lauantai 8. tammikuuta 2011

Rocky puhuu asiaa

Pidän Rocky-elokuvista. Kaikessa kornimaisuudessaan ne ovat fiilisleffoja parhaimmillaan. Minun ikäpolveni yksi vaikuttavimmista leffoista oli varmasti Rocky 4. Mikä leffa! Oman aikakautensa propagandaa parhaimmillaan.

Ehkä bucket listillä pitäisi olla myös tuuletus portaiden päässä. Aika moni lienee siellä tuuletellut, jos on pitäjässä käynyt.

Nyt katselin tuota toistaiseksi viimeisintä rainasarjan jäsentä, Rocky Balboa. Leffastahan löytyy hieno motivaatiopuhe:
Let me tell you something you already know. The world ain’t all sunshine and rainbows. It is a very mean and nasty place and it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain’t how hard you hit; it’s about how hard you can get hit, and keep moving forward. How much you can take, and keep moving forward. That’s how winning is done. Now, if you know what you’re worth, then go out and get what you’re worth. But you gotta be willing to take the hit, and not pointing fingers saying you ain’t where you are because of him, or her, or anybody. Cowards do that and that ain’t you. You’re better than that!
Sama vapaasti käännettynä:
Anna kun kerron sinulle jotain, jonka jo tiedät. Elämä ei ole pelkkää auringonpaistetta ja sateenkaaria. Se on todella ilkeä ja ikävä paikka ja se lyö sinut polvilleen ja pitää sinut siellä pysyvästi, jos annat. Sinä, minä, kukaan ei lyö niin kovaa kuin elämä. Mutta ei ole kyse siitä kuinka kovaa lyöt, vaan siitä, kuinka kovin sinua voi lyödä ja jatkat silti eteenpäin. Niin voitetaan. Jos tiedät, minkä arvoinen olet, mene ja ota arvosi mukaan. Mutta sinun on oltava valmis iskuihin eikä osoittamaan sormella muita, syyttäen muita saamattomuudestasi. Pelkurit tekevät niin ja sinä et ole sellainen. Olet tuota parempi.
Veljeni täytti tänään, perjantaina, vuosia. Omistan tämän tekstin hänelle.

Veljeni on vahvin ihminen, mitä tiedän. Minä olisin luovuttanut jo moneen kertaan, jos olisin kokenut vastaavat vastoinkäymiset. Sieltä Baltimoren sairaalavuoteelta on ollut pitkä matka ja väliin on sen jälkeenkin mahtunut jokunen töyssy. Matka näytti jo päättyvän sinne vuoteen pohjalle. Minun matkani olisi päättynyt, jos niissä vaunuissa olisin matkannut. Jamppa pysäytti vaunut ja käänsi ne hiljalleen ympäri. Kovin temppu, mitä olen koskaan todistanut!

Onneksi olkoon, veljeni.

Muista, aina voi mennä huonommin ja räkänokat voi jättää omaan arvoonsa. Ne ovat niitä pelkureita, jotka eivät ole koskaan saavuttaneet mitään. Niistä ei ole ollut siihen. Ne eivät täyttäisi edes yhtä saapastasi, vaikka saappaista olisi varretkin käännetty. Ainoastaan tärkeiden ihmisten mielipiteillä on väliä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon, Jamppa!

Anonyymi kirjoitti...

olet hieno mies, sami

Anonyymi kirjoitti...

http://www.metacafe.com/watch/2847316/al_pacino_any_given_sunday_motivational_speech/

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ei tapa, se vahvistaa.

Onnea, Jani.

Kunto Kortilla kirjoitti...

Ei vahvista, kaikkia. Arvet voi aina jäädä. Niidenkin kanssa voi olla vaikeuksia.

Hienosta miehestä en tiedä. Scooter laulaa yhdessä veisussa, että

"It's nice to be important, but it's more important to be nice."

Tuolla mentaliteetilla yritän edetä, myös töissä, vaikka en tärkeä olekaan.

Al Pacino on aina hyvä!

Anonyymi kirjoitti...

Jenkkifutisrainan Replacements - korvikkeet mukaan:

Pain heals. Chicks dig scars. Glory... lasts forever.