Laukaukset 314 - 220. Ilveksellä 43% enemmän laukauksia kuin Jokipojilla.
Maalivahtien torjunnat 118 - 194. Jokipojilla 64% enemmän torjuntoja kuin Ilveksellä.
Ilves hävisi vain yhden ottelun laukaukset ja senkin pelin Ilves voitti.
Onko jonkun mielestä tasoerot sarjojen välillä marginaalisia? Uskoiko joku ihan oikeasti Jokipoikien mahdollisuuksiin?
Ilvekselle riitti selvästi puolin valoin pelaaminen. Osa pelaajista seurasi jo ensi kauden joukkueensa edesottamuksia. Vaikka Ilves hävisikin yhden ottelun, sekin taisi tapahtua vain ja ainoastaan omaa haluttomuuttaan. Ilvekselle riitti keskinkertainen suoritus sarjavoittoon, kun Jokipojat joutuivat mahdollisesti pistelemään parastaan.
Todella seksittömät karsinnat. Onko niiden aika taas ohi? Tamia oli ikävä.
Olen karsimisen ja kilpaurheilun kannattaja. Pidän Ruotsin mallia erittäin kilpailullisena ja sen vuoksi toimivana. Nostan myös hattua niille joukkueille, jotka Ruotsissa ovat jojossa, liikkuen ylös ja alas sarjaportaiden välillä. Se vaatii isoja taskuja tai uskomatonta sopeutumiskykyä. Jälkimmäistä enemmän, koska et voi tehdä vuodesta toiseen negatiivista tulosta säilyttääksesi eliittilisenssin.
Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Mestiksestä ei ole nousemassa pelillisesti - saati taloudellisesti - sellaisia joukkueita, jotka pystyisivät liigapaikan ansaitsemaan. Olen kääntymässä vahvasti mielipiteeseen, että liigapaikat jaetaan kabinetissa. Jos löytyy fyrkat ja resurssit, tervetuloa. Samoin jos ne loppuvat, tervemenoa.
Mestis on oma sarjansa ja se palvelee kohtalaisen hyvin pienempiä pelipaikkakuntia sekä myös liigajoukkueita farmisopimusten muodossa. Suljettu liiga saattaisi tuon vuoksi jopa palvella suomalaisen jääkiekon kehitystä paremmin. Mestiksen voittokin olisi arvokkaampi, kun kausi päättyisi kannun nostoon, eikä hieman jopa nöyryyttäviin karsintasarjatappioihin. Varsinkin kun on tiedossa, että kassakirstun pohjakin on jo raavittu puhki.
Pakkopullaa, joka ei oikeasti ratkaissut mitään. Ei edes taloudellisia ongelmia.
[ Aiheeseen liittyen: Miljoonan euron peli / Inga pengar - Bara hjärta / Kvalserien til Elitserien ]
BTW Ilves hakee uutta toimitusjohtajaa. Esa Honkalehto siirtyy yleisurheilun EM-kisojen 2010 pääsihteeriksi. Ilmeisen vaikea kausi takana, joten siirtyminen on varsin ymmärrettävää. Ilveksen tilannetta on spekuloitu koko alkuvuosi. Raimo Summanen otettiin uudistamaan Ilvestä. Syksyllä jatkosopimuksen tehnyt Heikki Mälkiä meni pesuveden mukana. Raimo Helminen otettiin kakkosvalmentajaksi. Hiiteläkin laittoi Ilveskynät penaaliin. Saa nähdä, mitä kevät ja kesä tuovat vielä tullessaan. Onneksi ensi kauden pisteitä ei ole vielä yhtään jaettu, eikä tämän kauden sijoituksilla ole merkitystä, kuten jalkapallossa.
Miten muuten jalkapallokausi voi Suomessa olla liian lyhyt, kun aloitetaan hangessa ja lopetetaan hankeen, mutta pidetään keskellä kesää kuukauden tauko?
11 kommenttia:
Ipalle pinnat sarjapaikan uusimisesta. Vaaralliselta touhu näytti mutta tasoeroa oli ilmeisesti siinä määrin, että selkä suoranakin sarjan voi voittaa.
Honkalehdon Essi palaa omiensa joukkoon. On vanha SUL:n markkinointipomo, oli myös Hiihtoliitossa töissä silloin Petäjän Paavolle tuli kysyntää pitää infoja, joissa puhuttiin _erinomaista englantia_.
Eli kaikki on taas kuin ennenkin. Toivottavasti Ilvee kuitenkin saa pohjakosketuksensa irrotettua. Hyvällä toimarivalinnalla (ei siis Summanen) homma voisi alkaa positiivisesti.
Karsinnat tullaan tietysti poistamaan, koska sarjojen välinen taloudellinen kuilu kasvaa koko ajan. En vain ymmärrä, miksi sarja avattiin uudestaan.
Muistaakseni yksi selitys oli, ettei tammikuussa voida myydä pelaajia pois. Niinpä, Ilves menetti mahiksen pyyhkiä 3-4 isoa tiliä kirjoista ja saada vielä kipurahaa.
