keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kiss - Monster tour Helsinki

Kirjoitin vuoden 2008 olevan yksi kaikkien aikojen konserttikesistä. Teksti kuului näin:
Olisiko sittenkin vasta tuo tuleva kesä kaikkien aikojen rokkikesä? KISS, Judas Priest, Bon Jovi, Iron Maiden, Bruce Springsteen...
Nyt on 2013. Kaikkien aikojen rokkikesän uusinta? En tiedä, mutta hulppea on tarjonta. Bruce Turussa, Bon Jovi Wienissä ja Tampereella sekä nyt myös KISS kuitattu tälle kesää. Iron Maiden on vielä tarjottimella, kuten myös Robbie Williams Tallinassa ja Bon Jovi New Jerseyssä.

Mahtavaa, että äänitemyynti laskee ja bändien on pakko kiertää. Suurin harmi tälle kesälle lienee, kun joudun skippaamaan Rock the Beach -festivaalin muiden velvollisuuksien vuoksi. Rammstein olisi maistunut täytteeksi tähän kesään.

Kohta nelikymppinen Kiss esitti maanantaina taas todellista audiovisuaalista tykitystä. Hitit, pommit, lieskat, leimahdukset raketit ja huudatukset, aivan kuten 2008. Kaikki toimivan rokkikeikan olennaisimmat piirteet. Oli ilo katsoa. Uusin tekniikka antaa hienot mahdollisuudet toteuttaa backdroppeja. Kiss hyödynsi esimerkillisesti tuon elokuvakankaan. Toki noustiin välillä hallin katonrajaankin, liuttiin yleisön ylle ja muuta Kiss-legendaa, joilla saa yleisön viihtymään. Ei siinä kai mitään pahaa ole?

Ei kai tuo Kissin musiikki mitään nokkelaa taidemusisointia ole, mutta on sitä yksinkertaista kuunnella. Jopa ensimmäisen levyn kipaleet kuulostavat tämän vuosituhannen tekeleiltä. Itse asiassa ainoastaan ne uran puolimatkan kaupalliset biisit tuntuvat joukkoon kuulumattomilta, vaikka olennaisesti silti kuuluvat. Ne ovat vain poikkeavia, jopa uusimmasta tuotannosta.

Monster-levyä ovat rohkeimmat kuvanneet jopa Kissin parhaana lättynä. Tiedä häntä, mutta ainakin juurille on palattu. Maskeineen. Tuskin hallelujista kaiken kansan suosikeiksi on, mutta perus metallifani kehtaa taas Kissiä hehkuttaa, puritaanifaneista puhumattakaan. Kisskruise olisi hauska joskus todistaa paikan päältä, ihan vain mielenkiinnosta, mitä siellä tapahtuu. Voin ainakin kuvitella, että sieltä voi ostaa kaikkea, mihin on präntätty Kiss-logo. Ja tuliaisiksi voi tietysti tuoda Kiss-viinit ja -oluet.

Brucen Turun keikan jälkeen kirosin Turkuhallin parkkipaikalta postumisen järjetöntä kestoa, 62 minuuttia. Hartwall areena täynnä. Parkkihallista ulos kahdessa minuutissa. Ykköstiellä yhdeksässä minuutissa ja kotona Lohjalla runsaassa puolessa tunnissa. Siis puolet siitä, joka kesti poistua Turkuhallin parkkipaikalta. Elämän pieniä iloja.

Ai niin, Reckless Love heitti mukavasti liukuvan setin lämmittelyksi. Sopii kuumaan kesään.

Tässä teille koostettu video Helsingin keikasta:


He, jotka pitävät sinusta, ostavat sinulta mitä tahansa - myös sellaista, mitä eivät tarvitse.
- Gene Simmons 

Ei kommentteja: