lauantai 8. syyskuuta 2012

X-Method - Tulostakuulla parempaan kuntoon


Suomalainen kuntokeskusyrittäjä on hakannut päätään seinään personal trainer palvelujen myymisen kanssa niin kauan kuin kyseistä palvelua on myyty Suomessa. Personal training ei koskaan lähtenyt sellaiseen lentoon, kuin mitä se on ollut esimerkiksi Yhdysvalloissa. Tuohon voi olla monta syytä, mutta meillä on siihen ratkaisu: X-Method.

Yksi merkittävä syy lienee personal trainerien ammattitaito, tai ehkä oikeammin sen puute. Kun ostit - tai ostat yhä - et tiedä mitä saat. Trainerien kirjo on kuin se kuuluisa konvehtirasia; et koskaan tiedä, mitä saat ja palvelu vaihtelee. Personal trainingiä ei oltu tuotteistettu mitenkään. Jos verrataan ryhmäliikuntaan, olisi sama asia kuin ryhmäliikunnan kalenterissa lukisi kaikkien tuntien kohdalla vain Jumppa. Et koskaan tiedä, mitä on tulossa, mitä sillä saavutetaan ja miten. Personal training ilman tuotetta on ihan sama asia.

X-Method'in raskaus alkoi
Alun perin ajatus tästä meidän tuotteestamme lähti 2011 alkupuolella siitä, kun Petri Mähkä ja Pasi Keskumäki - molemmat pitkän linjan valmentajia - ihmettelivät miksi monilta kuntosaleilta puuttuu nykyään tekemisen meininki. Ihmiset istuvat ja lukevat lehtiä kuntoillessaan. Tai hyppivät ohjatuilla tunneilla puolin tehoin, ilman päämäärää ja tavoitetta. Aloittelijoita ohjataan tekemään hauiskääntöä Bosupallon päällä tai jotain muuta yhtä viihdyttävää, mitä traineri oli ikinä keksinytkään, oman egonsa ja mielenvireytensä säilyttämiseksi.

Asia ei yksinkertaisesti saanut olla näin. Jos kiireiset ihmiset tulevat istumatyöstä istumaan salille, jättäen autonsa ensin mahdollisimman lähelle salin ulko-ovea, niin sille piti tehdä jotain. Ihmisen toiminnallisuuden perusasiat olivat jossain vaiheessa unohtuneet trainereiltä. Miten ihminen käy kyykyssä eri tavoin. Miten kuormaa nostetaan maasta. Miten punnerretaan. Miten kuormaa nostetaan pään yläpuolelle. Mitä se tarkoittaa, kun treenatessa tulee hiki, jo alkuverryttelyssä. Tai hengästyy ja väsyy. Mitä ne tekevät ihmiselle. Miten ylipäänsä liikutaan ja miksi.

X-Method'in synnytys
Pojat päivittelivät tuota eri yhteyksissä. He päivittelivät tuota niin kauan, kunnes Petri kyllästyi ja päätti tehdä asialle jotain. Hän sanoi itsensä irti silloisesta leipätyöstään ja päätti ryhtyä tekemään ihmisten hyvinvoinnille ja kuntosaliohjaukselle jotain. Olen tuntenut Petrin yhtä kauan kuin tämän alan. Arvostan Petriä. Petri on Minun Valmentajani, asuin missä tahansa. Puhuin Petrille varmasti joka kerta tavatessamme, että hänen valmentajan taitonsa menevät hukkaan ison yrityksen terveyspalveluja ja -tuotteita suunnitellessa. Viesti taisi mennä perille.

X-Method syntyi
Petri heitti idean valmennuskonseptista Pasille keväällä 2011. Minäkin kuulin siitä ja pidin ideaa järjettömän hyvänä. Petri oli oikealla tiellä. Sillä tiellä, jossa Petrin lahjat ja tietotaito pääsevät oikeuksiinsa. Pasin näkisin mieluusti kulkevan samaa tietä. Petri ja Pasi löivät molempien 12+ vuoden valmennuskokemuksen paperille ja näyttivät tuloksen minulle. Pieniä viilauksia ja yksinkertaistamisia ja meillä oli valmis konsepti kuntokeskuksiin. Minun tehtäväksi jäi viilata tuo tuotos sopimaan jokaiseen kuntokeskukseen ja markkinoitavaksi näille. Onnistuimme tuotteistamisessa erittäin hyvin. Pyöritimme kaikenlaisia nimiehdokkaita mielissämme, mutta kuten aina, se ensimmäinen, se joka taisi taas tulla mieleeni vessassa istuessani, oli paras. X-Method näki päivänvalon.

