torstai 16. syyskuuta 2010

Jos lapset eivät pienenä opi...

... käymään jääkiekko-otteluissa, oppivatko he ikinä?

Ottelujen alkamisajat aiheuttavat taas suurta porua monessa piirissä. Lauantai-illan otteluajat mentiin rukkaamaan klo 17:sta 18.30:een. Maailma meni monella ihan sekaisin tuon puolentoista tunnin vuoksi. Miten tässä selviytyy enää mistään, kun ottelun alkamisaika siirtyi melkein yöhön, päättymisajasta puhumattakaan?

Päivän Hesarissa lätkävaimo(t) kauhistelee, kuinka elämä taas muuttui kauden alettua. Jotenkin kornia. Kyllä kiekkoilijan vaimon pitäisi ymmärtää, että kiekkoilijan ammatti ei ole kahdeksasta neljään -duunia. Ehkä he ymmärtävätkin, mutta suomalaiseen tapaan täytyy vaan vähän nurista. Lätkästä ammattina saa ihan kohtuullisen korvauksen, jonka yksi tehtävä on kompensoida työaikoja ja jopa vaimon työssäkäyntiä. Kompensaatio on usein paljon suurempi kuin muilla aloilla, joissa myös saattaa nähdä perhettään aika harvoin. Minä en edes saisi sovitettua lapsia järkevästi tähän yrittäjän arkeeni.

Pelaajayhdistys on luonnollisesti kaikkia alkamisaikoja vastaan. Parempi olisi, kun ei tarvitsisi aloittaa lainkaan, tai ainakin mahdollisimman harvoin - ilman mainoskatkoja - ja rahakeiju toisi palkan pelaajien tyynyn alle. Miten pelaajayhdistys voi vastustaa mainoskatkoja, kun laji saa siitä rahaa (yli)suuriin palkkoihin ja pelaajat saavat hengähdystauon? Ainakin ensimmäinen lienee tarpeen.

Toki minkä tahansa työntekijäjärjestön tavoitteena on saada edustettavilleen vähemmän töitä tehtäväksi ja enemmän aikaa niiden töiden tekemiseen sekä enemmän palkkaa töiden tekemättä jättämisestä.

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja esittää omana henkilökohtaisena mielipiteenään, että
"Ilmeisesti seuroissa kuvitellaan, että näin he saavat kaupattua enemmän olutta." 
Ja siinä on sitten mitä pahaa? Oheismyynti on monelle seuralle elintärkeä rahavirta, josta myös niitä pelaajien palkkoja maksetaan.

Aina - siis ihan aina - kun alkamisajoista puhutaan, joku vetää esiin lapsikortin. Ottelut eivät voi alkaa myöhempään, koska lasten pitää päästä nukkumaan. Pelkkä tekosyy. Väitän, että yhdenkään liigaseuran kausikortin ostajista ei ole merkittävä osa lapsia. Lapset eivät ole tuon viihteen, siis ottelutapahtuman, pääkohderyhmä. Lapsille voi myydä paljon muutakin kuin otteluja.

No sen jälkeen vedetään esiin tuo otsikko. Voisin myös kysyä,
Jos lapset eivät pienenä opi käymään baareissa, oppivatko he ikinä? 
Tai tekemään ihan mitä tahansa, jonka he oppivat vanhempana. Täysin epärealistinen peruste. Ei mitään mutua kummempaa painoarvoa. Totuttelua voi tehdä satunnaisissa perhepeileissäkin, kaltaistensa joukossa, jos siltä tuntuu.

Kun tuo kortti on pelattu, kaivetaan jostakin esiin jokin sarja, jossa pelataan päiväpelejä, mutta unohdetaan samalla tämän jääurheilun paras esimerkki, NHL, jossa ottelut alkavat pääsääntöisesti klo 19 - 20. Päiväpelit ovat erikseen ja niiden ympärille rakennetaan usein perheteemaa. Jostain syystä isossa markkinassa ja pienessä kaukalossa on todettu tuo hyväksi alkamisajaksi, tapaninpäivän ja uudenvuodenaaton ollessa parhaimpia peli-iltoja. Siitä huolimatta, että lapset ovat rapakon takanakin yksi kohderyhmistä, mutta ei suinkaan markkinoita määräävä kohderyhmä.

J-P Vuorisen kommentit artikkelissa ovat asiaa. Minun henkilökohtainen mielipide on se, että seurojen toimijat, olivat ne sitten johtokuntaa tai pelaajia tai niiden sukulaisia, eivät pidä siitä, että otteluja edes pelataan viikonloppuisin. Tämän rintaman etunenässä tuntuvat marssivan toimittajat. Se on ihan ymmärrettävää. Kuka nyt mielellään töihin tulisi lauantai-iltana?

Jutun voit lukea Hesarin digilehdestä, johon voit näköjään tutustua nyt ilmaiseksi. Kuvan tekstistä kaappasin ihan luvatta. Toivottavasti eivät tykkää pahaa. Ehkä saavat jonkun digilehden käyttäjän edellisestä linkistä.

[ Aiheeseen liittyen: Olethan jo kertonut... ]

BTW Aukioloajoista puhuttaessa tulee aina mieleen eräs edesmennyt fysioterapialaitos, jossa iltaisin myytiin aina asiakkaille ei oota ja aamuisin listat olivat tyhjää täynnä. Työntekijät halusivat perheidensä ja muiden menojensa vuoksi tehdä töitä vain päivisin. Lopputuloksen saattoi arvata mutta silti työntekijät katsoivat johdon toimineen huonosti, kun kortit oli pelattu. No ovat oikeassa. Johdon olisi pitänyt määrätä ihmiset töihin silloin, kun on asiakkaita. Olen aina muistuttanut meidän alalle lähtijöitä siitä, että tulee muistaa yksi tärkeä nyrkkisääntö: 
Muiden vapaa-aika on meidän työaikaa. 
Se vaikuttaa väistämättä ystävä- ja perhesuhteisiin.

30 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin usein suomalaiset eivat ole valmiita tekemaan toita. Tarkoitan, etta vuosilomaa on monta viikkoa ja viikkotyoaika noin 40 tuntia. Viikonloppuisin ja iltaisin tulisi mielellaan olla vapaata. Auttakaa sita, joka yrittaa noihin saavutettuihin etuihin kajota. Olin erittain tyrmistynyt loytaessani kyselyn, jonka mukaan suurin osa suomalaisista ottaisi mieluummin vahemman palkkaa ja enemman lomaa. Ei tuottavuus kasva sohvalla kollottemalla.

Taalla Amerikassa vuosilomaa on kolme viikkoa, sisaltaen mahdolliset sairaspaivat sun muut. Tama on jo hyva diili. Kieltamatta kirpaisi aikoinaan luopua neljan viikon kesalomasta Suomesta muuttaessa mutta urakehitykselle se on tehnyt vain hyvaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sen verran voisi tuoda wanhoja hyviä aikoja mieleen, että mainitsen vielä 80-lopussa torstain ja sunnuntain olleen pelipäiviä ja alkamisaika 18.30.

Pelaajayhdistykselle asia ei kuulu lainkaan, koska lajin sisällä joka ainoa on hyväksynyt lajin epäsäännöllisyyden.

Sopimuksessa ei ole viikonloppu- tai ylityölisiä. Siihen ei myöskään kuulu likaisen tai vaarallisen työn lisiä. Jokainen pelaaja tajuaa työn poikkeuksellisuuden.

Otteluja pelataan silloin kuin asiakkaita on liikkeellä. NHL:ssä aloitusajat liukuvat 12-20.00 välillä, päivät ma-su välillä ja pelireissut 1-16 päivän välillä.

Miten Suomessa voi pelaajan vaimo kitistä jostain leskeydestä, kun äijä on 60 kertaa vuodessa iltavuorossa?

Karhuherra kirjoitti...

Meikä ei tykkää lauantaipeleistä sen takia, että sielä ei ole kunnolla töitä - koska IS ei ilmesty sunnuntaisin. Mutta ei toimittajilla ole alkamisaikoihin yleensä muuta naristavaa kuin se hankaluus, joka mahdollisesti aiheutuu juttudeadlinen suhteen. Siinä mielessä klo 17 on ihan eri juttu kuin klo 18.30.
Kyllä minä lätkävaimonkin näkökulman ymmärrän. Tai siis mitä muuta rouva Vahalahden olisi pitänyt tällaisesta asiasta sanoa? Perheen kannalta hommat ovat menneet huonompaan suuntaan, eikä se ole vaimon vika, jos toimittaja on näinkin tärkeää asiaa keksinyt häneltä tiedustella.
Kaksi mainoskatkoa per erä taas lähentelee katastrofia SM-liigan tapaisessa matalan intensiteetin pelissä. Draaman ja rytinän kaaret jäävät auttamattomasti liian lyhyiksi. Eikä Suomessa ole edes ice girlsejä, joita voisi esineellistää siinä minuutin aikana.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Eikö kolmen viikon loma Jenkkilässä ole jo poikkeuksellisen paljon?

Pelaajat ehkä tajuavatkin työnsä poikkeuksellisuuden, mutta siellä kotona taitaa monella olla rautalankaa väännettävänä. Ei tietysti kaikilla. Ihmisiä on niin paljon erilaisia.

Karhuherra on tietysti oikeassa deadlinien kanssa, mutta uskoisin nekin olevan järjesteltävissä, jos ihan oikeasti täytyisi. Kummallisesti moni asia lutviutuu pakon edessä.

Minä ymmärrän myös lätkävaimon näkökulman. Parastahan olisi, jos äijä olisi kotona koko ajan, palkan juostessa äijän sijaan. Voihan vaimo tuohon kysymykseen vastata kovin monella tavalla. Kaikessa on kyse vain ja ainoastaan asennoitumisessa. Myös tässä kirjoituksessa.

Mainoskatkon katko draamaan ei ole sen katkon vika, vaan SM-liigan, joka ei osaa tehdä katkosta muuta kuin tunnelman latistajan. Eikä oikein seuratkaan osaa hyödyntää sitä. Rapakon takana katko mahdollistanee isojen tähtien isot peliminuutit. Meillä mennään neljällä kentällä 30-40 sekunnin vaihtoja tappiin asti.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös NHL:ssä ole kaksi 70 sekunnin mainoskatkoa per erä? Jep, kyllä on tempo kärsinyt...

Vahalahden rouva tuskin mietti asioita liian syvällisesti. Äijä on uransa aikana tienannut yli miljoona euroa ja ilmeisesti lomaakin on nykyään kahdeksan viikkoa.

Enemmän varmaan ongelmana on äijän työn epävarmuus ja uran lyhyys. Muutaman vuoden päästä saa olla kotona aamusta iltaan, mutta pankkiin ei myöskään pauku pelimerkkejä.

Nyt kannattaa nauttia, kun vielä saa. Turussakin pyörii näitä ex-mestareita pilvin pimein ja aika harvalla taitaa olla asiat yhtä hyvin kuin pelivuosien aikana.

Anonyymi kirjoitti...

Timrå IK-Frölunda tuossa lahden takana alkaa tänään kello 21.00. Toivottavasti ylisuojellut svedukakarat eivät joudu terapiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Lätkävaimojen puheet yksihuoltajuudesta ovat loukkaus meitä oikeita yksinhuoltajia kohtaan. Rouvat eivät tiedä alkuunkaan mitä yh:n elämä on. En tiennyt minäkään, kun sairaalasta ilmoittivat ettei mieheni, lastemme isä, tule enää kotiin. Nyt tiedän. Joka kerta tulee kyynel silmään kun luen tai kuulen näiden rouvien juttuja ikävästä elämästään.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Viimeisen Anonyyminkin reaktio on ihan ymmärrettävää. Ehkä yh terminä potee inflaatiota, kun suht normaalin perheen isä/äiti tekee itsestään heti yh:n kun joutuu hetken, lyhyen tai pitkän, olemaan kaksistaan lasten kanssa. Aletaan yh-marttyyriksi.

Miksi tuo Timrån ottelu alkoi klo 21? Ja oliko katsojia enemmän vain vähemmän kuin normaalisti?

Jari Nikkola kirjoitti...

Hesari ja STT taitavat olla uudistuksien kanssa Turussa kireinä. Jos deadline on jo klo 21.15 eivät uudet liigan timeoutit kauheasti lämmitä. Tai se, että sähköinen media (TV-kanavat) venyttää mediatilaisuuksien alkua etuajo-oikeuksineen nykyään melko paljon. Muut voivat kyllä elää asian kanssa. Iltapuluissa klo 19.00 aloituskin olisi OK.

Eniten kaipaisin touhuun säännöllisyyttä. Selkeät pelipäivät, selkeät alkamisajat ilman säätämisiä. Pe-la kierrokset viikonloppuihin, tiistaipelit keskiviikolle. Onnistuisi melkein kaikissa halleissa ilman ongelmaa? Hartwall ja Nordis ovat buukattuja, esim. Turkuhalli ei niinkään.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Voisiko, Jari, tästä ymmärtää niin, että tuollaiset median vanhat körmyt eivät taivu, mutta uudemmat tulijat pystyvät muuntumaan muuttuvien aikataulujen alla?

Tämä wanha joustamattomuushan väistämättä lanaa tietä digilehdille, jotka voivat "printata" uutisensa vaikka klo 3 yöllä, jos ottelu sattuu silloin päättymään.

Tarvitseeko jääkiekko enää Ylen Urheiluruutua lainkaan? Ei nähdäkseni ainakaan niin paljon kuin ennen. Lätkän ystävät kaivavat jo nyt ottelukoosteet sieltä, mistä niitä saa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mut kulkaa nyt Pelaajayhdistyksen Saarelaa eli pelaajat haluaisivat lauantai-iltana viettää aikaa perheidensä kanssa!

Jos peli alkaa 17.00, niin matsihan on ohi jo 19.20-19.30, minkä jälkeen ne 40-50min. jälkijumpat ja sauna/suihku.

Pikainen ajo liisarilla kotiin ja voi alkaa lasten kanssa leikkimään siinä yhdeksän paikkeilla. Äitin kanssa myöhemmin.

Tämä tietysti toimii vain 50% kohdalla, koska vierasjoukkueella menee hieman myöhäisempään.

Niin, ja tietysti liigassa, missä keski-ikä on alle 25 vuotta täytynee ehkä huomioida osan näistä pelaajista olevan vielä, köh, lapsettomia.

Monellako Tepsin pelaajalla on lapsi(a)?

Rohkea veikkaus on se, että vain 30% liigapelaajista olisi jälkikasvua.

Jos siis 50% pelaajista ei ehdi kotiin vierapelin takia muutenkaan "ajoissa" ja kotijoukkueen pelaajista vain 30 prosentilla on jälkikasvua (ja hekin ovat kotona vasta hieman ennen yhdeksää pelin alkaessa 17.00), niin voisi ehkä sanoa että Pelaajayhdistyksen kannattaisi keskittyä asioihin, jotka...

a)koskee koko jäsenistöä ja b)on ihan oikeasti tärkeää!!!

Mitä helvettiä Saarela murehtii timeouteja? Kiinnostaako ilman työttömyyskorvauksia jääviä pelaajia timeoutit? Vakuutusyhtiöiden kanssa tappelevia?

Ottelut pitää pelata silloin kuin saadaan eniten katsojia, koska vain se voi tuoda pelaajan tilille lisää euroja.

Ps. Kun aina mussutetaan urheilullisuudesta, niin kello 18.30 peli on pelaajalle parempi kuin 17.00, koska aamujäiden jälkeen jää enemmän aikaa ruokailuun ja päiväuniin. Piste.

Anonyymi kirjoitti...

Janne Ojasen numero on sitten jäädytetty. Ojanen teki liigaurallaan 799 pistettä yhteensä 876 ottelussa (0.912 pistettä per peli).

Reijo Leppänen numeroa ei ole sitten jäädytetty. Leppänen teki liigaurallaan 730 pistettä yhteensä 616 ottelussa (1.185 pistettä per peli).

Jos Leppänen olisi pelannut omalla pistekeskiarvollaan yhtä paljon otteluita kuin Ojanen, niin hän olisi päässyt 1038 pisteeseen.

Ehkä sillä määrällä olisi jo #15 noussut kattoparruihin legendaaristen Timo Nummelinin #3 ja Hannu Virran #23 rinnalle.

Myös Juhani Wahlstenin arvokas valmennustyö on saanut kunniaa numeron jäädyttämisen kautta.

Anonyymi kirjoitti...

Pärre, niin kuin esim. Upikin tulivat parhaaseen seuraan väärästä seurasta. Muuten kai kummankin numero olisi ollut jäissä jo 20 vuotta.

Blogin aiheeseen liittyen, kuinka monen muun ammattiryhmän puolisot saavat mediassa yhtä paljon palstatilaa kuin lätkävaimot?

