lauantai 14. helmikuuta 2009

Inga Pengar - Bara Hjärta

Tuleeko Malmön tarinasta yksi, ainakin Ruotsin, lätkähistorian tuhkimotarinoista? Vai onko se sitä jo nyt? Ainakin se on todellinen tuhlaajapojan kotiinpaluu. Mielenkiintoista on ainakin se, miten tämä tarina jatkuu ja miten se päättyy.

Vai päättyykö sittenkään - Koskaan, vaikka arkku onkin jo kuvattu. Mediaseksikäs Percyn talli on saanut aina aikaiseksi raflaavia otsikoita. Aika moni oli, ja on varmasti vieläkin, valmis kuoppaamaan seuran. Fanit eivät.

Onko nyt alkamassa Malmössä jotain suurta? 13.006 vastaan kuusi oli ainakin epäreilu jako perjantain pelissä, kun "Babyhawks" kohtasi sarjakakkosen, AIK:n. Tunnelma oli ihan uskomaton. Sanoilla on turha kuvailla. Katso itse ja tuubista lisää.Seuran uusi tunnuslause on otsikon mukainen, Ei rahaa - Pelkkää sydäntä.


Sydäntä näyttää kaupungista löytyvän. Malmön pelistä kukaan ei lähtenyt kotiin vielä summerinkaan soidessa, vaikka taululla olivat selvät 6-2 numerot.


Pelaajatkin taputettiin takaisin kentälle.Todistin tällä reissulla yhden elämäni parhaimmista lätkäotteluista. Toivottavasti vielä joskus jossakin pääsen todistamaan vastaavaa tapausta, joka herättää näin paljon tunteita. Pidän tarinoista. Pidän varsinkin sellaisista tarinoista, joissa altavastaaja pääsee iskemään puskista. Tarinoista, joissa esiintyy David ja Goljat sekä Fenix-lintuja. Niissä tarinoissa on aina jotain särmää.

Omat kannustukset tulivat pelissä sydämen pohjasta - Bara Hjärta. Hitto, mikä näytelmä täällä käydään...

[ Aiheeseen liittyen: Malmössä palkat jäihin ]

BTW Jursikin käveli käytävällä vastaan... AIK:n hommissa?

10 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Jos TPS:n omistaja vaihtuu keväällä jotain tälläistä pitäisi rakentaa ja saada aikaan Turkuunkin. Itseasiassa jo nyt tuntuu siellä täällä olevan sopivaa nostetta olemassa. Se tosin pitäisi Ruissalossa kyetä ensin tunnistamaan.

Sami Hurme kirjoitti...

Kyllä nämä osaavat näköjään ilman Percyn rahojakin, kun on pakko. Nyt kaikki joutuvat oikeasti töihin ja ottamaan vastuun tekemisistään.

Rahattomuus on tuotteistettu Inga Pengar - Bara Hjärta -kampanjaksi. Fanit laulavat sitä, hallilla myydään paitoja, tarroja, viirejä, lippuja, mitä tahansa, joihin tuo on voitu painaa.

Rahattomuuden negatiivisuus on osattu kääntää positiiviseksi ja kansa tykkää...

Anonyymi kirjoitti...

hyvä esimerkki siitä, että kaikki pelaajat ei tarvitse olla "miljoonapelaajia". Ilman niitä ei varmasti saa joukkueelle "tukevaa runkoa" aikaiseksi, mutta moni nuori kokemattomana on 100-kertaa innokkaampi ja näytönhaluisempi. Joukkue tarvitsee kokemuksen lisäksi "halpoja" oman seuran 100% pelaavia junnuja. Tällä konseptilla kulupuolikin saadaan vastaamaan todellisia budjetoituja katsojamääriä ja ehkä jää rahaa vähän tuleville huonoille katsojamäärä kausille.

Tepsikin voisi ottaa mallia.Tepsin junnu puolikin saisi uutta potkua toimintaansa kun oman seuran junnuista pääsisi edes muutama yrittämään liigaan.

Anonyymi kirjoitti...

Näin konsertit, teatteri ja kiekkopeli yhdistyvät. Viihdebisnestä ne kaikki on, mikä urheiluniiloilta joskus unohtuu. Ja vetivät pojat tossa encoressa pari palauttavaa spurttiakin.
Malmön miesten ryhmään nostetuille junnuille varoituksena sanana, että hoki ei ole aina noin hauskaa. Edessä on päiviä/iltoja, jolloin katsojia on vähemmän ja pelaajat huudetaan ulos kaukalosta - buuuuuu...
Olisi hienoa, jos kaikki maailman pelaajat pelaisivat ilmaiseksi, eikä kukaan kävisi töissä, mutta sitten tämäkin uni päättyi.
Malmö on kerrankin käyttänyt järkeään toiminnassa ja nyt seurasta tehdään yhtiö - vielä velaton sellainen, kun Percy antaa yli 100M kruunun lainansa anteeksi.
Tarvitaan vain sääntömuutos, sillä kansankodissa on kiekkosarjoissa sellainen sääntö, ettei kukaan saa omistaa yli 49% siitä.

Sami Hurme kirjoitti...

Jep. Jääkiekko on viihdettä. Mitä nopeammin se hyväksytään, sen parempi. Jääkiekko-ottelun pitää viihdyttää juuri tuolla tavalla, että yleisö taputtaa esiintyjät takaisin jäälle.

Mitä luulette, onko tuollaisen jälkeen mahdollista myydä halli taas täyteen seuraavaan otteluun?

Ei kai kukaan kuvittele, että jatkossa kaikki pelaisivat ilmaiseksi tai edes leikkaisivat palkkojaan olennaisesti. Eihän niin tule tapahtumaan, ainakaan nopealla aikataululla. Aina on jossakin joku joukkue, jolla uhkaa jäädä kaudesta rahaa, joten se tulee tuhlata.

Malmö antaa kyllä oivan esimerkin spekulaatioille, että pitääkö kaikki pelaajat ostaa kalliilla rahalla, vai voisiko joukkueen rakentaa jollakin muulla tavalla.

Voisiko olla vain yksi hyvin palkattu ykköskenttä, kakkonen suomalaisen keskivertotyöntekijän kuukausipalkkaa saavia ja kolmosessa kiertäisi omia junnuja, kukin "vuorollaan".

Junnut saisivat arvokasta kokemusta liigakiemuroista ja ykkönen ratkaisee pelejä ylivoimissa. On totta, että Malmön rinkiin nostetut junnut kokevat vielä lätkässä huonojakin aikoja, mutta nyt he saavat arvokasta kokemusta siitä, millaista on pelata täydelle tuvalle. Miltä se tuntuu, jotta sitä voi jatkossakin tavoitella.

Kyllä Percy siihen malliin hakkasi pleksiä kaukalon reunalla, että on vaikea kuvitella jääkiekon loppuvan Malmössä. Jos hallin saa täyteen jo Allsvenskanissa, ilman maailmaluokan tähtiä, mitä se voisi olla toisissa olosuhteissa?

Vai olisiko se niissä toisissa olosuhteissa enää niin mielenkiintoista?

Anonyymi kirjoitti...

HIFK lähtee ensi kauteen uudella sloganilla: Pappa Betalar!

Mif ja Malmö ovat nyt ainakin osoittaneet sen, että paikkakunta ja seura kuuluisivat korkeimmalle sarjatasolle.

Tuleeko joukkue Elitserienissä ikinä pelaamaan on jo kokonaan eri juttu, koska eurooppalaisessa kiekkobisneksessä tämä kohta ei mene samalla tavalla kuin viihdebisneksessä.

Percy saa halliinsa paljon helpommin kovia bändejä kuin kiekkojoukkueita, koska viihdebisneksessä se bisnes on johtavana tekijänä.

Mahtavaa olisi tietysti koko kevään jatkuva punahaukkojen lento ja kvalserienissä Röglelle takaisin viime kevään rötökset maksaen.

AllanisomälskarMalmöhoppanu kirjoitti...

Tiukoille mennee Malmön Kvalserien-haave. 4 ottelua jäljellä ja viivan alapuolella on taisteltava. Ottelu vähemmän pelattuna kuin lähimpänä olevalla Trojalla ja kolme pistettä eroa. Maaliero toki selvästi parempi. Alkaneella viikolla kolme ottelua ja niissähän tuon pitäisi ratketa.