Olin ensimmäinen virallinen koekaniini. Testasimme Petrin kanssa ohjelmia syksyllä 2011. Ensimmäiset ohjauspaketit myytiin Turun M&M Kuntotalossa heti tammikuun alussa. Palaute on koko ohjelman olemassaoloajan ollut huikea. Yli 90 % X-Methodilla aloittaneista asiakkaista jatkaa X-Methodin parissa yhä, ohjelmasta toiseen. Nyt näitä kahdeksan viikon ohjelmia on olemassa jo kuusi, kukin aikaisempaa ohjelmaa rankempi. Oma kehitykseni oli hurjaa. Viiden kuukauden aikana rasvaprosenttini tippui 16,7:stä 6,7:ään. Rasvaa katosi 9,8 kiloa ja lihasmassa lisääntyi 1,8 kiloa. Kunto koheni kohisten. Olin elämäni kunnossa jo viiden kuukauden treenin jälkeen. Lisää referenssejä löytyy tästä.

Mitä X-Method on?
Olemme kirjoittaneet kotisivullemme näin:
X-Method valmennusohjelma koostuu kolmesta kahden kuukauden harjoittelujaksosta. Viikko-ohjelmaan kuuluu kolme harjoitusta, joista kaksi tehdään yhdessä valmentajan kanssa. Harjoitusohjelma muuttuu asteittain haasteellisemmaksi ohjelman edetessä.

Ohjelman aikana opitaan oikeat suoritustekniikat, käytetään useita erilaisia harjoitusmenetelmiä ja harjoitellaan jokaisen henkilökohtaiselle kunnolle sopivalla tasolla. Tämä takaa turvallisen ja tehokkaan pohjan kokonaisvaltaiselle kunnon kehittymiselle.

Motivaatio ja onnistumisen elämykset ovat tärkeä osa harjoittelua. Ohjelmassa seurataan oppimista ja kunnon kehittymistä jokaisella harjoituskerralla X-Method tuloskortin avulla.

X-Method on vaativa, mutta palkitseva valmennusohjelma. Takaamme motivoituneille ja ohjelmaan sitoutuneille huikean kehityksen – tulostakuulla!
Me todellakin annamme tulostakuun tuotteellemme. Mikäli kaikki kolme kunnon osa-aluetta ei kohene ohjelman aikana, saat rahat takaisin.

Mihin X-Method on menossa?
Pidimme yhtiökokouksen aiheesta pari viikkoa sitten. Meillä on tavoitteemme. X-Method alkoi juuri Forever kuntoklubeilla. Minä saan palkata heti kaksi valmentajaa lisää Töölön klubille, jo koulutettujen avuksi, kun esittelytuntien varaajia on niin paljon. Oman aikasi voit tilata tästä.  Lohjan Aplico toimii X-Method valmennuksen lisäksi X-Method Group ryhmäliikunnan testiklubina ja ryhmäliikuntatuotteen ensimmäinen koulutus on kahden viikon päästä, 22.9.2012 Lohjalla. Ryhmäliikuntatuotteen palaute on myös ollut pelkästään positiivista. Harvoin näkee pukuhuoneessa tuollaista jälkikuhinaa minkään ryhmäliikuntatuotteen jälkeen. Tuomme tuohonkin lajiin täysin uusia ulottuvuuksia seurantakorteilla. X-Methodia tarjoavat klubit ja valmentajat löytyvät tästä.

