torstai 8. tammikuuta 2009

Kurkistus Malmöseen

Jani odottaa parhaillaan Malmö Redhawksien lääkäriltä lupaa aloittaa jääharjoittelu pitkähkön selkävamman jälkeen. Toivottavasti hän saa nyt luvan aloittaa täysipainoisen jääharjoittelun, jolloin Jani olisi pelikunnossa muutamassa viikossa.

Malmö taitaa tarvita kaiken mahdollisen avun, sillä joukkue on tällä hetkellä yhdeksäntenä. Neljänteen sijaan on 11 pistettä matkaa ja alempana olevat joukkueetkin hengittävät niskaan:
Leksand 72
AIK 66
Växjö 61
Mora 57
Almtuna 53
Västerås 53
Björklöven 52
Troja/Ljungby 51
Malmö Redhawks 46
Sundsvall 44
Oskarshamn 40
Bofors 39
Borås 37
Huddinge 32
Nybro 30
Mariestad 23
Kausi ei siis ole mennyt ihan ehkä suunnitellusti eikä ainakaan viimevuotiseen tapaan.

Malmöllä on muutama ottelu edellä olevia joukkueita vähemmän, joten tilanne ei ole ihan katastrofaalinen, joskin hieman haastava. Malmö on joutunut tähän aikakauteen sopien talouden kanssa haasteelliseen tilanteeseen, jonka johdosta pelaajia on ulostettu melkein hinnalla millä hyvänsä ja ehkä jopa keinoilla millä hyvänsä.

Malmö päätti eilen pitkän, viiden ottelun tappioputken voittamalla taulukossa alempana olevan Boråsin. Tärkeä voitto. Ohjelma jatkuu kahdella kotiottelulla Västeråsia ja Björköveniä vastaan. Voitot niistä peleistä tuovat tunnelin valon hieman lähemmäksi, jatkoa ajatellen.

Vaikka Percy onkin tällä hetkellä tiettävästi vetäytynyt seuran rahoittamisesta ja toiminnasta, olisi aika kohtuullista, että ehkä Euroopan hienoimmassa hallissa pelattaisiin Allsvenskanin sijaan jotain muuta sarjaa, vaikka Allsvenskan alkaakin olemaan lähellä Suomen liigaa.

[ Aiheeseen liittyen: Malmö, Malmö, Malmö / Vi älskar Malmö / Malmöseen ]

BTW Malmön hallin akustiikka täytyy käydä kokeilemassa Judas Priestin keikalla. Megadeth lämppärinä, vai pitäisikö olla toisin päin?

Eivät nämä hallikisatkaan olisi yhtään hullumpi tapahtuma...

10 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Tulisipa joku päivä tuohon Malmön toimintaan joku tolkku. Suomalaiset savustettiin ulos jo mutta silti ongelmat jatkuvat. Liekö peräti omatekemiä nämä onglmat sittenkin? Ilmainen vinkki: aloittakaa koutsinvaihdolla, kyseessä on joukkueen heikoin lenkki.

Turkuhalliin piti aikanaan tulla sisäurheilukisoja myös. Mutta halli rakennettiin periturkulaiseen tyyliin väärän kokoiseksi ja väärään paikkaan. Ja nythän näitä sekundahalleja on joka nurkalla: Artukaisissa yksi, Kupittaalla kaksi ja Samppiksessa yksi. Hyvin vedetty, Turku!

Anonyymi kirjoitti...

Olipa Nikkolan akan pojalta tyly kommentti kirjoitusvirheineen. Kenties kännissä kirjoitettu?

Jari Nikkola kirjoitti...

Olisikin känässä tehty! Pari-kolme typoa eivät kuitenkaan promillelukuihin viittaa. Aiheet ovat niin otolliset, että hermo menee vähemmästäkin. Malmö & Turku - kuin veljekset mitä yleiseen kohellukseen tulee.

Tosin Malmön uusi halli tuskin menee em. sekundaluokitukseen. Siellä näköjään voi järjestää muutakin kuin jääkiekkoa. Tilat ovat riittävät vaikkapa yu-kisoille.

Jampalle tsemppiä kuntoutumisjaksoon. Toivottavasti lupa tulee ja paikat kestää.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Malmö Arena on turkulaisittain rakennettu myös "ihan väärään paikkaan", keskelle ei mitään.

Mutta Turusta poiketen, siitä väärästä paikasta tehdään oikea paikka. Jopa junarataa siirrettiin palvelemaan hallia.

Jamppa sai peliluvan lääkäriltä, joten odotan mielenkiinnolla, mitä seura nyt tekee...

Kunto Kortilla kirjoitti...

Jani sai seuraltakin treeniluvan, joten eiköhän taas kohta pääse tolppien väliinkin. Hieno homma!

Jari Nikkola kirjoitti...

Kun katsoo Malmön tuloksia niin pakko kai siellä on ottaa kaikki neuvot käyttöön. Eli Jamppa verkoille heti kun kondis sallii. Ja sitten Simonsen ulos... :)

Artukaisissa todellakin auttaisi jos tukena olisi edes jotain muuta rakentamista/viihdettä mutta ei. Ollaan lujaa ja syvällä keskellä peltoa.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ei taida Jamppaa näkyä tolppien välissä, koska ei löydy jääaikaa, kun ei pääse seuran treeneihin mukaan! Uskomatonta!

No tänään lähti taas kuoleman pelissä 3-1 johto
lapsesta ja koutsi saa vaan jatkaa...

Tällaiset tappiot, joihin viime kausikin päättyi, lähtevät valmennuksesta.

Nyt on sellainen tilanne, että viivalle on matkaa 10 pistettä. Ok, pelejä on kolme vähemmän, mutta vaikka niistä tulisi täydet yhdeksän pinnaa ja viivalla oleva tämän päivän vastustaja ei voita pelejä, olet silti viivan alla.

Jos seura jää Kvalserienistä ulos, se tarkoittaa 50-60.000 katsojan lipputuoton lovea kassaan. Siitä ei voi seurata hyviä asioita!

Jari Nikkola kirjoitti...

Nyt alkoi Malmössakin tapahtua. Jotain tälläistä osasi odottaakin.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Toivottavasti ei ollut liian myöhään!

Kunto Kortilla kirjoitti...

Med omedelbar verkan kommer Göran ”Kalis” Karlström att tillträda som huvudtränare för Malmö Redhawks.

Göran ”Kalis” Karlström kommer att arbeta tillsammans med den nuvarande J20 tränaren i Malmö Redhawks Robert ”Robban” Olsson som tillträder som assisterande tränare.

Mot bakgrund av den negativa utveckling av resultatet för Malmö Redhawks den senaste tiden har styrelsen funnit nödvändigt att vidta en åtgärd som ger omedelbar effekt.

Sportchef Peo Larsson kommer att ta en mer aktiv roll i spelarbåset under matcher genom att biträda tränarparet.

Peo Larsson kommenterar tränarbytet med att vi måste tillföra laget en ny röst och därmed mer positiv energi för att höja laget spelmässigt till den nivå de egentligen kan prestera på. Vi har ett mycket bra lag som under säsongen visat vad de går för men som under den senaste tiden hamnat i en neråtgående trend som behöver brytas.

Göran ”Kalis” Karlström har tidigare under många år varit verksam inom Malmö Redhawks som tränare för J20 laget och har bl.a. tränat flera av de nuvarande spelarna i a-laget såsom Calle Söderberg och Johan Björk. Han har även tidigare varit assisterande a-lagstränare i Malmö Redhawks och samarbetat med Peo Larsson i juniorlandslagssammanhang.