torstai 27. marraskuuta 2008

Pysähdy, me tarvitsemme Sinua

Ajelin tänään ensimmäistä kertaa uutta moottoritien pätkää Ykköstiellä. Moottoritie ei ole vielä ihan kokonaan käytössä, vaan Lahnajärven kohdalta kurvataan vielä vanhalle ykköstielle.

Vanhan ykköstien varrelle jää monta tuttua pysähdyspaikkaa ja maamerkkiä, joista suurin osa poistuu kartalta ja hiljalleen myös mielestä. Hiidenpirtin kauppa ja ravintola sulki ovensa jo jokin aika sitten. Tuo oli hienossa paikkassa maisemaltaan.

Nyt näytti Lahnajärvikin olevan jo pimeänä. Onkohan Ykköspesä vielä elossa? Sammatin risteyksen Essokin lienee kohta historiaa tai kylmäasemana. Maailma muuttuu ja Lahnajärven kohdalla olevassa uudessa liikenneasemassa näytti olevan jopa apteekki.

Vanhan Ykköstien varrella on vielä hengissä Kasvihuoneilmiö-niminen paikka. Tien varteen oli ilmestynyt iso kyltti, jossa luki isoilla kirjaimilla
Pysähdy, me tarvitsemme sinua
Minäkin pysähdyin. En pysähtynyt Kasvihuoneilmöön, vaan pysähdyin ajattelemaan tuota lausetta. On varmasti totta, että he tarvitsevat jokaista ohikulkijaa, mutta eikö niitä ole tarvittu jo aikaisemmin? Olisiko tuo kyltin voinut asettaa tien viereen jo vuosia sitten?

En tiedä, paljonko tuolla kävi asiakkaita aikaisemmin, mutta kyltistä voisi päätellä, että asiakasvirta on laskeva tai sen ainakin oletetaan laskevan olennaisesti, kun loputkin moottoritiestä avataan.

Oletan, että valtaosa pysähtyjistä ovat satunnaisia kävijöitä. Jos Kasvihuoneilmiö olisi pystynyt saamaan vakiintuneen asiakaskunnan, satunnaisten pysähtyjien sijaan, heillä ei ehkä olisi hätää. Tai en tiedä, onko nytkään tai edes tulevaisuudessa. Jos valikoima ja palvelu ovat loistavia, asiakkaat saattaisivat jatkossakin löytää tuon paikan ja he suosittelisivat sitä ystävilleen ja tutuille.

Miksi tarvitaan joku erikoinen tilanne, että me yrittäjät olemme valmiita tekemään poikkeuksellisia ratkaisuja? Vasta uhkaavissa tilanteissa me teemme hyvää markkinointia, säästämme kuluissa ja teemme poikkeuksellisia suunnitelmia. Miksi me emme osaa tehdä niitä jo aikaisemmin, silloin kun menee hyvin. Eikö meillä menisi silloin vieläkin paremmin, eikä paha tilanne olisi lainkaan niin uhkaava?

Ehkä mekin laitamme kyltin Kalevantien varteen. Kyltissä voisi lukea
Pysähdy, me tarvitsemme Sinua ja tiedämme, että Sinäkin tarvitset meitä
Miksi muuten tuo uusi moottoritien pätkä on niin monttuinen? Tuntui kuin olisi siirtynyt vanhalle soratielle, kun uusi pätkä alkoi vanhan jatkeena.

[ Aiheeseen liittyen: Ilmainen kahvi ]

BTW Olen vilpittömän onnellinen siitä, että Palloseura on kuntopuntarin kärjessä. Luistimilla tehdyt pikajuoksuharjoitteet ovat ilmeisesti tuottaneet jo tulosta. Kuten sanottu, lätkä taitaa sittenkin olla lähempänä 100 metrin kuin 3.000 metrin juoksua. Todennäköisimmin ottelussa on niskan päällä se joukkue, joka luistelee nopeimmin siniviivalta toiselle kuin kentän ympäri. Näin oletan ja siltä se nyt näyttää... JA 5.427 KATSOJAA!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Budjetoitu 5.800 keskiarvon mukaan, mistä johtuen toimari Sutela muutosjohti itsenä hommista konsultoimaan.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Joo, budjetista ollaan perässä. Ehkä silloin kaivataan suurempaakin muutosta.