Mihin me sitten olemme menossa? Aika näyttää. Nyt keskitymme laittamaan ihmisiä elämänsä kuntoon. Ja julkaisemme kohta uuden tuotteen; X-Method Food. Ensimmäiset koekaniinit ovat jo käyneet valmentajan kanssa ruokakaupassa. Tiesitkö, että kestää 8 viikkoa, että huomaat muutoksen vartalossasi? 16 viikkoa, että ystäväsi huomaavat. 24 viikkoa, että koko muu maailma huomaa. Kuukauden päästä sinua harmittaa, että et aloittanut jo tänään.
Practise doesn't make perfect. Perfect practise makes perfect.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän suomestakin taitaa löytyä ihan PT-tuotteita (nimellä varustettuna), jotka vielä ovat todella suosittuja.
Onko tätä teidän tuotetta myyty paljonkin?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Niin löytyy. Ja itsensä tuotteistaneita trainereitäkin. Hyviäkin. Mikä oli kommenttisi pointti? Ei ihan avautunut.

Petri K. kirjoitti...

X-Method vaikuttaa tuotteena todella fiksulta, lupaavalta ja oikeasti siltä, mikä toisi tuloksia. Mutta.

Kuntosalikortin vuosikustannus on palttiarallaa 700-900€ vuodessa, salista riippuen. X-method toisi tähän samaan harjoittelujaksojen määrästä riippuen 1000-3000€ lisän vuodessa, eli 1,5-3-kertaistaa salikortin vuosikulun. Tämä ainakin itselle asettaa jo kynnyksen palveluun.

Hinta on toki perusteltu ja omalle terveydelle ei kannata asettaa hintalappua sellaisenaan. Mutta mikäli kaikki kuntosalit jatkavat palveluhintojensa korottamista tuomatta varsinaisesti mitään lisää ja lisäävät uutuuspalvelut vain erillishintaisiksi lisäpalveluiksi, alkaa sen verrattain korkean perusmaksunkin mielekkyys kyseenalaistua.

Oma M&M jäsenyyteni on kymmenessä vuodessa toki kallistunut, mutta vielä miellyttävän hintainen pysyäkseen voimassa. Tämän lisäksi palvelu on todella parantunut, salia on kehitetty, Omaohjaaja-palvelu toimii jne, mutta odotan pienellä pelolla sitä, että jatkossa kaikki palveluinnovaatiot suljetaan kuukausimaksun ulkopuolelle. Tai että ne hinnoitellaan hintaluokkaan, jossa ne peruspalveluun peilattuna ovat aina täysin omassa luokassaan.

Ehkä minäkin vielä joskus, mutta toistaiseksi jätän em. syistä nämä jutut oman treenaukseni ulkopuolelle.

Anonyymi kirjoitti...

niina

kuulostaa tehokkaalta ja mielenkiintoiselta ohjelmalta.
itse olen myös harkinnut kokeilevani jotain vastaavaa
maksullista ohjelmaa.

kumpaa sinä sami suosittelisit.
x-metodia vai fustraa?

Kunto Kortilla kirjoitti...

Riippuu tietysti tavoitteestasi, kumpaa suosittelisin. Parhaan mahdollisen tuloksen saisit molemmilla. Jos haluaisin itseni järjettömän hyvään kuntoon, treenaisin vuoropäivin X-Methodia ja Fustraa ja sunnuntain lepäisin.

Tuotteissa on selvä perusero, jonka vuoksi ne täydentävät toisiaan. Pähkinänkuoressa voisi sanoa, että X-Methodissa otetaan mehut pois ja Fustrassa avataan kroppaa, jotta siitä voidaan ottaa entistä enemmän tehoja irti. Aika täydellinen kombinaatio siis.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ymmärrän, Petri, varsin hyvin, että ensioston kynnys on korkea mihin tahansa PT-palveluun. Minä en olisi koskaan päässyt niin kovaan kuntoon ilman traineria. Olisin monasti luovuttanut. Tai vetänyt liian kovaa toisena päivänä. Trainerin tehtävä on toimia ruoskana ja jarruna, tilanteesta riippuen.

On mielenkiintoista huomata, kuinka tuo kynnys katoaa käytännössä kokonaan, kun ensimmäinen paketti on ostettu ja jatko tulee ajankohtaiseksi. Veikkaan, että Petrikin ostaisi jatkopaketin...

