keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Ei ollut minun vikani

Olette varmaan nähneet tämän Tukesin mainoksen, joka pyörii töllöttimessä:Mainos ehkä tahtomattaan peilaa yhteiskuntaa, jossa elämme. Mikään ei ole meidän vikamme. Meidän ei tarvitse ottaa vastuuta mistään. Syyllinen on aina joku muu.

Tuollaisessa tapauksessa tietysti saatetaan vastuuseen:

  1. Ilotulitteen valmistaja, koska käyttöohjeessa ei ole mainintaa tuollaisen onnettomuuden mahdollisuudesta.
  2. Ilotulitetelineen valmistaja, koska teline ei kestä iskuja kaatumatta.
  3. Kuohujuoman valmistaja, koska pullossa ei lue varoitusta, jossa mainitaan, että ponnahtava korkki saattaa kaataa ilotulitetelineen osuessaan siihen.
  4. Kaikki kuvassa näkyvät ja näkymättömät elementit, paitsi ilotulitteen sytyttäjä.

Erittäin mukavaa ja vastuullista vuodenvaihdetta!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä?? Tarkoitatko sää nyt sitä että kun mää meen kohta tekemään jauheliha-juustotäytteisiä nachoksia (nam ja lurps..) ja poltankin käteni vahingossa uuninluukkuun tai johonkin uunin reunaan, niin kädenpalaminen vois olla jotenkin mun vika? Poltinko minä käteni? En, vaan uuni poltti...eli vastuu on kyllä uuninvalmistajalla!!

Kaikesta huolimatta erittäin hyvää vuodenvaihdetta :)

Anonyymi kirjoitti...

Taas se on tulossa.
Kun kaupungilla jo ennen klo 18, laittomasti, alkaa räiskintä ja mäiskintä, ja raketti lentää vaikka muksun rattaisiin, kun ihan aseman ovien vieressä ammuskellaan. Sitten juostaan pakoon ja huudetaan perään, että vika oli meidän, kun paikalle satuimme.

Raketit pois. Eiköhän niillä ole ammuskeltu jo tarpeeksi. Dioksiinejakin tuottavat ja mereen putoavien raketinjämien myrkyt päätyvät kaloihin tai siis meihin.
Ihminen huvittaa itsensä kuoliaaksi.
Ei paljoa naurata.