Miksi aiheesta piti kirjoittaa vieläpä kirjakin, jossa kerrotaan, että osa lätkävaimoista käy ihan oikeissa töissä ja osalla on oikein korkeakoulututkintokin?

En ole esim. nähnyt yhdenkään futisvaimon kertovan julkisuudessa, miten rankkaa on, kun mies on ammattiurheilija.

Saati sitten, että jonkin vähemmän julkisen ammatin edustajan puoliso olisi surkutellut kovaa kohtaloaan, kun mies tuo leivän pöytään, mutta vaimo joutuu hoitamaan lapset.

Kello neljältä soi, taas lähti rekkamies...

Kunto Kortilla kirjoitti...

Kirja rekkakuskien rouvista voisi olla mielenkiintoinen. Vai voisiko?

Futisvaimoista on tv-sarja, joskin fiktiivisen faktinen. Eikö lätkävaimoistakin ollut joku vastaava viritelmä?

Kotirouvista yleensä on aika paljon filmejä, ainakin MILF-kategoriassa. Tai niin olen kuullut.

Asiallinen kysymys tosin, että miksi lätkävaimoista meuhkataan niin paljon.

Mielestäni myös Pärren paita olisi pitänyt olla katossa jo aikoja sitten ja Upin viimeistään jättäytyessään taustalle.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, Juuso Wahlsten pelasi KalPassa, HJK:ssa, Ilveksessä ja ulkomailla, mutta Pärre Leppäsen siirtyminen vuonna 1975 TuTo:sta fuusion mukana Tepsiin on ongelma?

Upia ei "tutolaisuus" tunnu kovasti haittavaan, kun edelleen Tepsissä jatkaa...

Upin numeron jäädyttämistä ei varmaan kukaan odota (ellei sitten mennä Juuso-kriteereillä), sillä hänen aikansa pelaajana jäi TPS-paidassa aika lyhyeksi.

Pärre taisi olla joku 24v. Tepsiin tullessaan?

Anonyymi kirjoitti...

Jollei kerran Pärren seuratausta ole ongelma, niin miksei paita ole jo Turkuhallin katossa? Sama pätee oikeastaan Vilanderiinkin.

Mutta mikä merkitys Pärren iällä on numeron jäädyttämisen kannalta?

Eiköhän Upin ja muutaman muunkin 60-70-luvun staran numeron jäihinlaittaminen olisi tosiaan enemmän TuTon heiniä, mutta sielläkin taitaa jäädytyskatse olla suunnattu jo vähän tuoreempiin sankareihin.

Anonyymi kirjoitti...

Timrå-Frölunda oli televisioitu "Hockey Night in Sweden"-ottelu, nattiné på svenska. Mistä lie apinoineet tuon idean? Tai tämän kauden uudistuksen;melko kalliit heijastusmainokset katosta jään pintaan jokaiseen Elitserien halliin?

Ottelu päättyi 23.40. Yleisö 5200, tiivistunnelmaisen hallin kapasiteetti 6 000 ja Timrån yleisökeskiarvo kotiotteluissa on viime vuodet pyörinyt 5000 ja 5300 välillä.

Anonyymi kirjoitti...

"Mutta mikä merkitys Pärren iällä on numeron jäädyttämisen kannalta?"

Mihin mahtaa liittyä? Mutta kun iästä puhutaan, niin ensi vuonna Pärre on tosiaan vuoden vanhempi ja ihan tasalukuja juhlitaan.

Jari Nikkola kirjoitti...

On siinä jonkinlaista muutosvastarintaa kenties havaittavissa. Vanhempi kaarti ei jousta nykymaailman vaatimuksissa, nuorempi kylläkin. Saattaa näkyä jopa paikallisen toimittajakerhon toiminnassa. Tosin deadlinet ovat myös Iltapuluissa em. tahoja höllemmät. Verkkolehdille tämä lanaa tietä todellakin. Itsekin katson av-koosteet muualta kuin Urkkaruudusta nykyään.

Anonyymi kirjoitti...

"Mutta mikä merkitys Pärren iällä on numeron jäädyttämisen kannalta?

Mihin mahtaa liittyä?"

Mahtaisiko liittyä tähän Anonyymin kommenttiin:

"Pärre taisi olla joku 24v. Tepsiin tullessaan?"

Anonyymi kirjoitti...

Kalevan Teemu Wileniuksen mielestä lauantain myöhäisempi peliaika on katastrofi, koska ihmiset ovat tottuneet KATSOMAAN LOTTOARVONNAN.