Tämä olisi johtanut kauden pelastamiseen taloudellisesti. Nyt tulee miinusta. Mitähän nämä fanit asiasta pitävät, koska heitähän tässä kuulemma ajateltiin?
Oisko Ipa-fanilla nyt a)parempi vain b)paskempi fiilis, jos sarja olisi ollut kiinni ja esimerkiksi Seikola, Kauvosaari ja Kuukka olisi myyty, ja uuden joukkueen rakentamiseen olisi 300.000 euroa enemmän käytössä?
Niin, ja ainakin Seikola ja Kuukka lähtee joka tapauksessa menemään, mutta ilman euroakaan Ilvekselle.
Kysykää itseltänne olisiko NHL:n jumbon ja AHL:n mestarin välinen karsinta mahdollista? Vastaus on tietysti, ettei se olisi mahdollista, koska mikään laki ei mahdollistaisi sitä, että 200m arvoinen bisnes joutuisi keinotekoisessa sarjassa laittamaan koko omaisuuden peliin.
Miksi karsinta sitten on hyvä asia SM-liigassa ja Elitserienissä, jos kuitenkin bisnesmalli on aivan sama kuin NHL:ssä?
Olisihan se varmaan ollut kaikille hienoa nähdä Ilves konkurssissa ja velkasaneerauksessa oleva Jokipojat SM-liigassa, mutta ikävä kyllä Ipa voitti neljä matsia...
Don't hate the game, hate the player.
Jollei seuran paketti pysy kasassa nykyisellä sarjajärjestelmällä, niin siinä tapauksessa lapsen pitääkin mennä pesuveden mukana.
Jokaisessa seurassa on käsittääkseni henkilöt, joiden tehtävä on osata hoitaa yhteen- ja vähennyslasku siten, ettei seuran kassa mene miinukselle. Faniryhmän vetäjät ovat erikseen.
Yhteensä 300k:n Seikola, Kuukka ja Kauvosaari pidettiin siis Ilveksessä, koska Mestiksen mestarin pelättiin muuten voittavan Ilveksen neljä kertaa seitsemästä. Just.
Tämän jälkeen on ihan turha syyttää sarjajärjestelmää seuran ongelmista.
Just näin tapahtui. Piste.
Mutta sekin pitää muistaa, että seuran talouslukemat voi pitää plus-merkkisenä ja silti joutua karsintoihin, koska joka kausi joku joukkue päätyy sijalle 14.
Sitä sijaa ei voi kaikki joukkueet välttää. Kun tämä sijalle 14 päätynyt joutuu karsimaan, niin joukkueella on mahdollisuus pudota esimerkiksi kahden maalivahdin loukkaantumisella.
Putoaminen tarkoittaisi käytännössä kaikkien pelaajien lähtemistä muualle ja samalla TV-, sponssi- ja tikettitulojen romahtamista.
Jos putoaminen ei olisi missään oloissa mahdollista, niin karsintojen olemassa oleminen olisi jo itsessään vitsi.
Jos Mestiksessä olisi yksikin SM-liigaan kelpaava organisaatio, niin miksei joukkuetta nosteta sinne? Pääsymaksu 2M, eikä seuran tarvitse tehdä tappiota noustakseen.
Voi rakentaa joukkueen ja organisaation rauhassa kuntoon nousua varten.
Tähän ensimmäinen vastaus on tietysti, että eihän Suomessa ole tarpeeksi pelaajia 15 tai 16 joukkueeseen, eikö?
Niinpä, joten pitääkin kysyä, miksi niitä "urheilullisia" karsintoja taaskaan pidettäisiin.
Mutta tämä Via Dolorosa on pakko käydä läpi, koska pomoina on amatöörejä. Ja fanithan nyt innostuu, vaikka venäläisestä ruletista, joten tietysti Jokipojilla oli kauden viimeisessä kotimatsissa 2.400 hurmiossa ollutta katsojaa.
Täysi vitsi koko karsinta.
"Putoaminen tarkoittaisi käytännössä kaikkien pelaajien lähtemistä muualle ja samalla TV-, sponssi- ja tikettitulojen romahtamista."
Eikö tämä tarkoita sitä, että noususta on tehty käytännössä mahdoton, sillä Mestis-joukkueiden pitää kasata nousubudjetti- ja joukkue niillä samoilla, liigaan verrattuna romahtaneilla, TV-, sponssi- ja tikettituloilla.
Miksi se on ongelma ainoastaan putoajan kannalta? Samat ongelmathan koskevat kaikkia Mestis-joukkueita.
Tämän perusteella yhdelläkään liigajoukkueella ei pitäisi olla karsinnoissa hädän päivää Seikolalla tai ilman.
Nousu on tosiaan tehty käytännössä mahdottomaksi. Karsinnat ovat vain urheilullista kosmetiikkaan, joskaan ei hirveän nättiä meikkiä.
Sport pääsi viime vuonna pelillisesti kohtalaisen lähelle nousua, mutta vain luoja tietää, mitä sen jälkeen olisi tapahtunut. Olisiko Vaasan talousalueelta yht'äkkiä pystytty keräämään vähintään kaksinkertainen määrä euroja? Rohkenen epäillä.
Yhdelläkään tämän kauden Mestisjengillä ei tainnut olla realistisia taloudellisia mahdollisuuksia nousta liigaan. Ei edes nostamatta pelaajabudjettia.
Siinä mielessä karsintasarja oli ihan pelleilyä.
"Tämän perusteella yhdelläkään liigajoukkueella ei pitäisi olla karsinnoissa hädän päivää Seikolalla tai ilman."
Niinpä, miksi siis järjestää karsintoja. Vähitellen tämäkin fakta avautuu muillekin. Bravo!
"Niinpä, miksi siis järjestää karsintoja. Vähitellen tämäkin fakta avautuu muillekin. Bravo!"
Kiitos, että paljastit tämän jo pitkään tietämäsi faktan meille muillekin.
Karsinnoissa on kyse unelmasta.
Kuten edellä todettiin, yhdelläkään liigajoukkueelle EI PITÄISI olla hädän päivää. Silti Ässät meinasi kompastua viime vuonna, eikä Ilveskään tänä keväänä myynyt pelaajiaan. Miksi se ei myynyt, jos kerran millään Mestis-joukkueella ei ole mitään mahdollisuuksia nousta?
Niitä karsintoja järjestetään siksi, että mitä jos sittenkin...
Ole hyvä.
Karsinnoissa on kysymys ihmiskohtaloista paljon ennen unelmia.
Menetettyjä miljoonia ja työpaikkoja. Paljon lähempänä venäläistä rulettia kuin jotain unelmaa.
Jos konkurssikypsä Jokipojat olisi noussut liigaan, niin missä se unelma on? Jokipojat rakentaa uuden joukkueen, joten sarjanousun mahdollistaneet pelaajat eivät mukaan pääse.
Sportin tj. Saari ilmoitti vuosi sitten, että hankitaan vähintään kaksi kentällistä "liigapelaajia", mikäli noustaan. Siinä sitä unelmaa.
Ilveksen kohtalon tietäisi jokainen.
Totta.
Perustelihan Urpo Helkovaarakin suljettua liigaa sillä, että putoamisen myötä 30 ihmistä jäisi työttömäksi.
Kova kohtalo kiekkoilijaparoilla nykyään.
Kun aikoinaan esim. TuTo putosi liigasta, ei yksikään seuran pelaaja tai muu toimihenkilö jäänyt työttömäksi. Kaikilla oli työpaikka seuraavanakin syksynä.
Ilmeisesti ajat ovat muuttuneet.
Västra Frölundan puheenjohtaja Mats Adrianin mukaan putoaminen Allsvenskaniin tarkoittaisi heillä 70 ihmisen (sekä vakituiset että osa-aikaiset) työsuhteesta irtisanomista.
Pelaajille sarjojen auki oleminen on erinomainen juttu. SM-liigan avattua uudestaan ovensa pelaajien palkat nousivat 15%.
Samasta syystä johtuen Hurme, Nieminen, Eloranta ja kumppanit tienasivat yli 300.000 euroa Allsvenskanissa, kun sarjan ollessa kiinni samoilla paikoilla pelaisi miehet maksimissaan 20.000 eurolla.
Pelaajille ja agenteille avoimet sarjat on loistava asia. Seuroille ja toimistoväelle ja sidosryhmille päinvastainen.
Aika avuton esitys vetää joku 90-luvun TuTo-putoaminen tähän mukaan. Mikä oli liigan ja divisioonan joukkueiden budjettiero silloin? Mikä se on nyt?
Kysymys on nimenomaan sarjojen välisen kuilun suuruudesta. 70-80-luvulla pelaajia siirtyi divariin parempien tulojen takia, kun KalPa, Jyp, KooKoo jne. maksoivat kärkikavereille paremmin kuin liigassa.
Nyt on vuosi 2010 ja Mestiksen 600.000 palkkabudjetilla tulee Sportin mallissa 300.000 turpaan. Mestis-joukkueet kootaan pienemmällä rahalla kuin Hentunen tienaa.
Pitää mennä historiassa taaksepäin, jotta voi ymmärtää asioita kokonaisvaltaisesti. Eihän NHL ollut aikanaan yksin, vaan vieressä kitkutteli Western liigaa jne.
Nyt eletään aikaa, jolloin halvin NHL-joukkue on 100M arvoinen ja kallein AHL-joukkue 10M arvoinen. Näitä kahta ei voi millään sekoittaa. Piste.
Ruotsissakin homma on lähtenyt lapasesta. Tietysti säkä oli täydellinen, kun AIK nousi, mutta joukkue oli kauden aikanakin ulosotossa. Ja joukkueen katastrofaalisen tilan takana on nimenomaan sarjasta putoaminen.
Lähetä kommentti