torstai 22. huhtikuuta 2010

Elämä on kovaa

Hanki kypärä.
Minulla on Facebookissa ystävä, joka voisi ainakin harkita kypärää. Elämä tuntuu olevan niin tavattoman raskasta. Lähestulkoon kaikki päivitykset ovat negatiivisia ja toteamuksia, kuinka elämä potkii päähän. Toivon joka päivä, että hän edes kerran pystyisi kumartamaan potkun lähestyessä ja kertoisi siitä.
Tää on taas yksi näitä päiviä. Aina vain pahenee. Riekaleina. Ahdistuu. Nyt on kyllä paha olo. Ei taaskaan mennyt kuin elokuvissa. Taas tulee tavaraa niskaan. Muutamia poimintoja esimerkkinä. Vastaavia voi poimia tuosta profiilista oikeastaan päivittäin. Lukemisestakin tulee pahaa olo. Onneksi yksittäisen henkilön profiilipäivitykset voi piilottaa.
Meinasi aamupala mennä yhtenä päivänä väärään kurkkuun, kun päivityksessä luki, että ottaa päähän, kun esitetään buukissa et menee hyvin. Mitä, jos muilla meneekin pääsääntöisesti hyvin? Mitä jos muut ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä oloonsa ja eloonsa? Tai heillä ei ole tarvetta levittää pahaa oloaan ympäristöönsä? Miksi se ottaa päähän, vaikka muut esittäisivätkin, että heillä menee hyvin? Ei kai se ole muilta pois?
Oletteko huomanneet kuinka ongelmat ja negatiiviset asiat kasaantuvat tietyille ihmisille? He eivät ole koskaan tyytyväisiä mihinkään ja olotila on aina jonkun muun vika. Heillä on aina ongelmia ympäristönsä kanssa. He valittavat aina kaikesta. Mikään ei koskaan mene niin kuin he haluaisivat. Onko vika tuolloin ympäristössä vai yksilössä? Sitä saa, mitä tilaa. Minäkin tulen toimeen kaikkien ihmisten kanssa, mutta kaikki eivät tule toimeen minun kanssani. Ei sitä tarvitse murehtia.
Elämä potkii jokaista joskus. Aivan sama, missä asemassa olet. Joskus potku osuu päähän, toisinaan lähtee vain ilmat pihalle. Olennaista on, miten ne potkut ottaa vastaan. Miten niihin reagoi. Voiko niitä väistää. On tietysti mahdollista, että Facebook on kyseisen ihmisen varaventtiili. Sinne kaadetaan kaikki sonta, jotta verkon ulkopuolella voi esittää, että menee hyvin. Ainakin toivon negatiivisuuden kasautuvan verkkoon. Jos asenne on tuo myös verkon ulkopuolella, läheisillä on tavattoman raskasta.
Wahlstenin Juuson erittäin viisaita sanoja kannattaa aina lainata. Elämässä on monta asiaa, joita et voi muuttaa. Yhtä asiaa voit muuttaa aina ja se on asenteesi.
Lukaisin Lontoossa uuden Aamusetin näköislehden vielä ennen unia ja näytti olevan taas minun vuoroni Alakoukussa. Huomautan tekstistä sen verran, että kyseessä on fiktiivinen hahmo, joskin tiedän, että aika monen kaveripiiristä löytyy negatiivisuuden tiivistymiä.

Kolumni sopi ihan hyvin tähän ajankohtaan, kun monella on, tai ainakin olisi ollut valittamisen aihetta, kun on yrittänyt jatkaa matkaansa määränpäähän ja lentokoneet jättivät maahan. Minäkin olisi voinut ladata naamarin täyteen kitinää ja vielä ihan oikeastikin kitistä, kun emme päässeet Floridaan, vaan jäimme palelemaan Lontooseen kesken matkan.

Valittamisen sijaan päätimme ottaa tilanteesta sen hyödyn irti, mitä oli otettavissa. Tutustuimme Lontooseen. En lähtisi Lontooseen muuten viikon lomalle, joten tuli tilaisuus käytettyä hyödyksi. Raskas viikko. Teki mieli jopa luovuttaa Floridan suhteen, mutta tämän julkaisun aikaan olemme ilmassa tuhkan seassa.

Jos tämä jää blogin viimeiseksi päivitykseksi, niin ajatelkaa positiivisesti. Aina on olemassa joku, jolla on asiat varmasti paljon huonommin. Katso ympärillesi ja nauti siitä, mitä sinulla on ja mitä voit saada. Älä kitise sellaisen perään, jota et voi saada.

Nauti elämästä, kuin tänään olisi sen viimeinen päivä. Se voi oikeasti olla.

