torstai 8. lokakuuta 2009

Minä en jaksa!

Tänään ilmestyneeseen You-lehteen tuli taas kirjoitettua alla oleva kolumni. Jos et muista, tai ole nähnyt Eklundin tapausta, laitan ne tähän nyt YouTubesta, jutun juureksi.

Moni muistaa kestävyysjuoksijaparodian, jossa Petelius on sketseissä lopen väsynyt oikeastaan ihan kaikkeen. Aarne Närvänen haastattelee Ruskeasuolla ”Eklundia”, joka laittaisi koko kropan vaihtoon, kun se ei toimi. Puntitkin on kiedottu kropan ympärille siihen malliin, jotta kroppa irtoaisi päästä ja pää pyöris maaliin. Minä en jaksa!”Rääkkiä pitäisi lisätä.”
Eklundin valmentajakin oli sitä mieltä. Kuntoilun ei kuitenkaan tarvitse olla rääkkiä. Kuntoilun tarkoitus ei ole väsyttää, vaan antaa lisäenergiaa. Valtaosa kuntoilua suunnittelevista eivät löydä kuntoilulle aikaa. Kun he sitten löytävät, he huomaavat, että kuntoilusta saa energiaa, joka auttaa jaksamaan. Tehokkuuden noustessa sitä saattaa huomata, että kuntoilunkin jälkeen jää vielä ylimääräistä aikaa ja varsinkin ylimääräisiä voimia, joista aikaisemmin vain unelmoi.”Mä olen nimittäin alkanut lihomaan yllättäen keskikohalta.”
Onko Sinulle käynyt samoin, kun et vain ole jaksanut? Eklund vaihtoi juoksemisen moukariin. Mitä Sinä aiot tehdä? Lajinvaihdon sijaan voisit ensin harkita vaikka CMS-klubien Easy Life –painonhallintakursseja. Voit myös kysyä CMS-klubien Omahjaajilta apua. He tietävät, miten moukarin voi vaihtaa kevyempään välineeseen.”Aina pitää olla lenkillä.”
Ei maratonia tarvitse juosta kolme kertaa eestaas, kuten Eklund suunnitteli. Maratonin juokseminen on muotia ja seuraava muotivillitys tulee olemaan triathlon. Heti ei kuitenkaan tarvitse pystyä kulkemaan maratonia. Pienempikin määrä riittää pärjätäkseen tässä elämässä. Olennaista on jaksaa ottaa se ensimmäinen askel, oli suunta mikä tahansa. Tuon jokainen jaksaa ottaa, jos vain haluaa. Se ensimmäinen askel tarvitaan myös maratonissa ja triathlonissa.

Meillä jokaisella on oma taktiikkamme elämässä jaksamiselle. Haluatko Sinä olla etujoukossa vai jättäydytkö suosiolla kärkkymään häntäpäähän? Eklundille tuo taktiikka ei toiminut. Hän oli jo ensimmäisellä kierroksella kaksi kierrosta jäljessä.

Mitä jos seuraavaksi ajattelisit,

Kyllä Minä jaksan!
Katsotaan, mitä kirjaillaan seuraavaan lehteen.

[ Aiheeseen liittyen: Koska Sinä aloitat? / Täytyykö treenaamisen olla ikävää? / Mihin aika katoaa? / Silloin kun Sinulle sopii / Elämän suuret kivet ]

BTW Fast Company kirjoittaa Rutgers Universityn tutkimuksesta koskien sosiaalisia medioita. Tutkimuksen mukaan 80% Twitterin käyttäjistä ovat narsisteja ja 20% hyödyllisen tiedon levittäjiä. Saattaa olla ihan totta, kun tuohon välineeseen olen hurahtanut. Minua ei kiinnosta niiden narsistien jutut, jotka plokkaan nopeasti pois. Minua kiinnostaa Twitter nimen omaan uutisvälineenä, hyödyllisen tiedon jakovälineenä sekä edustamani yrityksen näkökulmasta myös markkinointivälineenä. Tutkimuksessa käyttäjät jaettiin kolmeen ryhmään; tiedon jakajiksi, itsensä promoajiksi ja satunnaisten ajatusten kirjoittajiksi. Yhdyn tuohon kolmijakoon, joista itse keskityn ensimmäiseen. Mielenkiintoinen media tuo Twitter...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Korjaatkos tuon You-lehden linkin kuntoon.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Korjattu.

Jokinorsu kirjoitti...

Näitä tuli aikanaan kyllä huutonaurettua vesi silmistä lentäen. Kyllä noista välillä tunnistaa itsensäkin kieltämättä.

Spinning-tunnin jälkeen olo on useinkin videoissa esitetyn kaltainen...

Kunto Kortilla kirjoitti...

Nauran vieläkin. Katsoin tänäänkin nuo moneen kertaan läpi. Työntekijät eivät ymmärtäneet, miten voin hekottaa samalle vitsille monta kertaa peräkkäin...

Nämä eivät vaan kulu...

Unknown kirjoitti...

:D :D
Naurusta ei tule loppua! :D:D

Anonyymi kirjoitti...

"Söin suklaata eilen ja nyt on patti navan vieressä"

Hillittömän hauskaa. Kyyneleet silmissä.