sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Liikuttavaa

Olemme viettäneet jo aika monta vuotta putkeen keskuksemme joulujuhlia joulukuun ensimmäisenä perjantaina. Niin taas tänä vuonna. Arviolta pari sataa juhlijaa nauttivat tarjoiluistamme tällä kertaa. Ensimmäisissä joulujuhlissamme väkeä oli kourallinen. Pidimme juhlat keskuksemme Golden Clubissa. Mahduimme sinne hyvin. Nytkin oli yhä mukana niitä ensimmäisissä juhlissa olleita. Se on liikuttavaa.

Parhaimmillaan väkeä on ollut kolmisen sataa. Silloin opimme juhlien järjestämisestä paljon olennaista. Kaikki räjähti käsiin. Asiakkaamme muistavat nuo jonotusjuhlina. Muistan kuinka kävin illan alkutaipaleella sanomassa keittiöön, että
nyt tarvitaan kaikilta kärsivällisyyttä. Asiakkaat tulevat olemaan ihan hiilenä, emmekä me pysty tekemään asialle enää mitään. Voimme vain oppia.
Me opimme. Henkilökuntamme teki silloinkin parhaansa. He keksivät tehdä booliakin, jota kävivät jakamassa jonoon. Pieni lohtu. Selvisimme kuitenkin ilman yleistä mellakkaa. Se oli liikuttavaa.

Itse asiassa näiden vuosien aikana ei ole ollut yhtään järjestyshäiriötä. Portsarimme ei ole joutunut ottamaan kertaakaan kiinni muusta kuin ovenkahvasta. Kaikki ovat aina juhlissa erityisen positiivisella mielellä. Sekin on liikuttavaa.

Olemme oppineet juhlien järjestämisestä aika paljon. Nyt ne sujuvat. Tänä vuonna ne tuntuivat sujuvan taas aikaisempia paremmin. Katselin oikeasti kyyneleet silmissä, kun asiakkaamme olivat järjestäneet ohjaajamme johdolla tanssiesityksen. Pyytämättä ja täysin yllättäen he ovat uhranneet omaa aikaansa muiden viihdyttämiseksi. Se oli liikuttavaa.

Juhlien järjestäminen ei onnistuisi koskaan, jos en saisi johtaa tällaista henkilökuntaa. Heidän joustavuutensa juhlien onnistumiseksi on sanoin kuvailematonta. Eräs asiakas tuli sanomaan minulle illan aikana, että
ne pienet asiat, te hoidatte ne pienetkin asiat.
Kun kysyin, mistä on kyse, asiakas vastasi,
joku käy illan aikana siivoamassa vessatkin.
Pyytämättä ja yllättäen. En tiedä, kuka työntekijöistämme tuota teki, mutta arvostan sitä suuresti. Sitä ei ole ohjeistettu, mutta muistamme sen jatkossa. Opimme. Se on liikuttavaa.

Lupasin ensi vuoden joulujuhliin tehdä yhden pitkän pöydän, johon tulee lappu
Varattu
Siihen voivat istua ne, jotka kokevat olevansa siihen oikeutettuja. M&M Kuntotalo on asiakkaidensa klubi. Se ei ole minua varten. Se ei ole omistajia varten. Se ei ole henkilökuntaamme varten. Se on Teitä varten. Sekin on liikuttavaa.

Kumarrus.

[ Aiheeseen liittyen: Suomen paras kuntokeskusJoulu tulee... ]

BTW Olemme Itäharjulla nyt kymmenettä vuotta. Ensi vuoden elokuussa tulee 10 vuotta täyteen. M&M on perustettu 1987. Aloitimme jäsenyyksien myymisen kymmenen vuotta sitten. Tässä kuussa tulee ensimmäisille asiakkaille kymmenen vuotta jäsenyyttä täyteen. Osa on ollut asiakkaana pidempäänkin, mutta nyt tulee ensimmäiset kympit täyteen jäsenenä.  Palkitsimme heitä juhlissa. He saivat ensimmäisinä kultaiset jäsenkortit. Niitä ei voi ostaa. Ne voi vain ansaita ja sen kortin edut tietävät vain sen ansainneet. Uskomattoman pitkä asiakassuhde. Kunnioitan heitä erityisen paljon. Se on todella liikuttavaa!

Ei kommentteja: