torstai 16. kesäkuuta 2011

Game 7

Jääkiekossa on tuskin mitään suurempaa kuin Stanley Cupin seitsemäs finaaliottelu. Hienointa mitä jääkiekkourheilu voi tarjota pelaajille ja lajia seuraaville. Voin vain kuvitella, mikä kuhina Vancouverin kaduilla on ollut ja mikä kuhina siellä on juuri nyt.

Minä sain vedettyä omalta bucket listiltäni yli ylimpänä siellä olleen asian - päästä katsomaan Stanley Cup finaalia. Niitä on nyt nähty kolme ja olisin vallan tyytyväinen, jos viimeinen niistä olisi ratkaissut sarjan.

Minulla olisi ollut mahdollisuus olla katsomossa juurin nyt. Jos lentojen siirto olisi onnistunut, huutaisin katsomossa
coconuts go go coconuts
Koska näin ei ole, bucket listille tuntuu nyt pyrkivän takaisin yksi juttu - nähdä game 7 Stanley Cup finaalissa.

Niin lähellä, mutta niin kaukana. Tuskin saan sellaista mahdollisuutta toiste elämässäni. Vai pitäisikö alkaa toimittajaksi? Ainoastaan finaalitoimittajaksi.

Onneksi sain elää tuota finaalihuumaa. Tuntuu jotenkin, että on lähempänä tuota ottelua, vaikka sitä seuraakin Suomesta. Toivon eniten maailmassa tällä hetkellä sitä, että Sami Salo saa tänään nostaa kannun.

Oletteko valmiit?

Don Cherry kertoi juuri, että Vancouver vie kannun. Samaa mieltä.

Oh Canada Rogers Arenalla on mahtavuutta!

Livekuva veljeltä:
Erä 1


Eka kymppi Nucksien hallintaa. Molemmilla hyviä maalipaikkoja.

Bruins tuli otteluun mukaan kolmannella vitosella. Parasta mahdollista viihdettä. Erinomainen mainos jääkiekolle. NHL:n toimistolla saadaan hieroa käsiä.

Bergeron 0-1. Merkkausvirheet. H. Sedin katsoi läheltä. Tuollaisiin ei ole varaa tällaisessa pelissä. Näyttäisi tulevan vähämaalinen ottelu.

Bruins otti pelin haltuun toisella kympillä. Vancouverin into - myös yleisöllä - tuntui laantuvan Bostonin maaliin. Ensimmäisen maalin merkitys on suuri. Jokaisen finaalipelin on tähän asti voittanut ensimmäisen maalin tehnyt joukkue, mutta voiko se vaikuttaa noin paljon pelaajien fiiliksiin?

Alku näytti siltä, että Nucks vie tämän pelin, mutta nyt tuntuu vaikealta. Ihmettä haetaan nyt pukukopista.

Erä 2

Normaalisti Nucksien huonoin erä. Toivotaan nyt muutosta tuohon.

Erän alku tasaista vääntöä. Boston ei tosin ole tainnut saada laukaustakaan kohti Luongoa. Jokin puuttuu Vancouverin pelistä. Tahto?

Chara torjui avopaikan. Nucks on ollut lähempänä maalia, mutta yritykset ovat aika vaisuja. Boston osaa pelata johtoasemassa. Vetäytyvät ehkä jopa hieman kuoreen. Peli on selvästi varmempaa heillä, kun johtavat.

Marchand 0-2. Ei tuollaisia maaleja voi päästää tekemään.

Vancouver ylivoima, hyvän painostuksen jälkeen.

Bergeron 0-3, alivoimalla, tarkistuksen jälkeen. Voittava joukkue tarvitsee tuuria. Bostonilla sitä näyttää riittävän.

Luongon piikkiin tulee menemään tämä sarja. Tulee olemaan vaikeaa pelata Vancouverissa seuraavat kuinkamontavuottasenytolikaan. Ei ehkä kannata näyttää naamaansa Vancouverin kaduilla tänä kesänä.

Nyt tarvitaan aika iso kääntö, jotta seuraavat neljä tehdään Thomasin taakse. Luongon voisi jopa vetää penkille. Jollakin tavalla joukkue pitää herättää, eikä Luongo nauti tällä hetkellä joukkueen luottamusta. Sen näkee reaktioista penkillä, maalien jälkeen.

Erä 3

Boston ylivoima, typerä jäähy. Kovat on kierrokset.

Vaikeaa pelaamista Nuckseilta.

Viimeinen kymppi. Boston on vahva.

Vancouver ylivoima. Viimeinen mahdollisuus.

Viimeinen vitonen. Missä ovat Sedinit? Ihan varjoissa, kuten koko sarjan.

Marchand 0-4, tyhjiin. Se siitä.

Sarjan ratkaisut:
  • Tim Thomas. Ylivoimainen.
  • Bostonin fyysinen ja henkinen kovuus
  • Luongon räpellys
  • Sedinien kadotus ja filmaamiset
Likainen peli oli merkittävää tässä sarjassa. Kovaa pelaaminen on ok, mutta tämän sarjan sisältämät koiruudet  johtuvat siitä, että wanhan ajan poliiseja ei enää ole.

Vancouverin yleisö hoiti tonttinsa mallikkaasti pelin jälkeen. Kannustukset omille ja voittajille. Tyylikästä. Gary Bettman näytti olevan ainoa, joka sai kurat.

Sami olisi ansainnut kannun.

[Aiheeseen liittyen: Kovaa peliä Bostonissa / Vancouver - Lätkäpitäjä]


BTW Vuoden 1994 playoff -tappio sai aikaan aikamoisen mellakan Vancouverissa. Nyt voi olla vastaavaa keittymässä. Se ei ole lasten katseltavaa, kun 150 000 purkaa turhautumistaan. Toivottavasti emme lue samanlaisia uutisia tämän pelin jälkeen.

Nyt näyttää siltä, että vuoden 1994 mellakka toistuu. Mikä saa ihmisen toimimaan tuolla tavalla?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ja Vancouverissa ihmetellään, miksei muu Kanada ollut Nucksin takana.

No, pikku-Hong Kongilla on kokemuksia näistä.

Anonyymi kirjoitti...

Koivun perheeseen Poika samana keväänä Kundin kanssa!

Kunto Kortilla kirjoitti...

Oliko Seiskassa ollut jotain perheenlisäyksestä, tuosta julkisesta salaisuudesta? Vältän kyseistä lehteä, joten informaatio perustuu Twitterin tietoon.