Olen suomalainen. Kahta en vaihda: Lottoarvonta ja Linnanjuhlat!

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tuo 24v. ollut mainittu sen takia, että se osoittaa kaverin olleen Tepsissä kaaaaauan, eikä mikään Nummenpakalla 10-vuotiaana tehty seuravalinta voi millään vaikuttaa täysjärkisten ihmisten toimintaan.

Jos vaikuttaa, niin se johtuu vain täysjärkisyyden puuttumisesta. Mielenkiintoista koko paketissa on se, että mikä on SEURA?

Se on tietysti siellä vaikuttavat ihmiset, ainakin päätöksien suhteen. Mutta hekin vaihtuvat koko ajan. Jos Hannu Ansas on ollut joskus Pärreä vastaan, niin miksi moisen ajattelumallin pitäisi siirtyä nykyiseen johtoon?

Arse on pelannut Pärren kanssa, Hietsulla ei luulisi olevan mitään miestä vastaan, Rane on itse ns. tutolainen, ja sitten on tämä täysin nimetön johtokunta.

Kuka siellä voi olla tämän fiaskon jatkamisen kannalla? Tai häpeän.

Mutta veikkaan asian korjaantuvan. Täytyy vain odottaa, että pj. tai joku tuo idean Pärren juhlistamisesta omana ideanaan.

Täytyy myös ihmetellä suomalaisen kiekkomedian avuttomuutta. Miten kävisi jos NHL:n kaikkien aikojen neljänneksi paras pistemies olisi yli 20 vuotta "eläkkeellä" ja numero olisi edelleen käytössä?

Media olisi teurastanut seuran jo muutaman vuoden jälkeen.

Hienosti kauden aloittanut Janne Hauhtonen tuskin menettäisi yöuniaan, jos joutuisi numeron 15 luovuttamaan.

Anonyymi kirjoitti...

En tarkoita nyt Leppäsen Aunen tapausta, mutta jos numeron jäädyttäminen tuntuu Suomessa ylipäätään liian lopulliselta ratkaisulta, niin ainahan voi seuran entisiä huippupelaajia muistaa vaikka kunnianumeroilla.

Kunnianumerokäytännössä ansioitunut pelaaja saa tunnustuksena saavutuksistaan oman pelaajaviirin jäähallin kattoon. Sen sijaan pelaajan numeroa ei jäädytetä vaan se jää edelleen seuran käyttöön.

NHL:ssä käytäntö on voimassa ainakin Torontossa. Suomessa ainoa(?) kunnianumeroseura taitaa olla Koo-Vee.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Veikkaushan voisi näyttää Lottoarvonnan SM-liigan mainoskatkolla.

Katsoin Urheiluruudun eilen monen vuoden tauon jälkeen. Ei ollut muuttunut mitenkään. Voin jatkaa urheilu-uutisten imurointia muualta.

Onhan se selvä, että Leppäsen paita tulee nostaa kattoon. Ei sitä pitkään voi enää väistellä.

Anonyymi kirjoitti...

Myöhempi alkamisajankohta on varmasti seurojen ja viihteen kannalta parempi. Ei siis mukinoita siitä.

Mutta tuodaan nyt asiakasryhmä, johon itsekin kuulun, jota ei onnistuta keskusteluissa huomaamaan. Ja kyllä kyse on lapsellisista vanhemmista/vanhemmasta, jotka haluavat käydä otteluissa ILMAN lasta. Viimevuonna pystyimme käymään lähes kaikki lauantaipelit, koska lapsenvahdin hankkiminen 17-19:15 ajaksi on huomattavasti helpompaa kuin 18:30-20:45. Lapsenvahdin tehtäviin kun tuolla aikaisempana ajankohtana kuuluu lapsen vahtiminen. Myöhemmässä ajankohdassa taas hommaan kuuluu iltapuuron syöttäminen, iltapesu, yöpuvun vaihto ja nukuttaminen. Vaikeuskerroin noin 10x siis.

Tällä kaudella siis tuskin lauantaiotteluja tuskin tulee paikanpäältä paljoa seurattua. Olen myös huomannut, että jääkiekko ei edes kokonaisuudessaan enää kiinnosta yhtä paljon kuin ennen. Nyt jaksaa vielä webbi telkkarista sitä pätkivää kuvaa katsella, mutta parin vuoden kuluttua ei ehkä sitäkään.

