tiistai 18. syyskuuta 2007

Rimini

Vietettiin pitkä viikonloppu Riminillä, Italiassa. Emme kuitenkaan olleet lomalla, vaikka yksi päivä auringossa maattiinkin. Technogym laitevalmistajan tehtaat sijaitsevat Riminillä ja olimme tutustumassa laitetuotantoon NWC:n kutsumana, 30 muun yrittäjän mukana.

Matka oli työntäyteinen ja maailmaa parantava, pikkutunneille venyneiden keskustelujen myötä. Lomakohteena en Riminiä voi kuitenkaan suositella, ellei satu pitämään 60 luvulla hulppeassa suosiossa olleesta paikasta, jonka hotellit ovat yhä samalta vuosikymmeneltä ja ranta on aurinkotuoleja pullollaan. San Marino, "maailman vanhin yhä olemassa oleva tasavalta" ja Riminin vanha kaupunki ovat ehkä näkemisen arvoisia, mutta ne katsastaa parissa päivässä.

Ostoksia tuli tehtyä ainoastaan laitepuolella. The Wellness Comppany osaa kyllä laitemyynnin. Koko organisaatio on rakennettu vain myyntiä silmällä pitäen, josta annan täydet pisteet yhtiölle. Me päätimme ostaa nyt alkuun venyttelylaitteet, jotka olivat loistavia tuotteita salimme ennestään laajaan valikoimaan. Saimme paljon uusia ideoita alakerran laajennuksen suhteen. Katsotaan, mitä tehdään...

Jäi Palloseuran byroshow, kuten sitä lehtimainoksissa nimitettiin, näkemättä, kun paistattelimme Riminin auringossa lauantaina. Byro [byrå=bureau=toimisto] show tarkoittanee toimistossa tapahtuvaa ohjelmaa, jossa pääosassa voisi olla byromaani, eli se kaveri, joka hengailee aina toimistolla. Pyromaani voisi taas saada aikaan pyroshown, jota ilmeisesti Turkuhallissa haettiin. En kuitenkaan nähnyt, joten en voi olla varma. Hauska lapsus lukijan silmässä, ei mainoksen laatijan silmässä...

Ensimmäiset ottelut, tappioista huolimatta, luovat uskoa väitteelleni Palloseuran mahdollisuuksista tällä kaudella. Tämän illan peli tietysti kertoo vielä enemmän lähtöasetelmista. Jypillä ja Immosella on ollut hyvä alku. Toivotaan, että se näkyy myös kassassa ja ennen kaikkea tämän kauden tilinpäätöksessä. Malmön mainosta alla.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Immosen diili on pian jo hoidettu. Jyp tulee tekemään tällä kaudella asiallisen voiton. Veikkaan 200-300.000 euroa, mutta lopullinen voitto tulee olemaan hallin uudistus, mikä tuo potentiaalia vuosiksi eteen päin.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Toivotaan, että Anonyymillä oli oikeaa tietoa takana, eikä vain musta tuntuu -fiilistä.

Aika rohkea veikkaus tulokseksi, kun huomioi aikaisempien vuosien voitot ja sen, että tämän kauden kulut tulevat kasvamaan aikaisemmasta toista miljoonaa. Liikevaihdon pitäisi kasvaa siis 1,5 miljoonaa, joka on prosenteissa kohtalaisen paljon kasvua, millä alalla tahansa.

Jokaista suurta saavutusta pidettiin aikanaan mahdottomana, joten tämäkään ei ole mahdotonta. Herää vain kysymys, mitä tehtiin aikaisemmin niin paljon väärin, että nyt onnistuttaisiin viisinkertaistamaan tulos. Tietysti muutoksen vastarinta ja varsinkin muutoksen pelko on usein suunnanmuutosten ja tulosten esteenä.

Halliuudistus on varmasti tarpeen ja todellakin luon pohjaa tulevaisuuteen. Toivotaan, että onnistuvat. Aina kun joku yrittäjä on valmis lyömään omat rahansa tiskiin, olen valmis toivomaan hänelle tai heille menestystä.

Anonyymi kirjoitti...

Omistaja Seppänen (noin 60%) on kuuden eri firman omistajaryhmässä ja ymmärtänee jotain bisneksestä.

Tekeekö joukkue voittoa tai tappiota kahden pienen voiton kauden jälkeen ei ole oleellista vaan se jatko.

Jo nollatulos voi olla miljoonien voitto pitkässä juoksussa. Tepsi satsasi viime kaudella paljon enemmän Bergiin ja Hurmeeseen, mutta heitä ei koskaan käytetty muualla kuin kaukalossa hyväksi.

Molemmat olivat loistavia: Hurme liigan ihan oikeasti paras mokke ja Berg sama pakkiosastolla.

Kuinka usein hankinnat hoitavat ruutunsa?

Mutta sitten The Seppo ja The Kierosilmä hoitivat lopun... Tätä pelkoa ei Jykylässä ole.

Anonyymi kirjoitti...

sanossil Jampal et kaus alko jo ja samat sanat Kulil kans.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Toi muute tul Raumalt!