lauantai 5. tammikuuta 2008

Seuraavat kaksi viikkoa...

...salimme ovet käyvät kuin stokkalla. Aika moni on taas päättänyt aloittaa kuntoilun vuoden alusta. Yleisin aloituspäivä tulee olemaan maanantai 7.1.2008, (joka on muuten veljeni syntymäpäivä. Onnittelut!) Kaikkein yleisin kuntoilun aloittamispäivä on kuitenkin "huomenna", riippumatta vuodenajasta.

Tällä viikolla oli jo taas selkeästi aistittavissa, mitä tammikuulta voidaan odottaa. Sen verran uutta kauppaa jo tehtiin ja vanhoja perunoita oli taas noussut sohvalta. Tammikuussa tehdään vuoden eniten kauppaa ja silloin käy keskuksessamme vuoden eniten asiakkaita. Se on ylivoimaisesti vuoden aktiivisin kuukausi. Siitä huolimatta paras aika avata uusi keskus on elokuussa.

Miksi? Vuodenajoista syksyllä aloittaa eniten kuntoilijoita. Jos avaa uuden keskuksen elokuussa, tulee heti alkuun 3-4 kohtalaisen hyvää myyntikuukautta, joka voi vielä kantaa jopa joulukuulle, jonka jälkeen kolme seuraavaa kuukautta tehdään taas kauppaa. Maaliskuun lopulla uusasiakasmyynti alkaa perinteisesti laskemaan ja touko-kesäkuu ovat yleensä kaikkein hiljaisimmat. Suurin osa alan yrittäjistä laittavat vielä heinäkuunkin hiljaiseksi kuukaudeksi, mutta meillä se on ollut vuoden 3. tai 4. paras myyntikuukausi monena vuotena.

Miksi? Yrittäjät ja myyjät pitävät tuolloin yleensä lomaa, joten tuolloin ei tehdä kauppaa. Me emme ole tuolloin lomalla ja teemme erittäin hyvin kauppaa, koska kesällä on kaikkein eniten sellaisia ihmisiä, joilla ei ole minkäänlaista kuntoilukorttia mihinkään keskukseen. Muina vuodenaikoina monella on joku kortti johonkin liikuntapaikkaan, vaikka ei kävisikään siellä. Kesällä tuota toista korttia ei voi pitää tekosyynä kuntoilun aloituksen siirtämiseen. Kesällä ihmisillä on myös aikaa käydä tutustumassa liikuntapaikkoihin. Lomamielellä, juhannusmakkaroiden jälkeen on helppo tehdä kuntoilupäätös.

Jos tammikuu on vuoden paras kuukausi, miksi silloin ei kannata avata keskusta? Ei sekään vielä huono kuukausi ole, jos pääsee avaamaan heti vuoden alusta, ei vasta tammikuun lopussa tai myöhemmin. Vuoden alussa on se ongelma, että valtaosa 7-8 seuraavan kuukauden kaupasta tehdään juuri tammikuussa. Sen jälkeen kaupanteko laskee elokuuhun asti, vaikka tekisi mitä temppuja. Jos keskuksen avaa tammikuussa, pitää saada heti tammikuussa niin paljon asiakkaita, että kassavirtaa riittää syksyyn asti. Jos näin ei käy, pitää olla syvät taskut. Ennakkomarkkinoinnin tulee siis onnistua täydellisesti, koska jos se epäonnistuu, sen paikkaaminen on lähestulkoon mahdotonta.

Kun avaa uuden keskuksen syksyllä, myynnissä tulee suurin suvantovaihe vasta kahdeksan toimintakuukauden jälkeen. Jokainen kuukausi, kun uuden keskuksen avaaminen myöhästyy elokuusta, lähentää tuota suvantovaihetta.

Mikäli Sinä et ole vielä aloittanut kuntoilua, tee se huomenna (tai ylihuomenna)! M&M ottaa uusia asiakkaita vastaan jälleen maanantaina, koska lepäämme vielä loppiaisen, jotta jaksamme palvella Sinua maanantaina, 7.1.2008, kun tulet sisään ovestamme. Kirjaa tuohon äänestykseen oma lupauksesi ja muista myös toimia sen lupauksen mukaan.

Terveyttä vuodelle 2008!

Ei kommentteja: