perjantai 10. toukokuuta 2013

The Boss

Viihdyttäjä. Todellakin!

Bruce Springsteen on todellakin lempinimensä mukainen olemus. En voi kuin ihmetellä sitä energiaa, jota The Boss jaksaa ilta toisensa jälkeen antaa yleisölleen. Hänen täytyy rakastaa työtään. Ihmiset, jopa hard core fanit, olisivat varsin tyytyväisiä vähemmästäkin.

Suomi on nyt saanut yli 10 tuntia Springsteeniä livenä vuoden sisään. Ja varmasti kelpaisi vielä toinenkin kymppi. Eikä konserteissa suinkaan ole kyse ajan kuluttamisesta, vaan olemme saaneet täydet tunnin hienoa musiikkia ja loistavaa esiintymistä. En muista koskaan nähneeni, että yksikään artisti olisi saanut yhdestä pyynnöstä täyden hallin suomalaisia nostamaan takapuolensa penkistä. On se tähti.

Olisin voinut kirjoittaa jo viime kesän keikasta keikkaakin pidemmän tarinan. Nyt ei taas tiedä, mitä oikein kirjoittaisi, koska konserttikokemus oli jälleen varsin tyydyttävä. Se oli jälleen niin hyvä, että sitä on vaikea kuvailla. Sinun olisi pitänyt olla siellä. Mukavaa musiikkia ja täydellistä omistautumista esiintymiselle ja yleisölle. Nyt sain taas kipinän sille, että oikeasti avaan tiiliskiven nimeltä Pomon tarina, joka on kirjahyllyssä ollut pari vuotta kahlattavana.


Turkuhalli on harvoin näyttänyt näin hyvältä. Nyt viimeistään voidaan vanhassa kotipitäjässäni lopettaa rutinat siitä, että kukaan ei tule katsomaan bändejä Turkuhalliin. Kyllä tulee, kun nimet ovat kohdallaan. Halli on kuitenkin erittäin toimiva täyden tuvan konserteille, koska hallin tunnelma on parhaimmillaan erittäin tiivis. Me tiedämme tuon jo lätkästä, mutta sama toistuu myös konserteissa, johtuen varmasti tuosta jyrkästä yläkatsomosta. Katsojat ovat lähellä. Sen aisti myös tällä kertaa.

Toivottavasti tämä oli hallille hyvä opetus siitä, että Turkuhalli ja Turku toimivat, kunhan vain tarjotaan ihmisille sitä, mitä he haluavat. Toivottavasti jatkossakin pääsen katsomaan isoja artisteja Turkuun. Siellä on kuitenkin aina mukava käydä. Ja Turkuhallissa. Katselin taas niitä kolmea paitaa hallin katonrajassa. Jos wanhoista tähdistä ei enää löydy jäädytettävää, niin kyllä sinne voisi Aki Bergin paitakin jo mahtua.

Ainoa asia, johon halliyhtiön tulisi saada nopeasti muutos, on pysäköintipaikoilta poistuminen. On täydellistä asiakkaan kyykyttämistä ja aliarvioimista, että tuollaisen hallin parkkipaikalta poistuminen kestää 62 minuuttia. Hartwall Areenalta olen tuossa ajassa jo peiton alla kotona, Lohjalla. Turussa olen ajanut 200 metriä parkkipaikalla. Ihan oikeasti! Moniko tekee ratkaisun seuraavasta hallivisiitistä tuossa jonossa, vaikka ei vielä tiedä edes tulevaa tapahtumaa?
Is a dream a lie if it don't come true or is it something worse?
~ Bruce Springsteen - The River


Ei kommentteja: