lauantai 22. marraskuuta 2008

CALL ME TED

Ted Turner on yksi mielenkiintoisimmista persoonista, joita maa päällään kantaa. Vai mitä mieltä olette henkilöstä, joka kalastaa ja metsästää Gorbatshovin, Carterin, Castron ja Annanin kanssa? Ei ehkä yhtä aikaa, mutta kuitenkin. Tai jonka autokuskina oli mies nimeltä Vladimir Putin?

Ted Turneria saamme kiittää siitä, että uutisista tuli 24/7 viihdettä ja siitä että uutisiakin voi katsoa kuin elokuvaa. Mihinköhän suuntaan uutiset olisivat kehittyneet ilman CNN:ää?

Ted ajattelee näin:

If a rule doesn't let me do something that's so logical, it must be a bad rule. And if it's a bad rule I ought to be able to change it or it should just go away.
Kuulostaako jotenkin tutulta?

Oli todella mielenkiintoista lukea kaapelikanavien ja varsinkin puhtaan uutiskanavan, CNN:n synnystä sekä muiden loistavien kanavien, kuten fanittamani TBS:n ja TNT:n sekä TCM:n taustoista. Turner Broadcasting on itse asiassa varmasti suurin vaikuttaja television matkalla tähän päivään.

Mielenkiintoinen oli myös Tedin tie purjehduksen huipulle, jopa America's Cupin voittoon sekä World Seriesin voittoon Atlanta Bravesin omistajana. Turnerin talliin kuului aikanaan myös Atlanta Hawks. Tietääkseni Atlanta Thrasherskin oli Tedin edustaman yhtiön plakkarissa, ainakin lyhyen aikaa.

Yllättävintä urheilun saralla oli ehkä se, että The Goodwill Games ovat Ted Turnerin Moskovan reissun jälkeinen aivomyrsky.

Mielenkiintoista on aina myös se, miten joku, tai ei mikä tahansa joku, vaan Yhdysvaltojen suurin yksityinen maanomistaja, menettää omaisuudestaan noin 80% parissa vuodessa.

Kirjasta löytyy tieto, miksi Ted huolehti pitkään, ettei hänellä ole kuin enintään 49$ lompakossa? Miksi ensimmäinen drinkki maksoi 5.000$? Ja miten se muuttui ehkä yhden taalan arvoiseksi. Ja miten hän myi satelliittilähetysyhtiön yhdellä taalalla. Jopa leimaamattomia postimerkkejä jouduttiin kierrättämään, rahan säästämiseksi. Pahojen Aikojen Yliopisto tuli varmasti tutuksi.

Eniten jäin ehkä miettimään sitä, että olisiko maailma millään tavalla erilainen, jos Turner olisikin lähtenyt Microsoftin kelkaan, Time Warnerin sijaan? Ja AOL:n sijaan? Ted miettii sitä samaa...

Ted kertoi erään uutiskanavan* haastattelussa, että hän ei pidä kanavan nykyisestä uutistarjonnasta. Hänen mielestään kanava on onnistunut tekemään uutisista ihmisiä kiinnostavan aiheen, mutta hän ei pidä siitä, että uutiset rajoittuvat niin vahvasti vain Yhdysvaltoja käsitteleviin aiheisiin. Tedin mielestä maailmassa tapahtuu paljon uutisoitavia asioita, jotka pitäisi tuoda amerikkalaisten ruutuihin.

Olen samaa mieltä. Kun tulee Yhdysvaltoihin, rajat jotenkin sulkeutuvat takana. On ihan totta, että ulkomaisten uutisten uutiskynnys on ihan järjettömän korkea. Kun tuohon vielä lisätään se, että omaa maata koskevat uutiset väritetään poikkeusetta sini-puna-valkoisiksi, muu maailma sulkeutuu ulos.

Ehkä juuri tuon vuoksi amerikkalainen ei tiedä muista maista mitään ja omastakin aika vähän. Donald Trump:

I was astounded when I read an article recently about a survey that asked U.S. citizens three questions dealing with political knowledge. In their survey of adult Americans, only 18 percent of those questioned answered all three questions correctly.
The CNN Center Atlantassa oli aika vaikuttava paikka, kun sain taannoin mahdollisuuden käydä tuolla uutisten kehdossa...

Muistatko tämän?*CNN (oliko yllätys?)

BTW Ted Turner kertoi esimerkin television voimasta. Suomessa esimerkkiohjelma voisi olla vaikka Pikku Kakkonen. Siellä kerrotaan lapsille, että hakevat askin tulitikkuja, kävelevät ikkunan luokse ja sytyttävät verhot palamaan. Tuon ohjelman jälkeen nähtäisiin, kuinka Suomi palaa. Televisiossa on voimaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika pelottava esimerkki töllöttimen voimasta.

Anonyymi kirjoitti...

yeah,samaa mieltä Samyn kanssa siitä että jenkkilässä kuulee/näkee äärest vähän uutisia euroopasta, saati sitten suomesta. Onkohan esim. Berlusconin möläytykset hyvinruskettuneesta Obamasta ylittäneet uutiskynnyksen jenkkilässä? Entäs kun se terroristijengi ilmoitti Obaman olevan valkoihoisten uusi kotiorja?. Euroopassa molemmat jutut uutisoitiin aika näyttävästi..

Voisko tuon allasbiisin vaihtaa? nyt on hanget korkeat nietokset ja vasta tammikuussa taas lämpenee..varmaan muuten aika mielenkiintoista mennä jenkkeihin heti sit ku Obama on vannonut virkavalan..jos oli tunnelma silloinkin katossa kun vaalitulos selvisi..

Oliko/onko pikkujouluihin ilmottautumiseen joku deadline? Ja onko tänä vuonna Turun eläinhoitolan avustuskeräys/Murtsikka haluaa auttaa?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Kyllä nuo Berlusconin kommentit taidettiin mainita ohimennen.

Eri uutiset ovat rapakon takana kuin meillä. Olin jenkkilässä kun viimeisin Irakin tappelu alkoi ja oli aika radikaali muutos, kun tulin takaisin ja seurasin taistelua BBC:n kautta. Näkemys oli ihan erilainen...

No nyt olisi AC/DC:n uuden lätyn paras biisi tarjottimella. Kohta vaihdetaan GNR:ään, kunhan tuolta levyltä nousee joku biisi esiin.

Joulujuhlathan ovat 5.12. joten sen jälkeen ei kannata ilmoittautua.

Seuraamme Turun eläinhoitolan tilannetta...

Anonyymi kirjoitti...

No niin :) täytyy sitten vissiin muistaa ilmoittautua ennen 5.12...

t:katariinamanuntytärsund?