perjantai 4. kesäkuuta 2010

Painot on vartioitu

Viime viikolla uutisoitiin, kuinka Painonvartijat lopettaa toimintansa Suomessa. Tuota osasi odottaa, vaikka se tulikin yllätyksenä. Mehän olemme yksi Euroopan lihavimmista kansoista, joten olisi kuvitellut Painonvartijoiden olevan täällä kultakaivos.
Painonvartijat tuli Suomeen 35 vuotta sitten. Yhtiön Pohjoismaiden-johtajan Lotte Wambergin mukaan toiminta on kuitenkin ollut kannattamatonta jo useiden vuosien ajan.
Wamberg tunnustaa, että Suomessa on yhä lisääntyvä tarve painonhallintapalveluille. Suomi on kuitenkin vaikea maa toimia.
- Suomen maantieteellinen koko ja suhteellisen vähäinen väestön määrä tekee erittäin vaikeaksi kääntää toimintaa kannattavaksi, Wamberg perustelee.
Niinkö? Mietin vain, että onko tuo Suomen koko ja väkiluku sittenkään se syy kannattamattomuuteen. Samalla logiikalla kuntokeskuksiakaan ei olisi olemassa.

Olisiko sittenkin kyse tuotteesta ja/tai sen markkinoinnista. Tai kohderyhmän valinnasta? Tai sijainnista? Eihän isoissa kaupungeissa pitäisi olla mitään logistisia ongelmia? Ymmärrän ongelmat peräkylässä, jossa naapuria ei tavoita edes puhelimella. Ei kai tuote kuitenkaan ole painottunut pieniin pitäjiin? Tai jos on, onko siinä tehty virhearviointi?

Kuntokeskuskin voi menestyä pienellä paikkakunnalla, mutta siellä rikastuminen on hankalaa. Ai miksi? Potentiaalisen asiakasmäärän vuoksi. Jos kunnassa on pari tuhatta asiakasta ja saat ennätykselliset 20% kuntalaisista asiakkaiksi, sinulla on asiakkaita nelisen sataa. Jos pyydät asiakkaalta 50 euroa kuukaudessa ja teet liiketoimintaa erinomaisella 30% tuotolla, voit saada 72.000 euroa vuodessa viivan alle.

Yltiöoptimistinen ajatus, mutta niin tuttu monelle aloittavalle (kuntokeskus)yrittäjälle.

Todellisuus lienee jossakin sadan asiakkaan paikkeilla ja maksimissaan 10%:n katteessa, jolloin rikastumaan pääsee kuutisen tonnia vuodessa, viitisen sataa euroa kuukaudessa. [Lue: Ei tuota lainkaan.] Ei ehkä kuulu ainakaan näihin seitsemään tapaan tulla miljonääriksi.

Ehkä Painovartijoiden ongelma oli nimen omaan se, että ei osattua keskittää toimintoja, vaan se oli rypälöitynyt pieniksi ja kannattamattomiksi yksiköiksi.

Joku kysyi, miten me aiomme hyödyntää Painonvartijoiden lopettamisen. Ehkä me olemme osaltamme aiheuttaneet sen tuotteistamalla painonhallintatuotteita:
M&M Kuntotalo on erikoistunut painonhallintaan tukeviin tuotteisiin ja palveluihin. Meiltä löydät avun mihin tahansa painonhallinnan ongelmaasi.
Valitse kolmesta linjastamme juuri Sinulle sopiva vaihtoehto:
8 viikossa kuntoon: Mikäli Sinulla on tarvetta pudottaa painoa vain muutamia kiloja, 8 viikossa kuntoon -ohjelmamme on Sinun valintasi.
Easy Life: Mikäli Sinun pitää pudottaa painoasi kymmeniä prosentteja, Easy Life -ohjelmamme on Sinua varten.
Personal Trainer: Muissa painonhallintaongelmissa ja ruokavalioissa Sinua auttavat Omaohjaajamme. Omaohjaajien Personal Trainer -pakettien hinnat ja lisätietoa löydät täältä. Pakettien hyödyntäminen ei vaadi jäsenyyttä, mutta Omaohjaajapalvelu sisältyy jäsenyyksiin.
Ainakin meille tulee erityisen paljon tällä hetkellä asiakkaita, jotka haluavat pudottaa painoaan. Ehkä he hakeutuvat meille, koska ystävät ja sukulaiset ovat jo onnistuneet ohjeillamme. Kuten tietysti Painonvartijoissakin, meilläkin onnistuu varmasti, jos vain tekee niin kuin Omaohjaajamme sanovat.

Tarjosimme taannoin Painonvartijoille mahdollisuutta järjestää kokouksiaan tiloissamme, jolloin he olisivat voineet saada asiakkaita meidän jäsenistä. Luentotilaamme mahtuu parisenkymmentä kuulijaa. Se oli Painovartijoille liian vähän. Ei kiinnostanut meidän asiaakkaat, vaikka olisivat saaneet kokoontua tiloissamme ilmaiseksi.

Pitäisikö meidän antaa nyt jokin koukku niille, jotka nyt tippuvat pois Painovartijoiden ryhmistä? Jos kuulut heihin, katso vaikka tämä tarjouksemme. Voit myös vinkata asiasta myyjällemme, kun tulet palveluesittelyyn. Ehkä hän keksii Sinulle jotain...

[ Aiheeseen liittyen: Läskivero / Liikkuisitko enemmän, jos... / Koska Sinä aloitat? ]

BTW Olemme ajoittain harkinneet myös kuntosalin puolelle painon vartijoita. En varmaan lopeta koskaan ihmettelemästä ihmisen laiskuutta. Ja varsinkin oletettavasti vahvan ihmisen laiskuutta. Miksi se on niin, että mitä isompia painoja kuntosalilla liikuttaa, sitä todennäköisemmin ne jäävät lojumaan lattialle tai laitteisiin? Treenaako tällainen kaveri niin loppuun asti, että ei millään jaksa siirtää painoja takaisin telineisiin? Vai onko tämä vain suomalaiselle tyypillistä epäkohteliaisuutta? Onneksi selvästi suurin osa kuntosalien asiakkaista ymmärtää palauttaa käyttämänsä välineet paikoilleen. Siitä iso kiitos heille! Ei kuitenkaan tarvita kuin yksi henkilö sekoittamaan koko sali moneksi tunniksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

TS: Elixia tulossa Motivuksen paikalle Centrumin kiinteistöön. Motivus menee kiinni marraskuussa, kun remontti alkaa. Elixia aloittaa remontin jälkeen vasta loppuvuodesta 2011.

Miten hyödynnätte tämän?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Jaaha. Ai täälläkin pöhistään tuon uutisen ympärillä.

Elixia lienee saanut jalan Centrumin oven väliin kohtalaisella korvauksella.

Seurataan mielenkiinnolla tilannetta ja eiköhän meidän myyjämme keksi tuohonkin tilanteeseen sopivan koukun...