maanantai 20. toukokuuta 2013

Because We Can Tour, osa 1/4

Taas sateessa. Viimeksi kun näin Bon Jovin, Helsingin Olympiastadionilla, satoi kaatamalla. Niin taas. Areena oli tosin eri. Tällä kertaa Bon Jovin kanssa tuli käytyä suihkussa Wienissä, Krieaun raviradalla, paikallisen Olympiastadionin kupeessa.
Paikka oli sinällään mielenkiintoinen kyhäelmä putkikatsomoineen, kun vieressä kuitenkin seisoo valtava stadion. 55.000 katsojaa lauloi ja tanssi koko kaksituntisen, kaatosateesta huolimatta. Tuo areena täyttynee kesän aikana useamminkin, kun katselee paikan konserttilistaa.


Bon Jovi ei tarjonnut yllätyksiä, vaan sitä tuttua ja turvallista hittitykitystä. Vaikka ohjelmalehtisessä arvioidusta listasta poikettiinkin, siitä poikettiin mahdollisesti vain kuulijoiden eduksi. Runawayn tippuminen listalta jäi hieman kaivertamaan mieltä. Se on kuitenkin ehkä the biisi, joka Bon Jovilta ensimmäisenä kolahti syvälle sydämeen. Tuolla säkeellä tuli aloitettua vuoden 2008 keikkakirjoitus. Tämän kiertueen lavakyhäelmä ansaitsee kunniamaininnan. Hauska idea.

Wien on kaupunkina varsin mukavan oloinen, vaikka tulikin passiivisesti tupakoitua joka paikassa. Aika nopeasti sitä on tottunut elämään täysin savuttomassa ympäristössä, kun ulkomailla reagoi välittömästi röökin ikävään katkuun.

Kaupunkikierros jäi ikävästi kesken, kun piti yllättäen typistää retkeä kolmella päivällä tällaisen tapahtuman vuoksi. Wieniin pääsee aina uudelleen, mutta tuollaista palkitsemista pääsee todistamaan läheltä vain kerran. Ja vielä erittäin ylpeänä. Erittäin hienoa arvostusta koko meidän alallemme, vaikka tuo pysti on kyllä ansaittu omalla tekemisellä ja hyvien työntekijöiden avulla. Ilmaiseksi tuokaan ei ole tullut. Eikä menemällä sieltä, missä aita on matalin.

Kaupungin esittely siis lomakohteena jääköön toiseen kertaan. Sen verran voi mainita, että tuli nautittua erittäin herkullinen thai-illallinen Patara-nimisessä ravintolassa. Ehdottomasti käymisen arvoinen. Myös Vapianon pikaruokakonsepti on lähemmän tutustumisen väärtti. Tutustuminen onnistuu myös ihan kotikonnuillakin.

Konserttikesä 2013 jatkuu taas viikon päästä. Seuraavaksi Bon Jovi tuleekin kuitattua Because We Can -kiertueella Tampereella. Jos en nyt ihan väärin muista, niin en olekaan käynyt Ratinan stadionilla keikalla. Aiemmin ovat aina olleet piikkarit jalassa. Mahtaakohan sataa?
 
I don't wanna be another wave in the ocean. I am a rock, not just another grain of sand.

Ei kommentteja: