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ilkeämieliset voisivat kysellä luottotappioiden etnistä jakaumaa, mutta näin itsekin ulkomailla asuvana ulkomaalaisena en halua sitä tehdä.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Sanotaanko niin, että saatavien etninen jakauma ei ole tasainen.

Tosin tyypillinen kaikki laskunsa maksamatta jättävä on kaksikymmentä jotain vuotta vanha suomalaista syntyperää oleva mies.

Eniten ihmettelen sitä, kuinka ihmiset jättävät asiansa hoitamatta. Me myönnä reilustikin maksuaikaa niille, jotka vain sitä reilusti pyytävät. Maksukehotuksista huolimatta ei oteta yhteyttä, mutta kun saatava on menossa oikeudelliseen perintään, sitten tullaan raivo edellä linjoja pitkin.

Monelta harmilta vältyttäisiin, jos ihmiset oppisivat hoitamaan asioitaan ajallaan.

Kun meillä oli vaikeaa, me saimme aina ihan hyvin maksuaikaa velkojiltamme. Se kuitenkin vaati sen, että oli aina ajoissa yhteydessä velkojaan, kun eräpäivä lähestyi. Mitä aikaisemmin oli yhteydessä, sitä paremmin sai sovittua. Niinhän se toimii.

Petri kirjoitti...

Luottotappioiden kasvu lama-aikana on vähintäänkin odotettavaa ja tuo henkilökohtaisten menojen säästö alkaa juuri "lisäpalveluista". Eiköhän tuokin, hyvin inhimillinen, miinusmerkki hoideta kuntoon jatkossa.

Helppoa se ei tosin ole muillakaan, Kauppalehti kirjoitteli tänään asiasta. Yhdeksän tappiollista vuotta putkeen ei ole kovin kehuttava tulos, vaikka mistä perspektiivistä katsoisi. Kärsivällistä porukkaa, täytyy myöntää.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/yritysuutiset/?oid=20101031843