Anonyymi kirjoitti...

No niin, Laita S. tj-hakemus sisään (tps) ja pääset pois sieltä Lohjalta takaisin mihin kuulut - Turkuun.
Sano se, pärjäisitkö vai et, jos saisit paikan markkinointiajatuksesi ja saisitko ne toimimaan? Arvioin, että sinä ottaisit haasteen vastaan, olenko väärässä?

-kätyri

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ai onko teillä ikävä minua? Eiköhän Turku pärjää ilman minua.

Tosin voisin hyvinkin kuvitella olevani jossakin roolissa urheiluseurassa joskus. Mieluiten ehkä juuri jääkiekossa. Urheilu on kuitenkin lähellä sydäntä ja sitä on tullut asiakkaan roolista analysoitua aika paljon.

Pidänehdottomasti haasteista. Varsinkin niistä, joita muut eivät ota vastaan ja joista muut sanovat, että ei sitä voi tehdä.

Nytkin vastuulleni kuuluu Day Spa. En tiennyt siitä alasta mitään, mutta aika nopeasti sitäkin voi oppia. Teetätän juuri Day Spahamme siihen liikemaailmaan täysin uudenlaisen ajatusmallin omaavaa asiakashallintajärjestelmää. Mielenkiintoiset haasteet ovat aina hyviä juttuja.

Olin erittäin yllättynyt Karin potkuista. Hän on nähdäkseni tehnyt sen, mitä hänen täytyi, jotta seuran talous saatiin kuriin. Hän teki sen erinomaisen hyvin. Iso sulka Karin hattuun. Ja ymmärrän hyvin, jos hän mahdollisesti halusi pitää kukkaron nyörit yhä tiukalla.

Tsemppiä Karille uusiin haasteisiin. Huomaat kohta, että tuon ajan päättyminen olikin hyvä juttu.

Anonyymi kirjoitti...

No S. , onko ollut ikävä Turkuun? Pieni päivitys fiiliksistä voisi olla paikallaan, joskus lupailitkin sellaisia jatkossakin.

Kunto Kortilla kirjoitti...

No eipä ole ollut ikävä. Alan tykästymään pääkaupunkiseutuun. Siitä todellakin lisää myöhemmin...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tätäkin niin vaan hehkutetaan, mutta hintaa ei kerrota missään.

Nykyään vissiin pääsee helvetin hyvään kuntoon kun vaan keksitään hienoja sanayhdistelmiä.

Haiskahtaa kyllä vedätys niin pahasti läpi...

Kunto Kortilla kirjoitti...

Arvon Anonyymi,

Välillä pysähdyn ihmettelemään, mistä tällaiset kommentit oikein kumpuavat.

Kyllä sinäkin hinnan saat tietää, kun otat yhteyttä lähimpään tuotteen tarjoavaan klubiin ja käyt kokeilemassa tätä vedätystä. Jos siis uskallat. Voit vahingossa vaikka tykätä tästä.

Tuotetta on tarjolla eri klueilla, jotka voivat hinnoitella tuotteen haluamallaan tavalla. Jos kelaat palautteita, voit varmasti huomata, että tuote on ollut asiakkaiden mielestä hintansa arvoinen.

Tosin tässäkin tuotteessa on se puute ja vika, että itse joutuu vielä tekemään kaiken varsinaisen työn...

Anonyymi kirjoitti...

X-method treenaus on parasta treenausta mitä koskaan olen tehnyt (olen 45v nainen, ikäni harrastanut liikuntaa aktiivisesti). Olen hieman yli puolen välin ykkösjaksossa enkä koskaan elämässäni ole tuntenut oloani ja fiilistäni paremmaksi, voimat ja kunto nousee kohisten. Fantastinen trainerini tsemppaa jatkamaan vaikka tuntuu välillä että kuolee (no ei nyt sentään!). Hankin kakkosjakson heti alkuvuodesta kunhan rahatilanne taas paranee jouluhankintojen jälkeen! t: erittäin tyytyväinen x-method treenaja Lahden Foreveriltä
ps. löysin sattumalta blogisi, ja kiva blogi se onkin :-)