maanantai 16. marraskuuta 2009

The 50th Law

The greatest fear people have is that of being themselves. They want to be 50 Cent or someone else. They do what everyone else does even if it doesn’t fit where and who they are. But You get nowhere that way; Your energy is weak and no one pays attention to You. You’re running away from that one thing You own-what makes You different. I lost that fear. And once I felt the power that I had by showing the worl I didn’t care about being like other people, I could never go back. -50 Cent
Mikä on suurin este kaikelle tekemiselle, kaikelle päätöksenteolle, kaikelle muutokselle, kaikelle uuden kokemiselle, kaikelle?


Pelko.

F. D. Rosevelt käytti puheissaan sanontaa:

Ei ole muuta pelättävää kuin pelko itse

Se on juuri niin. 50 Cent (tai siis Robert Greene) on asian ytimessä kirjassaan sekä edellä mainitussa Laissa. Ihminen vapautuu elämään, kun hän oppii ymmärtämään ympäristöään, ei pelkäämään sitä.

Ympäristömme pyrkii koko ajan muokkaamaan meistä kaltaistaan. Meitä tungetaan samaan muottiin ja kaikkea erillaisuutta katsotaan kieroon. Miksi? Kertokaa joku, miksi meidän kaikkien tulisi olla samanlaisia, tai tiettyjen odotusten kaltaisia. Mehän kadotamme identiteettimme. Ainoan asian, jonka me oikeasti omistamme. Ole oma itsesi.

Voin todellakin yhtyä 50. Lakiin. Elämä on paljon helpompaa, kun oppii olemaan pohtimatta muiden mahdollisia mielipiteitä ja ajatuksia. Arvaukset menevät joka tapauksessa useimmin väärin kuin oikein. Ihmiset murehtivat ihan likaa toisten tekemisiä ja sanomisia, siitä huolimatta että muut murehtivat Sinun asioitasi paljon vähemmän kuin luulet.

Pelon lasien läpi katsoen kaikki näyttää katastrofaaliselta. Meistä jokainen tuntee henkilöitä, jotka ovat aina kaikkea vastaan ja näkevät kaikessa vain huonot puolet. Syy on vain ja ainoastaan pelko. Jokaisessa vastoinkäymisessä on kuitenkin mahdollisuus. Harva osaa vain nähdä niitä mahdollisuuksia, koska pelolla on taito piilottaa ne.

Mikään tapahtuma ei ole positiivinen tai negatiivinen. Kaikki tapahtumat ovat neutraaleja. Meidän asenteemme tekee tapahtumista negatiivisia tai positiivisia. Tätä asennetta ohjaa usein, ellei aina, pelko. Omanarvontuntosi määrittelee asenteesi ja sen, mitä elämältä saat. Jos sinusta tuntuu, että työkalut ovat usein hukassa epämiellyttävissä tilanteissa ja pidät riman aina alhaalla, silloin saat elämältä juuri niin vähän kuin odotat.

Kun ymmärrät, että oma asenne määrää kaiken, voit asettaa riman korkeammalle ja odottaa elämältäsi jotain suurta. Kukaan muu ei määrittele omanarvontuntoasi. Kun uskot itseesi, huomaat, että positiivisten tilanteiden määrä yllättäen kasvaa. Pelotkin vähenevät. Huomaat myös, että ympäristösi arvostaa sinua enemmän. Kaikki haluavat olla vahvojen ja positiivisten ihmisten ympäröiminä.

-Fear nothing
[ Aiheeseen liittyen: Ajattele kuin Einstein ]

KursiiviBTW Vaikka 50. Laki kehottaa ihmisiä olemaan oma itsensä, originaaleja, 50 Cent kirjoittaa:
50 Cent is a person I created. Soon it will be time to destroy him and become somebody else.
Kirja on hyvä. Toistosta huolimatta ajatuksia herättävä. Tuo epäjohdonmukaisuus hyppäsi kuitenkin silmille. Siitä huolimatta suosittelen sen lukemista ihan kaikille, varsinkin yrittäjille tai yrittämisestä uneksiville. Ainakin, jos olet jo lukenut Robert Greenen The 48 Laws Of Power. Ja onhan kirjan raamatulliset kannet hienot.
Only dead fish go with the flow. –Sarah Palin

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Viiskyt senttii oli Conanissa tiistaina.