Toivottavasti katse kääntyy johonkin muualle kuin sisäpiireihin, kun uutta johtoa haetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Siis mitä, onko Sutela oikeesti vaihtanut/vaihtamassa hommia??
Ja mistä muuten TPS:n muutos parempaan johtuu?? Olisko valmentajan vaihto kuitenkin ollut se avaintekijä, vaikka tällä "palstalla" osa oli sitä mieltä että mikään ei muutu valmentajaa vaihtamalla...no ei kait sitä oikeesti kukaan tiedäkään kuinka kauan noste jatkuu, mutta aika hyvä alku Suikkaselta ;) vai?

Kunto Kortilla kirjoitti...

On aika normaalia, että valmentajan vaihdos piristää joukkuetta. Yleensä niin käy.

On aivan totta, että vertailujakso on vielä hieman lyhyt, mutta muutoshan taisi tuoda muutoksen harjoitteluun, varsinkin voimapuolella, joka nyt näyttäisi kantavan hedelmää. Tuo ei ole ainakaan minulle yllätys.

Olen yhä sitä mieltä, että Virta-Kaskinen -kaksikko on yksi Suomen parhaita touhuamaan nuorten pelaajien kanssa. Nyt taisi käydä niin, että soppaa oli liian monta keittämässä ja lusikoimassa, eikä lähdetty kehittämään niitä tulevaisuuden lupauksia.

Hantta ja Kalle voisivat olla oikeat henkilöt Akatemian pyörittämiseen, sitten kun se oikeasti joskus alkaa toimimaan.

Saa nähdä, mitä tämä muutos tuo tullessaan, vai tuoko mitään. Ajankohta ilmoitukselle oli pienoinen yllätys.

Anonyymi kirjoitti...

BTW Sami, veikö sun BTW taas voiton kun ollaan kommentoitu vaan sitä ;) ja vielä hip, hip hurray Suikkaselle!! Mistäs ilmansuunnasta se kaikki hyvä tuleekaan ;) Eikös muuten Suikkanen oo voittanu yhen mestaruuden ittekkin pelaaajana TPS:ssä, joskus way way back..

Kunto Kortilla kirjoitti...

Niin tässä usein käy, että BTW vie voiton, vaikka varsinainen teksti olisi kuinka tärkeä.

Eihän kukaan ole kiinnostunut kuolevista pysähdyspaikoista...

Pohjoistuuliko hyvä asia?

Anonyymi kirjoitti...

Lahnajärvi on ollut kaffe/kusipaikka useita satoja kertoa, kenties mennään yli tuhannen kerran, joten olihan uutinen lähes tunteellinen.

Pikkupojasta aikuiseksi kaikki Helsingin matkat tarkoittivat myös paussia Lahnajärvellä. Meni sitten linja-autolla tai henkilö sellaisella.

Elämäni ensimmäinen katkarapuvoileipä on syöty Lahnajärvellä ja se on edelleen kärkiherkkujani. Muistoja, muistoja.

Btw, kyllä minua itseäkin kiinnostaa Tepsin kiekkojoukkueen mahdollinen toiminnan päättyminen paljon enemmän kuin Lahjanjärven kaffepaikan ovien sulkeutuminen.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Veikkaisin, että jokainen turkulainen kiekkoilija, entinen tai nykyinen, on pysähtynyt kerran jos toisenkin Lahnajärvellä ja/tai Ykköspesällä.

Positiivista tuossa moottoritiessä on moottoritie. Vihdoinkin päästään Helsinkiin, siis Itä-Suomeen, moottoritietä pitkin, eikä tarvitse ihmetellä kiihdytyskaistoilla.

Ehkä tuo Palloseuran kuplinta on mielenkiintoisempaa näilläkin näppäimillä...

2-2 näyttäisi olevan, jatkoajalla.

Jari Nikkola kirjoitti...

Oliko Ykköspesän tarkoitus jatkaa uudessa tilanteessa vai muistanko väärin? Joko Ykköspesälle tai Lahnajärvelle oli tulossa Sulo Vilen -tyylinen liittymä päätielle?

Kunto Kortilla kirjoitti...

En tiedä Ykköspesästä, mutta Lahnajärven kohdalla on liittymä ja Lahnajärven kyltit, mutta kioski on pimeenä ja sulon pipo oli maassa, sateen raiskattavana.

Minuutin päähän Juhana on laittanut ison Teboilin liikenneaseman apteekkeineen. En tiedä, saiko halvalla...