[ Aiheeseen liittyen: Facebook - Kyllä nykyään on helppoa / Jää minieläkkeelle / Lucky You ]

BTW Aloituskiekko putoaa jäähän näillä minuuteilla ensimäisessä lätkän finaalissa. Muistaakseni kerroin Aamusetin lätkäliigan ensimmäisessä yritysesittelyssämme, heti kauden alkaessa, että TPS voittaa mestaruuden. Voitte tarkistaa sieltä jostain syyskuun lehdestä. Kaikki aloittivat nollasta pisteestä. Voitimme kyseisen runkosarjan tulosveikkauksen, koska uskoin Palloseuran voittavan yhtä lukuun ottamatta kaikki kotiottelunsa. Ilveksen tiesin voittavan yhden pelin. Silloin veikkasin ainoan kerran Palloseuraa vastaan. Uskon yhä, että TPS voittaa mestaruuden. Tiedän, että siihen uskoo nyt aika moni muukin. Palloseuran pukukoppi on varmasti positiivisuuden tyyssija tällä hetkellä. Joukkue todellakin Olemme Me. Ihan kaikki. Nauttikaa. Tuota herkkua ei ole aina tarjolla.

9 kommenttia:

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ikävä kyllä, saatte lukea blogipäivityksiä jatkossakin.

Perillä Floridassa.

Lento alkoi lupaavasti. Rullattiin jo kiitoradalle, kun kone pysäytettiin. TSA oli määrännyt koneen pysäytettäväksi. Turvamiehet hakivat kaksi naista koneesta, jonka jälkeen 10 riviä matkustajia joutui siirtymään koneen perälle kun lähipenkit tutkittiin.

Ihan sattumanvarainen tutkinta, kuulema. Tosin naiset eivät palanneet koneeseen ja matkalaukkuja tutkittiin pitkään kentällä.

Päästiin lähtemään 1½ tuntia myöhässä.

British Airways tarjoaa todella hyvää ruokaa koneessa. En muista, olenko koskaan aikaisemmin lentänyt rapakon yli BA:lla. Toiste lennetään varmasti.

Anonyymi kirjoitti...

Hola =) kiva kun pääsitte perille!

Ei sun kannata Sami murehtia lätkästä...me ollaan kannustettu sunkin puolesta HPK:ta! ;) ;)

Anonyymi kirjoitti...

- S**tana tollanen puujalkapakki, hyvä että mahtuu edes pelaamaan, haastaa meidän parasta hyökkääjää... Toivottavasti se ei saa kieltoa, koska se on meidän etu, että tommoset Honkaset tuollaa pelaa, me hyödytään siitä, Suikkanen tykitti NelonenSportPron haastattelussa.

- Toivottavasti ei saa (pelikieltoa)... Noin surkeat pelimiehet, niin v*ttu pysyköön jäällä!
----------

Nämä koutsien "hetkellinen hulluus"-filmit (copyright Pat Riley) on aivan helmiä ja Suikkanen yksi parhaista. Vieläkin naurattaa.

Jari Nikkola kirjoitti...

Koskas te olittekaan tulossa takaisin? Vappuna? Nimittäin jos lähdetään siitä, että HPK:kin tulee voittamaan pelin/pelejä tässä sarjassa niin joku Game 6 työväen riemujuhlan aikoihin voisi olla haarukassa.

Takaan että kannattaa. Fiilis hallissa on parempi kuin koskaan, näin uskallan väittää. Tämä menestys tulee niin puun takaa kaikille, että viljasiilo on revetä.

Miliisi Honkanen yritti tosiaan lämmittää meidän kiekkojumalaa tänään. Ja lanasi ohimennen myös Birnerin sivusiteet vingahduskondikseen.

Älä lähre shinne toistamiseen, Jani. Max valvoo.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Alun perin piti olla takaisin 30. päivä ja näin ollen kolmannen kotimatsin piti olla haarukassa.

Tuhkasählingin vuoksi paluu siirtyi kolmanteen päivään, joten tämän kevään huuma jää kokematta. Arvaa, ottaako päähän?

Onhan lomalla mukavaa, eikä kaikkea voi aina saada, mutta olisihan tuo hype ollut mukava todistaa...

Anonyymi kirjoitti...

Hola :) joo TPS on noussut tuhkasta!! Kuin Fenix-lintu! Kait tässä pikkuhiljaa pitää ruveta onnittelemaan...
TS:ssä luki että yleisö purkaa monen vuoden patoutumia ja ottaa kaiken irti kannustamalla TODELLA hurjasti..
HPK otti taaskin nokkaan...nyt jatkoerässä....homma alkaa olla melkein taputeltu...

Anonyymi kirjoitti...

Jukka "Tyhjästä" Rautakorven harmiksi Team Skitso on pysynyt koko playoffsin maanisvaiheessa, eikä kukaan uskalla veikata neljän matsin suoraa deppausta tähän paikkaan.

Runkosarjassa neljän putkeen häviäminen onnistui helpolla, mutta täydessä siilossa ei jäädä haavi auki muiden menoa ihmettelemään.

Harjat esiin, sillä tästä tulee Lukko-sarjan tavoin sweep! Hieman säälittää HPK:n kohtalo, sillä nyt jää sekä kulta että perinteinen pronssi saamatta.

Ymmärtävätkö mitään hopean päälle?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Aika kovaa settiä TPS on paketoimassa, jos vetävät finaalin vielä 4-0. Ette usko, kuinka usein tulee viluväreet, kun ajattelen asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tuo joukkue mitenkään "skitso" ole, yhtä vähän kuin ovat "nollia". Toimittajien egoismi sikseen.