Myös ennen lasta 17:00 ajankohta sopi itselle vallan mainiosti. Matsin jälkeen kun ehti hyvin ravintolaan syömään. Tosin, matsissakin tai sitä ennen voi syödä, muttei Turkuhallissa.

Mutta kuten alussa sanoin, uskon seurojen saavan tällä myöhemmällä ajankohdalla paremmin tuloja ja sen olevan yleisesti parempi.

Tuohon "oppia käymään otteluissa" juttuun ei kannata panostaa paljoa. Uskoisin, että opettaminen menee perille vasta yli 13 vuotiaille parhaiten, joille ajankohta ei enää pitäisi olla ongelma. Eikä mahdolliset ns. lieveilmiöt kuten väkivaltä, kiroilu, humalaiset ihmiset jne.

Anonyymi kirjoitti...

Pikkulapsille/lapsiperheille voitaisiin aivan hyvin järjestää muutamia aikaisia matinea-pelejä. Sunnuntai on aivan loistava päivä näille matseille.

Mielummin sunnuntaina kello 12.00 tai 13.00 kuin tiistai-iltana.

Anonyymi kirjoitti...

Jos tulee 0-7 lättyyn, niin ihan sama mihin aikaa peli alkaa.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Kommenttini toimittajien vastutuksesta sa tänään vahvistusta. Hesarin urheilutoimituksen esimies, Ari Pusa, kirjoittaa kolumnissaan kuinka "SM-liiga hylkäsi lapsiperheet."

Pusan mielestä se on viikonloppuna aivan liian myöhään, kun pelit loppuvat yhdelsältä, jos silloinkaan.

Mitä ihmettä? Pusa ei kritisoi ainakaan kolumnissaan arkipelien loppumisaikaa, joka on ihan sama. Kuten monen muunkaan kritisoijan mielestä, arkena se ei ole ongelma (lapsille) mutta lauantaina on. Mitä ihmettä?

Pusan mielestä lauantai oli pelaajille laatuaikaa, kun kotimatkalle päästiin jo ennen kahdeksaa.

Onko kotimatka pelaajan laatuaikaa? Siis se bussissa istuminen lauantai-iltana? Aikamoinen sammakko lipsahti? Toimittaja pääsee kotiin ehkä jopa kahdeksaksi.

Pusan mielestä uudistuksen myötä pelaajat ja valmentajat väsyvät aiempaa enemmän. Uudistus alkaa syömään itseään.

Miksi, miten, koska, missä?

Kirjoitus ei ollut mikään muu kuin toimittajan nurina.

Jari Nikkola kirjoitti...

Voisinpa melkein väittää turhien EHT-turnausten, ylikuluttavan harjoittelukulttuurin jne. polttavan pelaajia hilppasen enemmän loppuun kuin yksittäisten lauantaimatsien 1.30 h myöhäisempi aloitusaika. Hesarin vasuriliberalismi menee överiksi urkkasivuillakin aika ajoin ilmeisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Mr. Pusan ajatukset olisivat hauskoja, ellei ne olisi nii surullisia.

Mikä prosentti liigapelaajista menee lauantaina matsin jälkeen kotiin lepäämään?

Monellako näistä harvoista kotiin menijöistä 1.5h muutos aiheuttaa ongelmia?

Keskustelua ottelujen alkamisajasta saa tietysti jatkaa aivan vapaasti ja kaikki mielipiteet ovat yhtä arvokkaita, mutta älkää nyt alkako perustelemaan mielipiteitänne aivan pehmeillä jutuilla.

Kuten maestro Nikkola mainitsee, niin suomalaisen liigakiekkoilijan jo näin sarjan alussa näkyvä väsymys/haluttomuus on kyllä hankittu aivan eri metodein.

Yksikään yleisurheiluvalmentaja ei hyväksyisi ikinä suojatilleen jääkiekkoilijoiden rasitus-lepo-suhteita. Niissä ei ole mitään järkeä ja tuloksena on sekä fyysisesti että henkisesti kuolleita kundeja, jotka eivät jaksa innostua kello 17 tai 18.30 matseihin.

Tämä on giganttinen ongelma suomalaisessa jääkiekossa. Määrää aivan liikaa, laatua aivan liian vähän.