Ehdotan Herra Hurmeelle (ja miksei muillekin) uutta matkaa Ruotsin Rivieralle jo ensi sunnuntaiksi, kun kotijoukkueen vieraaksi saapuu muuan Troja.. Ödesmatch, hockeydrama, större än Bergman...

Ruotsin kiekkopeleissä (ja futiksessa, bandyssa, käsipallossa, speedwayssa med mera med mera) on paikkakunnista riippuen aivan järjettömän hieno tunnelma matsista toiseen. Paljon on myös niitä halleja, joissa sytytään viimeistään keväällä ja jopa aikaisemmin tietyissä peleissä. Tasoa alempaa Allsvenskanistakin löytyy nykyään taas elinvoimaisia joukkueita ja hyvää kannatuspohjaa. Malmö ja Leksand tietysti etunenässä, AIK kiinnostaa taas ja Morakin.

Suomessa vastaavanlaista tunnelmaa tuskin syntyy säännölliseksi koskaan. Niissä oikeissa pudotuspeleissä on kyllä jotain värinää aistittavissa ja niissä ainakin sellainen kollektiivinen mökä ja erityisesti viha joko tuomareita tai vastustajan pelaajia kohtaan saadaan aikaiseksi. Ainoan Suomessa kokemani "hallin liitoksistaan repeämisen" elin Porissa heidän unelmakaudellaan pari vuotta sitten. Siinä oli sitä jotain, kun pytinkinä oli vielä sellainen oikea jäähalli (haju, maku, väri) eikä mikään Skoda Superb Areena.

Kvalserien on muuten jäätävä ratkaisu elävöittää ylintä sarjaporrasta. Nytkin Ruotsissa on sinne tyrkyllä sellaisia perinnekyliä kuten Almtuna, Västerås ja Växjö. Leksand ja AIK ovat jo käytännössä varmoja karsijoita ja ylhäältä menestystarina SSK jatkaa supernimekkäällä ryhmällään kautta samoissa merkeissä. Toisesta liiganipusta onkin vielä taisto pahasti kesken. Jopa Foppa saattaa keväämmällä luistella Växjö Lakersien kotihallissa, Lakerdomessa...

Näin kansankodissa. Meillä taasen yksi liigajoukkue joutuu karsintaan, joka on yksi ottelusarja Mestiksen mestaria vastaan. Jos Mestisjoukkue voittaa, saattaa sillä olla teoreettinen mahdollisuus päästä liigaan.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hockeyexpressen.se/elitserien/1.1468257/stjarnfest-med-foppa-i-malmo

Eli Foppan Icebreakers elokuussa Malmöön. Halli täyteen ja rahaa kassaan. Ok, menee mukamas hyväntekeväisyyteen, mutta esimerkiksi Turun syksyn pelistä taisi puolet mennä järjestäjän (Big Daddy Academy) pankkitilille, joten kyllä Redhawks pystyy vastaavan 100.000 euroa vastaavan määrän matsista sivuun rutistavan.

(Kaverini tutki syksyllä TPS Hockey Akatemian mahdollista virallistamista, mutta ei ollut yhtiö, eikä rekisteröity yhdistys. Kai se silti on laillinen?)

Tärkeintä Foppan poppoon vierailussa on tietysti jääkiekon ja Malmön ympäristön hype. Punahaukat saavat ehdotonta buustia, minkä he varmaan osaavat markkinoinnissaan hyödyntää hieman paremmin kuin Turussa, missä sinänsä hieno tapahtuma melkein alleviivasi liigapelien presentationin surkeutta.

-we did-

Anonyymi kirjoitti...

Heip, vaikka ei saisikaan olla negatiivinen, niin en usko että samanlaista hommaa saadaan ikinä aikaan suomessa, valitettavasti :(

Svedupettereillä on jotain ihmeainetta veressä joka aiheuttaa heissä sellaista yhteisöllisyyttä että em. kaltainen stoory on mahdollinen.... hyvä että tällainen on mahdollista edes jossakin päin maailmaa.
Jotenkin ne saa aina juuri silloin uskottua itteensä kun pitääkin uskoa että kaikki on mahdollista ja onnistuvat sitä kautta, vau ja lycka till.

Anonyymi kirjoitti...

Muutama vuosi sitten Björneborgissa saatiin aikaiseksi kunnon kansanliike. Se oli siistiä.