sunnuntai 22. huhtikuuta 2007

Patriotismia

Vaikka viimeviikkoisessa ampumavalikohtauksessa ei todellakaan ole mitaan positiivista, taytyy taas kerran nostaa hattua amerikkalaisten isanmaallisuudelle ja kyvylle auttaa ja tukea toisia, kun jotain riittavan isoa tapahtuu. On hienoa nahda, kuinka jotkin asiat todellakin yhdistavat koko kansaa ja saa melkein jokaisen tukemaan samaa asiaa.


Vaikka maa onkin selvasti jakautunut kahteen seka poliittisesti etta taloudellisesti, isot tapahtumat yhdistavat kansan. On ollut hienoa nahda, kuinka VT:n asuja ja vareja on alkanut nakymaan urheilutapahtumissa ja katukuvassa seka uutisstudioissa, vaikka syyt siihen ovatkin enemman kuin surulliset. VT:n asustemyynti nousi viimeviikolla yli 1000%. Toivottavasti edes osa tasta tuotosta kaytetaan turvallisuuden parantamiseen.


Miten sita sitten parannetaan? Voitte olla varmoja, etta joka paiva jollakin on tahan asiaan painavaa sanottavaa ja tietysti tapetille taas nostetaan kansan jakava asia amerikkalaisten perustuslaillisesta oikeudesta kantaa asetta. Ikavaa asiassa on menetettyjen henkien lisaksi se, etta nyt aletaan etsimaan syyta kaikesta ja kaikista muista paitsi ampujasta itsestaan. Surullista...

Ei kommentteja: