sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Antamisen ja auttamisen ilo

Aloitin blogin pitämisen kymmenen vuotta sitten, Tästä se alkaa -otsikoidulla kirjoituksella. Minulta on kysytty monia kertoja, miksi jaksan ja viitsin kirjoittaa blogia. Siihen on monta syytä, nämä ensin lueteltuina:
  1. Olin ajatellut joskus kirjoittaa näistä teksteistä kirjan. Nyt se on kirjoitettu, juurikin moniin blogikirjoituksiin pohjautuen.
  2. Olen aina halunut jakaa tietoa. Koen, että saan muilta sitä enemmän tietoa, taitoa ja apua, mitä enemmän jaan sitä itse.
  3. Kirjoittaminen, ajatusten julki tuominen, on omanlaistansa terapiaa. Siinä joutuu laittamaan ajatuksensa ja jopa itsensä alttiiksi kaikelle kritiikille ja arvioinnille.
Pääpirteissään Kunnon liiketoimintaa -kirjakin kirjoitettiin, koska haluan ja haluamme jakaa tietoa eteenpäin. Palaute, jota olemme kirjasta saaneet, on ollut se hedelmä, se päämäärä, joka antaa meille kaikkein eniten. Kun kuulee, että kirjoituksista on ollut jollekin erityistä apua, se palkitsee. Se saa ihon kananlihalle.

Jokainen kirjoitus ja jokainen niiden sana on tarkoitettu auttamaan muita. Blogissa ja kirjassa. Ne on kirjoitettu antamisen ja auttamisen ilosta. Näiden kommenttien vuoksi:
"Kovaa kamaa, vahva lukusuositus!"- Joni Jaakkola, Optimal Performance
"Terve! Kehua pitää silloin kun on kehumisen paikka! Hankin kirjasi Kunnon Liiketoimintaa ja luin sen samalta istumalta. Oli erinomainen kirja ja antoi minulle paljon ajattelemisen aihetta. Pyöritän yksin kuntosalia Helsingissä ja kirjasta on minulle konkreettista hyötyä. Hyvää duunia!"
"Kunnon asiaa. Olet opettanut minulle paljon, Jutta. Paljon on vielä opittavaa ja halu kehittyä on suuri. #jutanpuljustaponkaissut #kunnonliiketoimintaa #liikuntabusiness"
"Hei ja terveiset Thaimaasta! Lomalla pitää lukea aina jotain myös ammatillisesti sivistävää kun aikaa kerrankin on. Kiitos kirjastanne. Olen toiminut ohjaajana lukuisissa kuntokeskuksissa viimeisen 7 vuoden aikana ja nähnyt kuntosalitoiminnan koko skaalan - ainakin lähes. Läpi kirjan koin riemastuttavia aahaa- elämyksiä palautteen muodossa, sain vahvistusta omille ajatuksilleni niinä hetkinä kun koin jossain tehtävän asioita hyvin - ja huonosti. Toisin sanoen sain vahvistusta omalle näkemykselleni. Olen siirtymässä asteittain päiväduunista liikuntayrittäjäksi - sain myös tätä varten hyviä vinkkejä ja oivalluksia sitä ajatellen - Pareton periaate jne. - sekä rohkeutta tarvittaessa puhaltaa yhteistyö- tai asiakassuhteita poikki jos ei toimi. Toivoisin että jokainen yrittäjä lukisi tämän kirjan (aina voi olla optimisti, mutta mahdollisimman moni). Kerrankin asioita todetaan suoraan eikä saivarrella. Kaikki höttö oli teoksestanne myös poissa."
Näitä voisi poimia vielä lisääkin ja ehkä joskus poimitaankin. Tällaiset kommentit ovat niitä juttuja, miksi osaamistaan kannattaa jakaa. Muiden konkreettinen auttaminen vie aina elämässä eteenpäin. Ei raha. Ei omaisuus. Ei maine. Eivät ennätykset. Eivät palkinnot. Ne eivät ole oikeita menestyksen mittareita, vaan se, kuinka monta olet auttanut urallaan eteenpäin - etkä koe heidän jääneen sinulle siitä mitään velkaa.

Käytännössä on olemassa kahdenlaisia ihmisiä - yrittäjiäkin - ottajia ja antajia. Ottajat saattavat syödä paremmin, mutta antajat nukkuvat paremmin. On ollut oikeasti mielenkiintoista nähdä, kuinka nämä antajat hakeutuvat toisten antajien seuraan ja ottajat - no he taivaltavat omia polkujaan, jättäen palavia siltoja ja kuiviin puristettuja hedelmiä taakseen.

Jos minulle sanoo rekrytointitilanteessa, että haluaa minun paikalleni, nousevat hakijan osakkeet välittömästi rekrytointiasteikolla. Ihmisiä pitää auttaa eteenpäin, silloinkin kun he havittelevat sinun tuoliasi. Yrittäjänä sinun tulee vain huolehtia, että pallillesi istuu sinua pätevämpi henkilö.

Blogiin ilmestyy yhä tekstejä noista mainitsemistani syistä. Toivottavasti sinäkin saat edes ajoittain niistä jotakin ajateltavaa, etenkin jos olet eri mieltä. Silloin minä olen onnistunut.

Auta muita saavuttamaan unelmiaan,
niin saavutat omia unelmiasi

Ei kommentteja: